fbpx

Wat is de beste IJsblokjesmachine? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste IJsblokjesmachine? [Test 2023]

Als er op dit moment een grote trend is op het gebied van welzijn is het wel jezelf onderdompelen in een bad met ijs en ijskoud water. En misschien denk je nu wel hé dat was een van mijn voornemens voor het jaar 2023. Dan gaan wij je in dit artikel ook nog eens helpen met het besparen op je goede voornemen voor 2023. 

Voor een ijsbad heb je natuurlijk een hoop ijsblokjes kopen en dat kan flink duur worden. Gelukkig is er een manier waarop je kan besparen, namelijk met een ijsblokjes machine. Met een ijsblokjes machine kan je gemakkelijk en snel een hoop ijsblokjes maken. Je hoeft dus niet meer elke keer naar de supermarkt om ijsblokjes te kopen. 

Maar wat is dan de beste ijsblokjesmachine van 2023? Om daar achter te komen hebben wij een ijsblokjesmachine test uitgevoerd. Zo zijn wij er achter gekomen wat de best geteste opties zijn van dit moment. Aan de hand van de test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste ijsblokjesmachines van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een goede ijsblokjesmachine aanbieding! 


Top 5 Beste IJsblokjesmachines

Beste koop IJsblokjesmachine
1. KitchenBrothers IJsblokjesmachine

Beste Compacte IJsblokjesmachine
2. Tectake 400474 - IJsblokjesmachine

Beste Duurzame IJsblokjesmachine
3. TZS First Austria 5104 IJsblokjesmachine

Beste Krachtige IJsblokjesmachine
4. IJsblokjesmachine - IJsblokjesmaker

Beste Budget IJsblokjesmachine
5. Brend BR2208 IJsblokjesmachine


Waar moet je op letten bij het kopen van een ijsblokjesmachine?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een ijsblokjesmachine kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want in dit gedeelte van het artikel vertellen wij je waar je op moet letten als je een ijsblokjesmachine gaat kopen. Je zou het misschien niet zeggen, maar het kopen van een goede ijsblokjesmachine is niet zo makkelijk als het lijkt. Wij raden je daarom ook aan om de onderstaande punten goed door te lezen en op ze te letten als je een ijsblokjesmachine gaat kopen. Deze punten lijken namelijk sterk op die van de beste ijsblokjesmachine volgens de consumentenbond. Zo weet jij precies waar je op moet letten om geld te besparen. 

Inhoud in Liters 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de inhoud in liters van de ijsblokjesmachine. De inhoud in liters is van belang omdat dit aangeeft hoeveel water er in het waterreservoir kan. Ook is dit een indicatie van hoeveel ijsblokjes er door de machine gemaakt kunnen worden. 

Vermogen 

Als tweede is het belangrijk om het vermogen van de ijsblokjesmachine te controleren. Het vermogen staat altijd aangegeven in Watt. Bij het vermogen geldt: Hoe minder wattage er gebruikt wordt, hoe minder energie er verloren gaat. Gelukkig hebben de meeste ijsmachines een wattage tussen de 100 en 200 Watt. Ze zijn dus over het algemeen energiezuinig. 

Geluidsniveau 

Als derde is het handig om het geluidsniveau van de ijsblokjesmachine te controleren. Het geluidsniveau is uitgedrukt in Decibel. De meeste ijsblokjesmachines hebben een geluidsniveau van rond de 40 dB. Dit is vrij zacht voor een machine, zeker als je bedenkt dat een normaal gesprek tussen twee personen rond de 60 dB is. 

Productietijd 

Als laatste is het handig om naar de productietijd van de ijsblokjesmachine te kijken. De productietijd geeft aan hoe lang de machine erover doet om ijsblokjes te produceren. Bij de meeste ijsblokjesmachines is de productietijd ongeveer 10 minuten. 


Wat is de beste ijsblokjesmachine van 2023?

Welke ijsblokjesmachine is het beste? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden! Aan de hand van de resultaten van onze ijsblokjesmachine test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreiden top 5 hebben wij alle ijsblokjesmachines voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar de uitgebreide top 5? Lees dan snel verder!

1: KitchenBrothers IJsblokjesmachine

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wij hebben een handige en uitgebreide ijsblokjesmachine test uitgevoerd en de KitchenBrothers IJsblokjesmachine is uit onze test gekomen als beste ijsblokjesmachine 2023! Met deze ijsblokjesmachine van het merk KitchenBrothers kan jij gemakkelijk en snel een hoop ijsblokjes maken. 

Deze ijsblokjesmachine heeft een capaciteit van 2 liter en tot 12 kilo ijsblokjes maken. De machine heeft een vermogen van 95 Watt en een geluidsniveau van 42 dB. Hij is dus niet alleen energie zuinig maar ook nog eens heel stil. De ijsblokjesmachine produceert binnen 8 minuten 9 ijsblokjes. 

Voordelen 

 • De ijsblokjesmachine heeft een oververhittingsbeveiliging
 • De machine kan twee verschillende formaten ijsblokjes produceren 
 • Gemakkelijk in gebruik 

Nadelen

 • Het waterreservoir is niet afneembaar

2. Tectake 400474 - IJsblokjesmachine

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil je graag een ijsblokjesmachine kopen die je ook mee kan nemen tijdens het varen of tijdens een vakantie op de camping? Dan ben je op zoek naar de Tectake 400474 - IJsblokjesmachine. Wij hebben deze ijsblokjesmachine namelijk geselecteerd als beste compacte ijsblokjes machine. 

Deze ijsblokjesmachine van het merk Tectake is door zijn strakke design en compacte formaat handig in gebruik. Ook kan je de machine door deze eigenschappen overal makkelijk mee naar toe nemen. De machine produceert binnen 6 á 13 minuten 9 ijsblokjes. De machine is te bedienen door middel van het digitale display. 

Voordelen 

 • De machine geeft aan wanneer het waterreservoir bijgevuld moet worden 
 • Schakelt automatisch uit als de opvangbak vol is 
 • Door zijn compacte design kan de machine gemakkelijk worden opgetild 

Nadelen 

 • Het geluid van de kan door sommige gebruikers als hard worden ervaren 

3. TZS First Austria 5104 IJsblokjesmachine

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een ijsblokjesmachine die ook nog eens duurzaam is? Dan ben je op zoek naar de TZS First Austria 5104 IJsblokjesmachine. Wij hebben deze ijsblokjesmachine namelijk geselecteerd als beste duurzame ijsblokjesmachine. Deze ijsblokjesmachine van het merk FIRST Austria schakelt namelijk na gebruik automatisch uit om zo onnodig stroomgebruik tegen te gaan. 

Ook is het materiaal waarvan de ijsblokjesmachine gemaakt is duurzaam. De machine is gemaakt van onderhoudsarm kunststof. Zo bespaar je met deze machine niet alleen op je energiekosten, maar hij is ook nog eens goed voor het milieu. De ijsblokjesmachine heeft een waterreservoir van 2,2 liter en produceert binnen 10 minuten 9 ijsblokjes. 

Voordelen 

 • Gemaakt van onderhoudsarm kunststof 
 • Schakelt na gebruik automatisch uit om zo stroom te besparen 
 • Geschikt voor professioneel gebruik in de horeca 

Nadelen 

 • Heeft geen opbergruimte voor het snoer 

4.  IJsblokjesmachine - IJsblokjesmaker

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een ijsblokjesmachine met een groot waterreservoir en snelle werking? Dan ben je op zoek naar de IJsblokjesmachine - IJsblokjesmaker. Wij hebben deze ijsblokjesmachine geselecteerd als beste krachtige ijsblokjesmachine. Deze ijsblokjesmachine heeft een waterreservoir met en inhoud van 3 liter en maakt in 7 minuten al de eerste lading ijsblokjes. 

Deze ijsblokjesmachine kan op elk moment gebruikt worden, omdat de machine ondanks zijn grote waterreservoir snel ijsblokjes kan produceren. Ook is deze ijsblokjesmachine voorzien van een auto shut off-functie. Het apparaat schakelt automatisch uit als het waterreservoir leeg is of als het ijsreservoir vol is. 

Voordelen 

 • Beschikt over een auto shut off-functie 
 • De ijsblokjesmachine is gemakkelijk schoon te maken 
 • De eerste ijsblokjes komen na 7 minuten uit de ijsblokjesmachine 

Nadelen 

 • De ventilator van de koeling kan een klein beetje lawaai maken

5. Brend BR2208 IJsblokjesmachine

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil je graag een ijsblokjesmachine aanschaffen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daar hebben wij ook rekening mee gehouden tijdens het uitvoeren van onze test. Wij hebben daarom de Brend BR2208 IJsblokjesmachine geselecteerd als beste budget ijsblokjesmachine. 

Dit is dan wel de goedkoopste optie uit de lijst, maar qua kwaliteit doet deze ijsmachine zeker niet onder aan de rest. Met deze ijsblokjes machine kan je maar liefst twee formaten ijsblokjes maken. De machine produceert elke 9 minuten kleine ijsblokjes of elke 10 minuten grote ijsblokjes. Binnen 24 uur kan je maar liefst 15 kilo ijsblokjes maken. 

Voordelen 

 • Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,2 liter 
 • De ijsblokjesmachine heeft een strak en modern design 
 • De ijsblokjesmaker is uitsluitend gemaakt van duurzame en onderhoudsvriendelijke kunststof. 

Nadelen 

 • Heeft geen indicator van het waterniveau in het waterreservoir

Veelgestelde vragen

Waarom ijsblokjesmachine kopen?

Een koud drankje is natuurlijk het lekkerste, maar elke keer een zak met ijsblokjes kopen kost je op den duur een hoop geld. Met een ijsblokjesmachine kan je dit beperken en zo geld besparen.

Waar kun je het beste ijsblokjesmachine kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een ijsblokjesmachine bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de ijsblokjesmachine gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de ijsblokjesmachine de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>