fbpx

Wat is de beste Discolamp? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Op zoek naar feestverlichting om nog meer sfeer te creëren tijdens feestjes? Dan is een discolamp hier de ideale oplossing voor. Met een discolamp kun je de ruimte namelijk sierlijk verlichten wat jou feestje net iets extra's geeft.

Maar wat is de beste discolamp van 2023? Wij van BespaarGelijk hebben het voor je uitgezocht door een beste discolampen test uit te voeren.

In onze beste discolampen test hebben wij tientallen discolampen met elkaar vergeleken om zo een handige top 5 op te kunnen stellen.

In ons artikel ontdek je daarom wat de 5 beste discolampen van dit moment zijn. Ook hebben wij enkele belangrijke aandachtspunten voor je opgesomd. Door hier rekening mee te houden vergroot je dus de kans om de beste discolamp voor jouw feestje in huis te halen.


Top 5 Beste Discolampen

Auronic Roterende Discolamp

Beste koop discolamp
1. Auronic Roterende Discolamp

Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht

Beste discolamp kind
2. Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht

Strex Discolamp met Afstandsbediening

Beste discolamp voor thuis
3. Strex Discolamp met Afstandsbediening

Sparklyn Discolamp met Party Laser

Beste professionele discolamp
4. Sparklyn Discolamp met Party Laser

Led Roterende Discolamp

Beste LED discolamp
5. Led Roterende Discolamp


Waar moet je op letten bij het kopen van discolamp?

Je bent er misschien wel achter gekomen dat het aanbod discolampen enorm is. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste optie in huis te halen. Wij helpen jou daarom graag bij het maken van de beste keuze.

Hieronder ontdek je enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een discolamp. Deze aandachtspunten zijn getest in onze beste discolampen test en de beste discolamp volgens de consumentenbond test.

Wil jij dus een discolamp kopen? Dan raden wij zeker aan om deze aandachtspunten even goed door te nemen.

Soort discolamp

Je bent dus op zoek naar een goede discolamp. De eerste vraag die je dan zult moeten beantwoorden is: Naar wat voor soort discolamp ben ik op zoek?

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten discolampen. Zo zijn er roterende discolampen, discolampen met ingebouwde lasers, discolampen met verschillende standen etc.

Denk dus goed na over wat voor soort discolamp je mooi vindt en kijk vervolgens in de productomschrijving van ieder model of deze ook beschikt over de gewenste functies.

Kleurmogelijkheden

Als tweede aandachtspunt kan er gekeken worden naar de kleurmogelijkheden van een discolamp. Zo zijn er discolampen die een, twee of drie kleuren weergeven, maar ook zijn er discolampen met ontelbare kleurmogelijkheden.

Hierbij is het bij sommige modellen ook mogelijk om de kleuren te laten afwisselen. Wil je dus variatie in kleur? Bekijk dan goed in de productomschrijving welke kleuren en standen de discolamp heeft.

Met of zonder afstandsbediening?

Een derde punt van aandacht is het kijken naar een model met of zonder afstandsbediening. Zo zijn er discolampen die alleen op het model bediend kunnen worden, maar ook zijn er discolampen welke je vanaf een afstandje kunt bedienen.

Discolampen met afstandsbediening geven jou het gemak van besturen zonder naar het apparaat te hoeven lopen. Dit is ideaal voor als je de discolamp hoog op wilt hangen of op en lastig te bereiken plek wilt plaatsen.

Denk dus ook goed na over of dit een must is of niet.

Budget

Discolampen zijn er in allerlei prijsklassen. Het beschikbare budget bepaalt dus grotendeels welke optie het beste is. Zo kun je voor relatief weinig geld al een goede discolamp aanschaffen, maar voor enkele tientjes meer koop je een model met meer functionaliteiten of inclusief afstandsbediening.

Denk dus ook goed na over het beschikbare budget zodat je een goede keuze kunt maken. Goede discolampen hoeven niet duur te zijn, het belangrijkste is dat zij beschikken over een goede kwaliteit en de gewenste functionaliteiten.

In onze top 5 ontdek je discolampen uit verschillende prijsklassen. Alle modellen beschikken hierbij over een goede kwaliteit.


Wat is de beste discolamp van 2023?

Maar welke discolamp is het beste? Dit kan per persoon verschillen. Niet iedereen is namelijk op zoek naar dezelfde soort discolamp. Hieronder ontdek je daarom onze top 5 beste discolampen waarbij rekening is gehouden met verschillende categorieën.

Zo vind je de beste koop discolamp van dit moment, maar ook de beste discolamp voor kinderen, beste discolamp voor thuis en beste discolamp met afstandsbediening.

Benieuwd welke discolamp het beste bij jou past? Wacht dan niet langer en lees gauw verder!

1: Auronic Roterende Discolamp

Auronic Roterende Discolamp
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De beste koop discolamp van 2023 is volgens onze test de Auronic Roterende Discolamp.

 Wanneer je op zoek bent naar een goede kwaliteit discolamp die muziek gestuurd van kleur veranderd en door middel van een afstandsbediening bedient kan worden, dan is dit de beste optie voor jou.

De discolamp beschikt namelijk over zeer goede functionaliteiten en extra's voor een relatief lage prijs. De Auronic Roterende Discolamp is daardoor geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

De Auronic Roterende Discolamp heeft LED lampen waardoor hij ook nog eens energiezuinig is. Het model heeft 9 kleurprogramma's en kan ook draaien. Niet voor niets is de Auronic Roterende Discolamp verkozen tot beste koop discolamp van 2023.

Voordelen 

 • Door de negen verschillende kleurprogramma's geniet je van ontzettend veel kleurencombinaties
 • De discolamp is muziek gestuurd waardoor hij perfect is voor het houden van een goed feestje
 • De 51 LED's waarover hij beschikt zijn zeer helder en energiezuinig

Nadelen

 • Minder geschikt voor hele grote ruimte

2. Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht

Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht is op de tweede plek geëindigd in onze top 5. Deze discolamp hebben wij namelijk verkozen tot beste discolamp voor kinderen.

De Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht beschikt namelijk over een leuk ontwerp en heeft meerdere kleurencombinaties. Deze kleurencombinaties kunnen door middel van een afstandsbediening bediend worden.

Verder reageert ook deze discolamp op muziek. Hierdoor verandert hij regelmatig van kleur en dat precies op de beat.

De Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht is zeer compact en heeft een licht gewicht. Verder beschikt hij over een veilig ontwerp en heeft hij LED lichten. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over het stroomverbruik van deze discolamp.

Voordelen 

 • Dit model kan met een afstandsbediening vanaf een afstand bediend worden
 • Dankzij het veilige ontwerp is deze discolamp ideaal voor kinderen
 • De lichten van deze discolamp zijn zeer fel voor een fijne belevenis

Nadelen 

 • Prijs van deze discolamp is wat hoger

3. Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht

Strex Discolamp met Afstandsbediening
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plaats hebben wij de Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht verkozen tot beste discolamp voor thuis. Deze discolamp is namelijk ontzettend goedkoop, heeft het energielabel A+ en beschikt over zeer felle lampen.

Hiermee is dit de ideale discolamp om thuis te gebruiken in bijvoorbeeld je slaap- of woonkamer. Met de Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht verlicht je de gehele kamer.

De Partizzle Discolamp met Disco Laser Licht wordt geleverd met afstandsbediening en heeft ook een stand waardoor hij op muziek reageert. Hierdoor is deze discolamp ook ideaal voor feestjes.

De elf verschillende lichteffecten zorgen er voor dat je constant geniet van een verschillende lichtshow. Ook is het mogelijk om speciale kleurtechnieken en verschillende kleurencombinaties te combineren.

Voordelen 

 • Beschikt over elf verschillende lichteffecten
 • Deze discolamp is ontzettend fel en dat voor een relatief lage prijs
 • Je kunt de lichteffecten door middel van muziek laten veranderen

Nadelen 

 • Je hoort een zachte klik bij het wisselen van kleuren

4. Sparklyn Discolamp met Party Laser

Sparklyn Discolamp met Party Laser
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De vierde plaats is ingenomen door de Sparklyn Discolamp met Party Laser.

De Sparklyn Discolamp met Party Laser hebben wij namelijk verkozen tot beste discolamp met laster. Naast de 60 verschillende lichtstanden waarover dit model beschikt, beschikt hijnamelijk ook nog over zeer felle lasters.

De Sparklyn Discolamp met Party Laser heeft ook een grote batterij waardoor hij 4 tot 6 uur lang gebruikt kan worden zonder stroom. Met de meegeleverde afstandsbediening pas je gemakkelijk de stand aan vanaf een afstandje.

Deze discolamp is geschikt voor ruimte met een maximaal oppervlak van 40 vierkante meter. Verder heeft hij een projectieafstand van 3 tot 10 meter.

Voordelen 

 • Naast de 60 verschillende lichtstanden heeft hij ook een laster voor een extra mooi effect
 • Je kunt dit model gemakkelijk neerzetten of ophangen dankzij de montageonderdelen
 • Dit model is redelijk goedkoop voor de kwaliteit waarover hij beschikt

Nadelen 

 • De benodigde USB-kabel voor opladen wordt niet meegeleverd

5. Led Roterende Discolamp

Led Roterende Discolamp
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

We sluiten onze top 5 af met de Led Roterende Discolamp. In tegenstelling tot de andere discolampen uit onze top 5 is de Led Roterende Discolamp een kleinere discolamp welke je gemakkelijk monteert in de fitting.

Hierdoor kun je een gehele kamer of een deel van een kamer op een mooie manier verlichten zonder een grote discolamp te hoeven aanschaffen.

De Led Roterende Discolamp is zeer energiezuinig en kost ook ontzettend weinig. Dit maakt deze discolamp ook een leuk cadeautje om weg te geven.

Vooral kinderen zijn helemaal gek op de Led Roterende Discolamp omdat zij op een goedkope en makkelijke manier hun kamer een disco sfeer kunnen geven. Meer informatie vind je via de bovenstaande knop.

Voordelen 

 • De goedkoopste optie uit onze top 5
 • Deze discolamp kan gemakkelijk in een E27 fitting waardoor hij voor ieder huishouden geschikt is
 • Dit model is zeer simpel en werkt gelijk

Nadelen 

 • Dit model beschikt niet over verschillende standen

Veelgestelde vragen

Waarom een discolamp kopen?

Wil je een feestje net iets extra's geven? Dan kan dat op een hele leuke manier door een discolamp aan te schaffen. Discolampen zijn namelijk helemaal niet zo duur, maar kunnen de sfeer van jouw feestje gemakkelijk nog leuker maken dankzij verschillende kleurencombinaties en lichtshows.

Waar kun je het beste discolamp kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk discolampen bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de folie gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>