fbpx

Wat is de beste Luchtontvochtiger? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste Luchtontvochtiger? [Test 2023]

Heb je last van een te hoge luchtvochtigheid in je huis? Dan is een luchtontvochtiger de oplossing voor jou! Met een luchtontvochtiger voorkom je namelijk gemakkelijk vochtproblemen.

Een luchtontvochtiger reguleer je namelijk gemakkelijk het vocht gehalte in jouw huis. Maar welke luchtontvochtiger is het beste? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen.

Wij van BespaarGelijk.nl zijn daarom gelijk op zoek gegaan naar de beste opties van dit moment. Zo hebben wij tientallen luchtontvochtigers met elkaar vergeleken om ze de beste opties in onze top 5 op te kunnen nemen.

In dit artikel ontdek je onze top 5 beste luchtontvochtigers van 2023. Om de keuze voor jou nog iets makkelijker te maken, hebben wij ook de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede luchtontvochtiger voor je op een rijtje gezet.

Wil je weten wat de beste luchtontvochtiger van dit moment is? Lees dan gauw verder!


Top 5 Beste Luchtontvochtigers

Auronic Luchtontvochtiger

Beste koop luchtontvochtiger
1. Auronic Luchtontvochtiger

Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger met wasdroogfunctie
2. Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger

Strex Luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger voor in huis
3. Strex Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger grote ruimte
4. Auronic Luchtontvochtiger

Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger en reiniger
5. Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger


Waar moet je op letten bij het kopen van luchtontvochtiger?

Luchtontvochtigers zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Het vinden van de beste luchtontvochtiger voor bij jou in huis kan daarom nog best lastig zijn. Zo kunnen de modellen onderling flink verschillen.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste optie, hebben wij hieronder enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij in onze test getest, maar zijn ook getest in de beste luchtontvochtiger volgens de consumentenbond test.

Wil je dus een luchtontvochtiger kopen? Lees dan eerst onderstaande criteria goed door!

Functionaliteiten

Voordat je een luchtontvochtiger aanschaft is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor soort luchtontvochtiger je zoekt. Wil je een luchtontvochtiger die geschikt is voor grote ruimte, een model dat ook reinigt of gewoon de goedkoopste optie?

Luchtontvochtigers kunnen namelijk onderling flink verschillen in effectiviteit en extra functionaliteiten. Bedenk daarom goed wat voor soort functies je wilt en kijk of het gewenste model hier ook over beschikt.

Formaat

Ook het formaat is belangrijk. Hierbij bedoelen we niet het formaat van de luchtontvochtiger, maar het formaat van het reservoir. 

Het formaat van het reservoir bepaalt namelijk hoeveel vocht er kan worden opgevangen voordat hij geleegd hoeft te worden. Heb je dus een hele vochtige ruimte? Dan is het belangrijk dat je een luchtontvochtiger met een groot formaat reservoir aanschaft.

Informatie over het formaat van het reservoir vind je vaak in de productomschrijving van een luchtontvochtiger.

Capaciteit

Naast het formaat van het reservoir is ook de capaciteit van het model zeer belangrijk. Deze bepaalt namelijk hoeveel lucht een luchtontvochtiger per uur kan opvangen. 

Ook dit kan per model flink verschillen. Wil je dus een model dat in een zeer korte tijd veel water opvangt? Zoek dan een luchtontvochtiger met een grote capaciteit.

Ook deze informatie vind je gemakkelijk in de productomschrijving van een luchtontvochtiger.

Extra functionaliteiten

Als laatste kun je letten op de extra functionaliteiten van een luchtontvochtiger. Zo zijn er luchtontvochtigers met een ingebouwde timer waardoor ze alleen 's nachts aangaan. Ook zijn er modellen die naast het ontvochtigen van de lucht ook de lucht reinigen.

Deze extra's functies kunnen soms heel handig zijn. Ook kun je flink geld besparen door niet een luchtontvochtiger en luchtreiniger aan te schaffen, maar voor een 2-in-1 model te gaan.


Wat is de beste luchtontvochtiger van 2023?

Nu je precies weet waar je op moet letten, is het tijd voor onze top 5 beste luchtontvochtigers. Want wat is de beste luchtontvochtiger en welke andere opties zijn er nou eigenlijk? Hieronder ontdek je onze top 5 beste luchtontvochtigers van 2023.

Bij het opstellen van onze top 5 hebben we ook rekening gehouden met verschillende soorten luchtontvochtigers en verschillende prijsklassen.

Er zit daarom gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen. Benieuwd welke luchtontvochtiger het beste bij jou past? Je ontdekt het in de volgende sectie!

1: Auronic Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Welke luchtontvochtiger is het beste? Het antwoord op deze vraag is de Auronic Luchtontvochtiger. Deze luchtontvochtiger scoorde namelijk de hoogste score in onze test.

Na tientallen luchtontvochtigers vergeleken te hebben zagen wij namelijk vrij snel dat de kwaliteiten van dit model het beste zijn. Zo ontvochtigd hij 450ml per dag en is hij naast een luchtontvochtiger ook een luchtreiniger.

Met de Auronic Luchtontvochtiger haal je dus gelijk een 2-in-1 model in huis. Dit model is geschikt voor ruimtes met een maximale grootte van 20 vierkante meter.

Verdr verwijdert hij bacteriën, schimmels en allergenen. Wanneer het model klaar is, schakelt hij automatisch uit waardoor hij ook nog eens ontzettend energiezuinig is.

Voordelen 

 • Geschikt voor vrijwel iedere ruimte in jouw huis 
 • Een echt 2-in-1 model waardoor hij de lucht ontvochtigd en reinigt
 • Dit model heeft ook een LED-nachtlamp ingebouwd waardoor hij ook geschikt is voor de slaapkamer

Nadelen

 • Minder geschikt voor zeer grote ruimtes

2. Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger

Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats is de Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger verkozen tot beste luchtontvochtiger met wasdroogfunctie. Deze luchtontvochtiger ondersteund namelijk wasdroging en is ultra stil.

Dit maakt de Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger ook gelijk een zeer goede optie voor op de slaapkamer.

Deze luchtontvochtiger beschikt over vijf filtertechnologieën voor een effectieve luchtreiniging. Daarnaast kan hij tot wel 12 liter per dag ontvochtigen dankzij zijn zeer grote capaciteit.

De Clean Air Optima® CA-704 - 2in1 Luchtontvochtiger werkt preventief tegen schimmelvorming, roest en andere schade door vocht.

Voordelen 

 • Dankzij de ultrastille werking is hij ook geschikt voor slaapkamers
 • Naast de lucht ontvochtigen kan hij de lucht ook reinigen
 • Dankzij het grote capaciteit is hij ook geschikt voor zeer grote ruimte

Nadelen 

 • Prijskaartje van dit model is een stuk hoger

3. Strex Luchtontvochtiger

Strex Luchtontvochtiger
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De derde plaats in onze top 5 is ingenomen door de Strex Luchtontvochtiger. Deze luchtontvochtiger is namelijk ideaal voor in huis. Doordat hij extreem stil is plaats je hem namelijk gemakkelijk in iedere kamer.

Tijdens het slapen, studeren of werken heb je namelijk geen last van deze luchtontvochtiger. Hierdoor kun je hem ook prima op kantoor gebruiken.

De Strex Luchtontvochtiger heeft een capaciteit van 600ml per dag en is geschikt voor ruimte met een maximale oppervlak van 20 vierkante meter.

Verder heeft hij een ruim reservoir en is hij zeer makkelijk te gebruiken. Hierdoor ben je voorzien van een optimaal gebruiksgemak.

Voordelen 

 • Extreem stil waardoor hij ook geschikt is voor werkkamers en slaapkamers
 • Reservoir van 600ml waardoor je hem niet constant hoeft te legen
 • Dit model is zeer effectief en gaat schimmelvorming en vochtplekken tegen

Nadelen 

 • Opvangbakje is wat lastiger te verwijderen

4. Auronic Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de vierde plaats hebben wij de Auronic Luchtontvochtiger geplaatst in onze top 5. Deze luchtontvochtiger beschikt namelijk ook over de belangrijkste functies zoals het verwerken van 12 liter per dag, was-droog functie en 360 graden Airflow.

De Auronic Luchtontvochtiger heeft daarnaast een reservoir van 2 liter waardoor je hem niet constant hoeft te legen.

Heb je een grote ruimte waarvan de lucht ontvochtigd moet worden? Dan is de Auronic Luchtontvochtiger de beste optie voor jou.

De Auronic Luchtontvochtiger heeft een geluidsniveau van 36 dB waardoor hij ook geschikt is voor werk- en slaapkamers. Wij adviseren hem wel tijdens het slapen uit te doen omdat hij toch een lichtte ruis laat horen.

Voordelen 

 • Dit model ontvochtigd tot wel 12 liter per dag wat hem geschikt maakt voor zeer vochtige ruimtes
 • Met 185 Watt aan vermogen is hij zeer effectief
 • Door de wasdroog functie wordt je was nog sneller droog

Nadelen 

 • De prijs van dit model is ook weer wat hoger

5. Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger

Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij ook de Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger opgenomen in onze top 5. Deze luchtontvochtiger van het merk Eurom is ook zeer effectief dankzij een vermogen van 230 Watt.

Hiermee is de Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger geschikt voor ruimte met een maximale grootte van 12 vierkante meter.

Het enige nadeel van de Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger is dat het geluidsniveau wat hoger is waardoor hij minder geschikt is voor de slaap- en werkkamer. Dit model heeft namelijk een maximaal geluidsniveau van 42 dB.

De Eurom DryBest 10 Luchtontvochtiger heeft een reservoir van 2 liter waardoor je hem niet steeds hoeft te legen. Verder verwerkt hij in 24 uur tijd tot wel 10 liter. Meer weten over dit model? Klik dan op de knop hierboven!

Voordelen 

 • Zeer effectieve werking door capactiteit van 10 liter per dag
 • Het reservoir is vrij groot met een inhoud van 2 liter
 • Dankzij het compacte formaat kun je hem gemakkelijk verplaatsen

Nadelen 

 • Dit model maakt meer geluid dan vergelijkbare modellen

Veelgestelde vragen

Waarom een luchtontvochtiger kopen?

Heb je last van vochtproblemen? Dan is een luchtontvochtiger precies wat je nodig hebt. Met een luchtontvochtiger zorg je er namelijk binnen no-time voor dat de vochtige ruimte ontvochtigd raakt. Je voorkomt hiermee vochtschade, schimmels en nare geurtjes.

Waar kun je het beste luchtontvochtiger kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk luchtontvochtigers bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de folie gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>