fbpx

Wat is de beste Isolerende raamfolie? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Het verwarmen van je huis wordt (helaas) alleen maar duurder. Gelukkig zijn er heel wat stappen die jij kan ondernemen om zoveel mogelijk te besparen op je vaste lasten. Zo kan je bijvoorbeeld isolerende raamfolie gebruiken.

In dit artikel kom jij dan ook alles te weten over deze isolerende raamfolie! Zo delen we een paar tips die jou helpen bij de juiste isolerende raamfolie kopen. Ook is ons team zelf op onderzoek uitgegaan naar de beste isolerende raamfolies. 

Hiervoor zijn ontzettend veel raamfolies met elkaar vergeleken. Denk maar eens aan populaire modellen zoals bijvoorbeeld de beste isolerende raamfolie volgens de consumentenbond. Al nieuwsgierig geworden? Scrol dan snel verder!


Top 5 Beste Isolerende raamfolies

Beste Koop Isolerende raamfolie
1. Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie

Beste Design Isolerende raamfolie
2. Raamfolie - 70cm x 300cm

Beste Prijs-kwaliteit Isolerende raamfolie
3. AXIMO Raamfolie Statisch

Beste Budget Isolerende raamfolie
4. Zelfklevende Raamfolie

Beste Luxe Isolerende raamfolie
5. 1x Lineafix Transparant


Waar moet je op letten bij het kopen van isolerende raamfolie?

Je wil isolerende raamfolie kopen. En dan ook het liefst goede isolerende raamfolie. Maar het aanbod is enorm! Wat is de beste isolerende raamfolie? Goede vraag!

Om jou te helpen bij het scoren van de beste isolerende raamfolie aanbieding staan hieronder een aantal handige tips op een rijtje. Hiermee wordt dit een enorm makkelijk klusje. En zo voorkom je ook een miskoop. Dat scheelt weer!

Ontwerp

Om te beginnen is het ontwerp iets om even goed te bekijken. Want je hebt namelijk verschillende soorten raamfolies. Zo heb je bijvoorbeeld matglas folie, transparante folie of zelfs folie met een print.

Dit is natuurlijk maar net wat jij fijn vindt. Matglas folie kan handig zijn wanneer je aan een drukke weg woont. Dan heb je namelijk net wat meer privacy. Als je juist graag naar buiten kijkt kan je beter gaan voor transparante folie.

Formaat

Vaak komt isolerende raamfolie in een bepaald formaat. Bijvoorbeeld 90 cm x 300 cm. Of 45 x 200 cm. Zorg dat het formaat van de folie goed aansluit op je ramen. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. En dat niet alleen: je hoeft dan niet onhandig te gaan knippen. 

HR+ of HR++?

Je hebt zowel HR+ als HR++ isolerende raamfolie. Wat is dan precies het verschil? Om het simpel te houden isoleert HR++ net wat beter dan HR+. Dat levert je dus ook het meeste op. Vaak kost deze raamfolie wel net wat meer. Iets om even goed over na te denken dus.


Wat is de beste Isolerende raamfolie van 2023?

Om de beste isolerende raamfolie te vinden is ons team op onderzoek uitgegaan. In een isolerende raamfolie test zijn talloze verschillende folies uitgebreid met elkaar getest. Op die manier wordt het vinden vaan een goede isolerende raamfolie toch een stuk makkelijker.

Sterker nog, de resultaten van de test kan je hieronder terugvinden in de vorm van een top vijf. Deze vijf raamfolies wisten als beste te scoren in de test. Meer weten? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste Isolerende raamfolies van 2023!

1. Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie

Onze score:
9.4

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Uiteindelijk wist de Homewell Raamfolie HR++ als beste naar voren te komen. Het is dus de beste isolerende raamfolie van 2023. En dat is ook niet gek. Allereerst is de folie gemaakt van HR++ materiaal. Optimale isolatie dus.

Ook is het ontwerp mat waardoor niemand naar binnen kan kijken. Hierdoor kan jij genieten van lekker veel privacy. In de zomer worden UV-stralen overigens geblokkeerd, waardoor het een stuk koeler is binnen. Dat maakt de folie geschikt voor alle seizoenen!

Voordelen Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie

 • De folie biedt optimale privacy
 • In de zomer worden UV-stralen geblokkeerd waardoor het koeler is in huis
 • Gemaakt van HR++ materiaal voor optimale isolatie

Nadelen Homewell Raamfolie HR++ Plakfolie

 • De folie is wat aan de dure kant

2. Raamfolie - 70cm x 300cm

Onze score:
9.2

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op het gebied van design kon er geen één folie tippen aan dit Raamfolie van Simple Fix. De Folie heeft een leuk ontwerp met paardenbloemen erop. Dit zorgt direct voor meer gezelligheid in huis!

En dat niet alleen. Bij de folie krijg je ook een rakel en een mesje. Hiermee kan je de folie perfect aanbrengen zonder enige bobbels. In de zomer wordt een groot deel van de warmte buitengehouden. Ook weer mooi meegenomen. 

Voordelen Raamfolie - 70cm x 300cm

 • Bij de folie krijg je ook een rakel en mesje om bobbels te voorkomen
 • Heeft een uniek ontwerp met paardenbloemen
 • Isoleert je huis optimaal

Nadelen Raamfolie - 70cm x 300cm

 • Dit design is niet voor iedereen geschikt

3. AXIMO Raamfolie Statisch

Onze score:
9.0

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plek staat de AXIMO Raamfolie statisch. De folie heeft deze plek weten te bemachtigen dankzij de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De folie is te koop voor een enorm goede prijs, en daar krijg je een nóg betere kwaliteit voor terug.

Zo is de folie extra dik in vergelijking met andere folies. En dat niet alleen. Doordat de folie een matte afwerking heeft geniet jij van meer privacy. Wel zo fijn. Ook ben je beschermd tegen de zon waardoor je minder last hebt van vervelende hitte. Al met al is dit een prima aankoop dus.

Voordelen AXIMO Raamfolie Statisch

 • Extra veel privacy door de matte afwerking
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Beschermd tegen de hitte van de zon

Nadelen AXIMO Raamfolie Statisch

 • Je kan niet meer naar buiten kijken

4. Zelfklevende Raamfolie

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil jij niet alleen besparen op de stookkosten, maar ook op de kosten voor raamfolie? Kies dan voor deze zelfklevende raamfolie. Dit is de allergoedkoopste folie die je kan vinden.

Dat is ook waarom 'ie zo bijzonder is. Verder is de folie heel eenvoudig aan te brengen, zonder bobbels. Er kan niet meer naar binnen gekeken worden wat zorgt voor lekker veel privacy. Verder is de folie ook nog geschikt voor alle glassoorten.

Voordelen Zelfklevende Raamfolie

 • Heel eenvoudig aan te brengen zonder bobbels
 • Enorm goedkoop in vergelijking met andere glassoorten
 • Optimale privacy

Nadelen Zelfklevende Raamfolie

 • Enigszins klein formaat

5. 1x Lineafix Transparant

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De laatste folie in deze top vijf is de Lineafix Transparant. En ja: je leest het goed. Door deze folie kan je gewoon heen kijken. Zo kan jij nog steeds genieten van je prachtige uitzicht. 

En dat niet alleen! Je bent voor maar liefst 99% beschermd tegen de UV straling van de zon. Je kan met de folie toto 20% energie besparen. Dat is echt behoorlijk wat. En doordat de folie zelfklevend is heb je dus ook geen lijm nodig. Ook komt er maar liefst 15% minder zonlicht binnen!

Voordelen 1x Lineafix Transparant

 • Volledig transparant dus je kan ook nog naar buiten kijken
 • Er komt maar liefst 15% minder zonlicht binnen
 • Je kan tot 20% energie besparen 

Nadelen 1x Lineafix Transparant

 • Minder privacy 

Veelgestelde vragen

Waarom een isolerende raamfolie kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een isolerende raamfolie is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een isolerende raamfolie kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een isolerende raamfolie bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de isolerende raamfolies gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de isolerende raamfolie de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>