fbpx

Wat is de beste Radiator Ventilator? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Zonder verwarming ben je nergens. Helaas is het verwarmen van je huis tegenwoordig behoorlijk duur. Sterker nog, haast onbetaalbaar. Gelukkig kan jij zelf ook stappen ondernemen om de stookkosten zo laag mogelijk te houden. Een handig hulpmiddel hierbij is de radiator ventilator. In dit artikel hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste radiator ventilator.

En dat niet alleen. Om jou zo goed mogelijk te helpen zijn wij zelf ook op zoek gegaan naar de beste radiator ventilatoren in een speciale radiator ventilator test. De test was enorm spannend, en de testresultaten kan je terugvinden onder in dit artikel. Een goede radiator ventilator vinden wordt op die manier wel héél erg makkelijk!


Top 5 Beste Radiator ventilatoren

Beste Koop Radiator ventilator
1. SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Beste Luxe Radiator ventilator
2. Magnificos - radiator ventilatort

Beste Budget Radiator ventilator
3. SpeedComfort Radiator Ventilator Uitbreidingsset

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Radiator ventilator
4. Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Beste Design Radiator ventilator
5. SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set


Waar moet je op letten bij het kopen van een Radiator ventilator?

Uiteraard wil jij de beste radiator ventilator aanbieding scoren. Wie niet! Maar welke radiator ventilator is het beste? Met een groot aanbod kan het best lastig zijn om de juiste ventilator te vinden. Gelukkig is dit probleem met onze handige tips verleden tijd. Hieronder lees jij een paar handige tips die jou gaan helpen bij een radiator ventilator kopen.

Energieverbruik

Ook een radiator ventilator kan stroom kosten. Je wil zo'n ventilator gebruiken om geld te besparen. Werp dus een kritische blik op het energieverbruik. Anders ben je straks nog weer verder van huis. 

Aantal ventilatoren

De ene radiator ventilator heeft twee ventilatoren, en de ander juist weer drie of zelfs vier! Wat is dan het beste? Dit is ook onder andere afhankelijk van de grootte van de ventilatoren. Vaak staat in de omschrijving aangegeven hoeveel procent energie je ermee kan besparen. Probeer je daar op te focussen, en niet op het aantal ventilatoren. Dat kan misleidend zijn.

Garantie

En tot slot nog de garantie: ook niet geheel onbelangrijk. Zo'n radiator ventilator wil je wel langer dan een paar maand gebruiken. Het is namelijk lang niet altijd warm in Nederland (helaas). Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe radiator ventilator minstens één jaar is. Is er dan iets mis? Dan kijkt de verkoper samen met jou naar een passende oplossing. En dat is toch wel zo fijn.


Wat is de beste Radiator ventilator van 2023?

Ondertussen ben je aangekomen bij (helaas) het laatste onderdeel van deze test. In een speciale ventilator kachel test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste ventilator kachels van dit jaar. En daarvoor zijn behoorlijk wat verschillende kachels voorbij gekomen. 

Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar populaire modellen (denk maar eens aan de beste ventilator kachel volgens de consumentenbond). Uiteindelijk zijn er tientallen verschillende kachels getest. Op basis van de test is een top vijf samengesteld van de beste kachels. Weten welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste ventilator kachels van 2023!

1. SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Uiteindelijk wist de SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set op de eerste plek terecht te komen. Dit is dus de beste radiator ventilator van 2023! En wij gaan je dan ook direct uitleggen waarom. Allereerst krijg je in deze set dus drie stuks. Hierdoor kan jij optimaal geld besparen. Ook zijn ze daarnaast erg makkelijk te plaatsen. 

Ze zijn namelijk magnetisch! Dat houdt in dat de ventilatoren als het ware blijven 'vastkleven' aan de radiator. Handig! Met deze set kan je tot 22% besparen op je gasgebruik. En qua gebruik? Minder dan 0,32 cent per jaar aan stroom. Ze zijn dus ook nog heel erg duurzaam. 

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Je kan tot 22 procent besparen op je gasgebruik
 • Erg duurzaam met een verbruik van minder dan 0,32 cent per jaar
 • Eenvoudig magnetisch vast te maken aan de radiator

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set

 • Enigszins prijzig in verhouding met sommige andere radiator ventilatoren

2. Magnificos - radiator ventilator

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Heb jij een ruim budget? En investeer je dit graag in zeer krachtige radiator ventilatoren? Ga dan voor deze Magnificos radiator ventilator. Deze set is het geld dubbel en dwars waard. Je kan namelijk tot 30% besparen op gas. Behoorlijk wat dus!

En maak je geen zorgen om het verbruik van de radiator ventilatoren zelf. Ze verbruiken samen maximaal 1 kWh per jaar. Dit is nog geen 25 cent per ventilator! Enorm weinig als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt dus. Kortom: deze ventilatoren zijn het geld zeker waard.

Voordelen Magnificos - radiator ventilator

 • Je kan tot 30% besparen op gas wat uitzonderlijk veel is
 • Verbruiken samen niet meer dan 1 kWh per jaar en zijn daardoor super duurzaam
 • Gaat automatisch aan en uit zodat jij je hier niet meer druk om hoeft te maken

Nadelen Magnificos - radiator ventilator

 • Dit zijn de duurste radiator ventilatoren uit dit rijtje

3. SpeedComfort Radiator Ventilator Uitbreidingsset

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Met een kleiner budget een radiator ventilator kopen? Dat is geen probleem. Kies dan voor deze SpeedComfort radiator ventilator uitbreidingsset. Dit is één ventilator. Dit maakt 'm ook direct goedkoop, zodat jij 'm uit kan proberen voordat je er meerdere koopt. Alles is immers al duur genoeg. 

En dankzij de externe temperatuurgevoelige schakelaar gaat 'ie automatisch aan en uit. Hierdoor kan jij optimaal besparen. En wist je dat je tot 22% kan besparen op je gasverbruik met slechts één ventilator? Dat is toch behoorlijk wat. En dan ook nog voor zo'n enorm lage prijs.

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Uitbreidingsset

 • Ook te gebruiken als koelventilator bij warm weer
 • De externe, temperatuurgevoelige schakelaar zorgt ervoor dat de ventilator automatisch aan en uit gaat
 • De netvoeding is verliesvrij waardoor je niks verbruikt als 'ie niet gebruikt wordt

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Uitbreidingsset

 • Dit is slechts één radiator ventilator

4. Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil jij een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit? Dan is de Practics radiator ventilator jouw perfecte match. Voor een goede prijs krijg je namelijk een nóg betere kwaliteit in huis! Klinkt niet verkeerd, toch? De lucht wordt sneller de ruimte in geblazen, waardoor jij minder hoeft te stoken. 

Dat kan je tot 30% op de gasrekening besparen. Verder bevat de ventilator ook een ingebouwde thermostaat en zijn ze muisstil. Je hebt dus eigenlijk niet eens door dat ze er zitten! Ook krijg je bij de bestelling nog twee doorlink kabels

Voordelen Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

 • Ze zijn muisstil waardoor je er geen last van hebt
 • Enorm goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Wordt geleverd inclusief twee doorlink kabels

Nadelen Practics- Radiator Ventilator Duo Wit

 • Werken niet met magneten en moeten zelf bevestigd worden

5. SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Tot slot wist de SpeedComfort Radiator ventilator nog de laatste plek te bemachtigen in deze top vijf. En dat heeft alles te maken met het design. Deze radiator ventilator is ontworpen met magneten. Hierdoor kan je 'm echt super eenvoudig bevestigen. 

En daar houdt het niet op. Ook de aanvoertemperatuur van het water in de cv installatie kan worden verlaagd. Hierdoor kan je nóg meer besparen. Wat deze radiator ventilator uniek maakt is het lage verbruik. Dit is namelijk minder dan 16 cent per jaar. 

Voordelen SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set

 • De aanvoertemperatuur van de cv installatie kan worden verlaagd voor optimale besparing
 • Uitzonderlijk laag verbruik van 16 cent per jaar
 • Slim design met magneten voor makkelijke bevestiging

Nadelen SpeedComfort Radiator Ventilator Duo set

 • Kunnen soms een beetje geluid maken

Veelgestelde vragen

Waarom een radiator ventilator kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een radiator ventilator l is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een radiator ventilator  kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een radiator ventilator bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de radiator ventilators gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de radiator ventilator de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>