fbpx

Wat is de beste Waterbesparende Douchekop? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Energie
 • /
 • Wat is de beste Waterbesparende Douchekop? [Test 2023]

Vind jij het heerlijk om lang te genieten van een heerlijke warme douche? Dan is een waterbesparende douchekop misschien wel iets voor jou. Met een waterbesparende douchekop bespaar jij namelijk tot wel 20% op jouw energieverbruik. De kosten voor het warme water kunnen namelijk ongewenst flink oplopen bij het lang warm douche.

Met een waterbesparende douchekop help je dus zowel het klimaat als jouw portemonnee. Onder een waterbesparende douchekop kun jij namelijk net zo lekker genieten van een warme douche terwijl jij aanzienlijk bespaart op jouw energierekening. 

Ook kan een waterbesparende douchekop helpen bij douches met een lage waterdruk. Hierdoor kun jij ook bij een lage waterdruk alsnog genieten van harde douchestralen. Waterbesparende douchekoppen zijn daarom ook erg populair. De keuze uit verschillende opties is daarom ook erg groot.

In dit artikel ontdek je de 5 beste waterbesparende douchekoppen van dit moment. Na tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. Ook hebben wij enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de beste opties van dit moment? Lees dan gauw verder!


Top 5 Beste Waterbesparende Douchekoppen

WITTS Douchekop

Beste koop waterbesparende douchekop
1. WITTS Douchekop

Vivid Green

Beste waterbesparende douchekop met harde straal
2. Vivid Green

VITASENSE Waterbesparende Douchekop

Beste waterbesparende handdouche
3. VITASENSE Waterbesparende Douchekop

WENA Ionische douchekop

Beste waterbesparende doucheset
4. WENA Ionische douchekop

MM Brands Waterbesparende Douchekop

Beste waterbesparende regendouche
5. MM Brands Waterbesparende Douchekop


Waar moet je op letten bij het kopen van een waterbesparende douchekop?

Wil jij een waterbesparende douchekop kopen maar heb jij geen idee wat wel- en niet goede opties zijn? Wij helpen jou graag bij het maken van de beste keuze. Om die reden hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste waterbesparende douchekop test voor je op een rijtje gezet.

Niet alle waterbesparende douchekoppen zijn namelijk even goed en effectief. Koop dus niet zomaar een waterbesparende douchekop aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste waterbesparende douchekop volgens de consumentenbond test. Lees deze criteria dus goed door en voorkom een miskoop!

Waterverbruik

Ten eerste kun je kijken naar het waterverbruik van een waterbesparende douchekop. Het waterverbruik van een waterbesparende douchekop moet namelijk tussen een verbruikt van 4 en 7 liter water per minuut zijn. Verbruikt de douchekop meer water per minuut? Dan is hij niet echt waterbesparend.

In de product omschrijving kun je vrijwel altijd terugvinden hoeveel water de douchekop per minuut verbruikt. In onze top 5 vind je verschillende soorten douchekoppen met een laag waterverbruik. 

Materiaal

Ook het materiaal van de waterbesparende douchekop is een belangrijk aandachtspunt om op te letten. Bespaar jij op een waterbesparende douchekop door een model van slechte kwaliteit materiaal aan te schaffen, dan is de kans groot dat de douchekop eerder verstopt raakt of kapot gaat waardoor je uiteindelijk duurder uit kunt zijn.

Wij raden daarom aan om douchekoppen van duurzame materialen aan te schaffen zoals roestvrijstaal of chroom. Hierdoor voorkom jij dat de douchekop binnen de kortste keren zijn werking verliest.

Soort douchekop

Ook zijn er verschillende soorten waterbesparende douchekoppen. Zo zijn er standaard handdouches, maar ook zijn er waterbesparende regendouches. Naast deze twee opties kun je ook kiezen uit een waterbesparende doucheset waardoor je gelijk over beide opties beschikt.

Afhankelijk van jouw voorkeuren is een bepaalt soort waterbesparende douchekop daarom gewenst. Bedenk dus goed hoe jij het liefst doucht voor je zomaar een model aanschaft. Regendouches hebben bijvoorbeeld over het algemeen minder waterdruk dan handdouches.

Extra functies

Als laatste kun je rekening houden met verschillende functies waarover een waterbesparende douchekop beschikt. Dit zijn bijvoorbeeld verschillende standen zoals een massagestand, regenval en combi waardoor je beide soorten stralen tegelijk kunt gebruiken.

Ook deze functies vind je vrijwel altijd terug in de product omschrijving van een waterbesparende douchekop. Let hier dus goed op!


Wat is de beste waterbesparende douchekop van 2023?

De grote vraag die wij vaak voorbij hebben zien komen is de vraag: ''Welke waterbesparende douchekop is het beste?''. Het antwoord ontdek je hieronder. Wij hebben namelijk aan de hand van onze beste waterbesparende douchekoppen test een handige top 5 beste opties opgesteld.

Omdat niet iedereen op zoek is naar dezelfde soort waterbesparende douchekop, hebben wij bij het opstellen van onze top 5 beste opties ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Je vindt hieronder dus de 5 beste waterbesparende douchekoppen uit verschillende prijsklassen en categorieën.

Er zit dus voor iedereen gegarandeerd een goede optie tussen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1: WITTS Douchekop

WITTS Douchekop
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Na tientallen waterbesparende douchekoppen met elkaar vergeleken te hebben kunnen wij concluderen dat de WITTS Douchekop de beste optie van dit moment is. Deze hoge kwaliteit waterbesparende douchekop beschikt namelijk over 6 verschillende standen en bespaart jou ontzettend veel energiekosten dankzij zijn effectiviteit.

Met de WITTS Douchekop bespaar jij tot wel 35% op jouw waterverbruik wat je sowieso terug gaat zien in jouw energieverbruik. De functies waarover deze beste koop waterbesparende douchekop beschikt zijn massage, regen, bubbels, massage en regen, regen en bubbels en een waterval stand.

Je kunt dus lang genieten onder de WITTS Douchekop zonder je schuldig te voelen. Doordat hij gemaakt is van ABS en TPR gaat hij ook ontzettend lang mee. De kleur van deze waterbesparende douchekop is chroom.

De draaischijf van deze goede waterbesparende douchekop kun je gemakkelijk draaien om te wisselen tussen de verschillende standen. Verder wordt hij geleverd met universele aansluiting waardoor hij geschikt is voor iedere doucheslang. Ook kun jij hem eenvoudig monteren en hoef jij geen gereedschap te gebruiken hiervoor.

Voordelen 

 • Met deze douchekop bespaar jij tot wel 35% op jouw waterverbruik
 • Dit model beschikt over 6 verschillende standen
 • Dankzij de duurzame materialen gaat hij ontzettend lang mee

Nadelen

 • De douchekop is vrij groot

2. Vivid Green 

Vivid Green
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben wij de Vivid Green geplaatst in onze top 5. Deze waterbesparende douchekop beschikt namelijk over 3 verschillende functies en helpt jou besparen op jouw waterverbruik dankzij zijn effectieve werking.

Zo bespaar jij met de Vivid Green tot wel 30% op jouw waterverbruik. Hij is hierdoor een erg milieuvriendelijke optie. Verder kun jij hem ontzettend makkelijk monteren en hoef jij hier geen gereedschap voor te gebruiken.

De Vivid Green beschikt over de standen massage, regenval en een combinatie van deze twee standen. Dankzij de zuiverende mineraalstenen kun jij genieten van optimaal gezuiverd water. De mineraalstenen die dit model bezit zijn toermalijn en manifan.

Verder ontvang je bij aanschaf van de Vivid Green tot wel 1 jaar fabrieksgarantie. Ook gaat hij dankzij de duurzame materialen waarvan hij is gemaakt ontzettend lang mee. Meer weten over de Vivid Green? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Met deze douchekop bespaar je tot wel 35% aan water
 • 1 jaar fabrieksgarantie bij aanschaf van de Vivid Green
 • 3 verschillende standen

Nadelen 

 • Wordt niet met een douchekop houder geleverd

3. VITASENSE Waterbesparende Douchekop

VITASENSE Waterbesparende Douchekop
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als derde hebben wij de VITASENSE Waterbesparende Douchekop opgenomen in onze top 5. Deze waterbesparende douchekop beschikt namelijk over een douchefilter en heeft een ionische werking. Zo beschikt deze waterbesparende douchekop over een hoge druk welke jij zelf kun afstellen.

Ook de VITASENSE Waterbesparende Douchekop beschikt namelijk over een massagestand, regendouchestand en een combinatie van deze twee standen. Wanneer je deze douchekop gebruikt wordt het water nogmaals gezuiverd. Ook verspreidt hij een heerlijk aroma.

De VITASENSE Waterbesparende Douchekop is ontzettend makkelijk schoon te maken en heeft een goede werking voor jouw huid en haar. Bij aanschaf van dit model ontvang je naast de douchekop ook een douchefilter. 

Ook ontvang je bij aanschaf van de VITASENSE Waterbesparende Douchekop een fabrieksgarantie van 6 maanden. Het model is erg licht waardoor jij hem makkelijk kunt gebruiken. 

Voordelen 

 • De waterbesparende douchekop wordt geleverd met een waterfilter
 • Dit model beschikt over een hoge druk
 • De waterbesparende douchekop verspreidt heerlijke aroma

Nadelen 

 • Wordt niet geleverd met een slang voor de douchekop

4. WENA Ionische douchekop

WENA Ionische douchekop
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de vierde plaats hebben wij de WENA Ionische douchekop geplaatst in onze top 5. Deze waterbesparende douchekop kun jij in twee verschillende uitvoeringen aanschaffen. Zo kun jij de douchekop los aanschaffen, maar ook kun je kiezen uit een waterbesparende douchekop set.

De WENA Ionische douchekop beschikt ook over een douchekop filter waterdoor jij kunt genieten van heerlijk gereinigd water. Met deze waterbesparende douchekop bespaar jij tot wel 50% water doordat de waterstroom met 200% toeneemt.

De WENA Ionische douchekop beschikt over meerdere functies namelijk de stop-knop, meerdere waterstanden en een hogedrukspray. Met deze waterbesparende douchekop creëer jij dus echt een spa-achtige ervaring.

Een ander voordeel is dat je bij aanschaf van de WENA Ionische douchekop een 100% tevredenheidsgarantie krijgt waardoor je binnen 30 dagen de douchekop terug kunt sturen wanneer jij er niet tevreden mee bent. 

Voordelen 

 • Deze waterbesparende douchekop kan als enkel model en volledige set worden aangeschaft
 • Met deze waterbesparende douchekop bespaar jij tot wel 50% aan water
 • Deze douchekop beschikt over meerdere functies

Nadelen 

 • Beschikt niet over de hoogste kwaliteit

5. MM Brands Waterbesparende Douchekop

MM Brands Waterbesparende Douchekop
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats is de MM Brands Waterbesparende Douchekop geëindigd in onze top 5. Ook deze douchekop beschikt over een goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Deze douchekop is de beste optie voor degene die opzoek zijn naar een handdouche met hoge druk.

Met de MM Brands Waterbesparende Douchekop kun jij de waterstroom met wel 200% laten toenemen waardoor jij dus 50% bespaart op jouw waterverbruik. Ook dit model beschikt weer over verschillende functies zoals een krachtige turbostand, 360 draaibare stralen en verschillende waterstanden.

De MM Brands Waterbesparende Douchekop wordt geleverd met een waterfilter en is gemaakt van ABS materialen. Hierdoor gaat deze waterbesparende douchekop ontzettend lang mee. Ook ontvang je 1 jaar fabrieksgarantie en 100% tevredenheidsgarantie bij aanschaf van deze waterbesparende douchekop.

Voordelen 

 • Beschikt over een ontzettend hoge druk
 • Gemaakt van ABS materiaal
 • Deze douchekop is ook ideaal voor huisdieren

Nadelen 

 • Beschikt niet over de allerbeste kwaliteit

Veelgestelde vragen

Waarom een waterbesparende douchekop kopen?

Met een waterbesparende douchekop kun jij ontzettend veel water besparen. Doordat de druk van een waterbesparende douchekop vergroot wordt hoef jij minder water te gebruiken om hetzelfde douchevermogen te krijgen. Hiermee bespaar jij dus ontzettend op jou water- en energieverbruik.

Waar kun je het beste een waterbesparende douchekop kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een waterbesparende douchekop bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de waterbesparende douchekop gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de waterbesparende douchekop de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>