fbpx

Wat is de beste Radiatorfolie? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

De herfst en zeker de winter in Nederland kunnen best koud zijn. Niet erg fijn natuurlijk, zeker wanneer je net een koude tocht hebt gemaakt naar de supermarkt of juist vanuit werk naar huis komt. Wat je dan het allerliefste doet is natuurlijk de verwarming lekker hoog zetten en met de beentjes omhoog tot rust komen.

Zo kan je weer heerlijk opwarmen van dat koude, gure, Nederlandse weer. Echter is dat natuurlijk wel iets wat je terug gaat zien op de energierekeningen. Want helaas: de verwarming, lampen, koken, douchen… alles kost energie. En daarmee dus ook geld. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om geld te kunnen besparen, zelfs meer dan je denkt. Want het is natuurlijk doodzonde om zoveel geld kwijt te zijn aan een lekker verwarmd huis! Iets waar natuurlijk iedereen behoefte aan heeft, zeker in de koudere maanden van het jaar.

In dit artikel zoomen we in op radiatorfolie. Door deze folie te gebruiken wordt er zo weinig mogelijk warmte afgegeven aan de muur en juist meer afgegeven aan de ruimte die verwarmd wordt. Door folie achter de radiator te doen kan de warmtestraling aan de achterkant van de radiator met 75 tot 95 procent verminderd worden!

Misschien vind je het wel moeilijk waar je op moet letten tijdens het kopen van radiatorfolie. Om je op weg te helpen hebben wij in dit artikel de belangrijkste punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste radiatorfolie. 

Ook hebben wij speciaal voor jou een top vijf samengesteld met daarin de beste radiatorfolieën. Zo bespaar jij jezelf een lange speurtocht op het internet, en kan je makkelijk uit deze vijf één kiezen. Er zal sowieso eentje tussen zitten die geschikt is voor jou!


Top 5 Beste Radiatorfolie's

Beste koop Radiatorfolie
1. Ecosavers Radiatorfolie

Beste prijs / kwaliteit
2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

Beste Goedkope Radiatorfolie
3. Radiatorfolie Isolatie 50x400 CM

Beste radiatorfolie met magneten
4. Radiatorfolie inclusief 12 magneten

Beste radiatorfolie 
5. Simple Fix Radiatorfolie


Waar moet je op letten bij het kopen van radiatorfolie?

Goed, zoals beloofd zouden we je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van radiatorfolie. Het is natuurlijk niet handig dat je zonder erbij na te denken een willekeurig pak folie gaat kopen. Dan loop je risico op een miskoop, en dat wil je het liefste voorkomen uiteraard. Straks past het niet, of heeft het toch niet de kwaliteit die je gehoopt had.

Daarom hebben wij onderstaand een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van radiatorfolie. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop en krijg je geen last van spijt achteraf!

Garantie

Ten eerste willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou gaat om radiatorfolie is of juist om iets volledig anders!

Waarom? De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze gestelde termijn dan iets niet goed zijn, kan je terugvallen op deze garantie. 

Wanneer een fabrikant géén garantie geeft over haar producten, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten toch?

Het formaat

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is natuurlijk het formaat van de radiator en van de radiatorfolie. Dit moet natuurlijk wel passen, en je hebt radiatorfolie te koop in verschillende afmetingen.

Je wil natuurlijk niet dat je je folie al aan het bevestigen bent, om er vervolgens achter te komen dat je een stuk tekort komt. Dat is uiteraard balen, zeker omdat je dan de folie ook al niet meer terug kan sturen. Weg is je geld. 

Maak dus van tevoren voor jezelf helder wat het exacte formaat van de folie moet zijn en wat het formaat is van de radiator(en) waar je de folie op wil gaan plakken. Zo voorkom je een miskoop.

Manier van bevestigen

Zoals er meerdere wegen naar Rome zijn, zijn er ook verschillende manieren waarop je de radiatorfolie aan kan brengen. Je hebt hierbij twee soorten: radiatorfolie met dubbelzijdig tape of radiatorfolie met magneettape.

Bij radiatorfolie met dubbelzijdig tape wordt dit aangebracht aan de muur. De folie bevestig je dan met de dubbelzijdige tape. De warmtestraling wordt dan met zo’n 75% verminderd. Echter kan je ook de folie aanbrengen met behulp van magneettape.

Dit moet aangebracht worden aan de radiator zelf. Dit kan met behulp van de speciale magneetjes die in de tape verwerkt zitten. Voordeel is dan dat je de folie niet meer kan zien, en de warmtestraling kan dan tot wel 95% verminderd worden. Dat is toch een stuk meer!

Soort radiatorfolie

Naast dat je radiatorfolie op verschillende manieren aan kan brengen, zijn er ook verschillende soorten radiatorfolieën verkrijgbaar. Hier gaat het eigenlijk om twee soorten: standaard radiatorfolie en hr- radiatorfolie.

Hierbij vermindert de standaard soort folie de warmtestraling tot 75%. De speciale hr- radiatorfolie kan dit terugdringen tot wel 95%! Bedenk je dus van tevoren goed welke soort folie je wil gaan gebruiken, zodat je de zoektocht weer een stukje makkelijker maakt.

Budget

Het laatste punt om rekening mee te houden is het geld dat je wil spenderen aan radiatorfolie. Omdat de prijzen per soort  uiteen kunnen lopen is het handig dat je van tevoren een budget afspreekt met jezelf.

Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je ook zeker dat je niet meer geld uitgeeft dan je er eigenlijk voor over hebt. Want goede radiatorfolie hoeft zeker niet veel te kosten, maar goedkoop is uiteraard subjectief. Wat voor de één goedkoop is, kan voor de ander weer prijzig zijn.

Onafhankelijke tests

Naast bovenstaande factoren is het uiteraard ook altijd een goed idee om te kijken naar onafhankelijke tests van grote vergelijkingswebsites zoals Consumentenbond of Top-X.nl.

Zo deed Top-X.nl onlangs een test op zoek naar het beste radiatorfolie en kun je ook op de consumentenbond site veel informatie vinden over het kopen van dit product.

Door op deze manier te kijken naar producten weet je zeker dat je geen miskoop doet.  


Wat is de beste radiatorfolie van 2023?

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en uiteraard nog veel meer, een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende soorten radiatorfolie. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit en natuurlijk betrouwbaarheid!

De test was dan ook zeer interessant. Er kwamen redelijk wat radiatorfolieën voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden we een paar kiezen die een terecht plekje verdienen in onze top vijf beste radiatorfolieën.

Deze top vijf hebben we in dit artikel verwerkt. Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke radiatorfolieën er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste radiatorfolie van 2023!

1: EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm met 10 meter magneettape Radiator Folie

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Er kon natuurlijk maar één de beste zijn, zoals met alles zo is. En in dit geval is dat de radiatorfolie van het merk Ecosavers! Deze folie kan je onzichtbaar plaatsen achterop de radiator dankzij de speciale magneettape.

Hierdoor zal dit niet opvallen en behaal je ook nog eens het hoogste rendement. Een heuse win- win situatie is het te noemen dus. Ook kan je de folie heel simpel plaatsen en verwijderen wanneer je bijvoorbeeld wil schoonmaken.

Voordelen 

 • Kan onzichtbaar geplaatst worden waardoor je de folie niet meer kan zien in je huis
 • Kan bevestigd worden aan de radiator zelf met behulp van magneettape waardoor je rendement het hoogste is
 • Heel makkelijk te verwijderen en opnieuw te plaatsen wanneer je schoon wil maken

Nadelen

 • Heeft een vrij scherpe vouw

2. Radiatorfolie inclusief 10 magneten van BT. Isolatie mat 415 cm x 62,5 cm 2,6 M2.

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere folie die een plekje in deze top vijf wist te bemachtigen is de radiatorfolie van het merk BT. Deze wordt standaard geleverd met 10 magneten waardoor je deze makkelijk aan de radiator zelf kan bevestigen.

Tevens kan je ook nog kiezen uit twee verschillende kleuren. En vind je het nou moeilijk om de folie zelf te monteren? Geen zorgen, je krijgt een zeer gedetailleerde handleiding meegeleverd waardoor dit een fluitje van een cent is!

Voordelen 

 • Wordt geleverd met een handleiding zodat je de folie eenvoudig zelf kan bevestigen
 • Kan aan de radiator zelf worden bevestigd wat zorgt voor het hoogste rendement
 • De folie bestaat uit een laag isolatie folie met speciale plastic noppen wat ervoor zorgt dat jij het warmteverlies kan minimaliseren

Nadelen 

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke radiatorfolie

3. Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm Maclean

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere topper is de radiatorfolie van het merk Maclean. Deze folie heeft een breedte van 50 centimeter en is afgestemd op het standaard formaat radiator. De kans dat dit past op jouw radiator is dus zeer aanwezig!

Daarnaast biedt deze folie een rendement dat jaarlijks tussen de 20 en 25% ligt op je investering. Dat is zeker niet weinig! En ook deze folie kan je zeer gemakkelijk aan de radiator bevestigen dankzij de meegeleverde magneten.

Voordelen 

 • Je krijgt maar liefst twaalf magneten geleverd bij de folie voor super makkelijke bevestiging
 • Door het slim afgestemde formaat is de kans zeer aanwezig dat deze folie op jouw radiator past
 • Deze folie kaatst maar liefst 80% van de warmte terug wat ervoor zorgt dat jij flink wat geld kan besparen

Nadelen 

 • Er wordt geen duidelijke handleiding geleverd voor bevestiging

4.  Radiatorfolie incl 12 super magneetjes BZEnterprices

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Eén van de goedkopere in dit lijstje is de radiatorfolie van het merk BZEnterprices. Deze folie doet eigenlijk exact wat je ervan verwacht, en meer! Je kan deze dankzij de magneetjes makkelijk aan de radiator bevestigen.

Hierdoor zie je de folie niet terugkomen in je mooi ingerichte huis en heb je er geen last va. Daarnaast kan je de folie ook simpel verwijderen wanneer je graag wil schoonmaken achter de radiator. En dat dan ook nog met een rendement van 25%!

Voordelen 

 • Heeft een fantastisch rendement van 25% op de aankoop
 • Je kan de folie aan de radiator vastmaken waardoor je dit niet kan terugzien in je mooie huis
 • Redelijk goedkoop in verhouding tot soortgelijke radiatorfolieën

Nadelen 

 • Je krijgt bij de folie geen handleiding geleverd voor de plaatsing

5. Simple Fix Radiatorfolie - 500cm x 50cm

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Tot slot nog de radiatorfolie van het merk Simple Fix. Deze wist dankzij de goede kwaliteit nog een plekje te bemachtigen in deze top vijf! Deze folie is opgebouwd uit meerdere lagen waar stilstaande lucht tussen zit.

Dit zorgt ervoor dat de isolerende werking van de folie nog meer versterkt kan worden. Zo wordt de warmte voor ongeveer 96% teruggekaatst de woning in! Er gaat dus met deze folie amper nog warmte verloren.

Voordelen 

 • Maar liefst 96% van de warmte wordt teruggekaatst waardoor jij flink kan besparen op stookkosten
 • Bestaat uit verschillende lagen met stilstaande lucht voor de beste isolatie
 • Wordt geleverd met een handige handleiding waardoor jij precies weet wat je te doen staat

Nadelen 

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere radiatorfolieën

Veelgestelde vragen

Waarom Radiatorfolie kopen?

Wanneer jij je huis wil verwarmen gaat een groot deel van de warmte uit de radiator(en) verloren aan bijvoorbeeld slechte isolatie. Dit zorgt ervoor dat jij nog meer moet stoken, en dus nog meer geld kwijt bent. Met radiatorfolie kan je dit beperken en zo geld besparen.

Waar kun je het beste radiatorfolie kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk radiatorfolie bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de folie gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>