fbpx

Wat is de beste Voetenwarmer? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Heb jij vaak last van koude voeten? Dan is hier een ideale oplossing voor. Met een voetenverwarmer heb jij namelijk nooit meer last van dit probleem. Een voetenwarmer doet namelijk precies wat het zegt, hij verwarmt jouw voeten.

Een voetenverwarmer kan namelijk elektrisch verwarmt worden waardoor jij nooit meer koude voeten hebt. Je kunt een voetenverwarmer overal in huis gebruiken. Deze modellen zijn namelijk erg licht en gemaakt van een heerlijke warme stof.

Voetenverwarmers zijn daarom ook erg populair. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste optie in huis te halen. Helaas beschikken niet alle modellen namelijk over een goede kwaliteit. Wij helpen je daarom graag bij het maken van de beste keuze.

In dit artikel ontdek je onze top 5 beste voetenverwarmers van dit moment. Ook hebben wij de belangrijkste criteria bij het aanschaffen van goede voetenverwarmers voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke voetenverwarmer de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Top 5 Beste Voetenverwarmers

LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

Beste koop voetenverwarmer
1. LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

Tomado TFW0301G

Beste elektrische voetenverwarmer
2. Tomado TFW0301G

Cresta Care KTS967

Beste voetenverwarmer met timer
3. Cresta Care KTS967

Alpina Elektrische Voetenwarmer

Beste voetenverwarmer met afstandsbediening
4. Alpina Elektrische Voetenwarmer

Elektrische voetverwarming

Beste goedkope voetenverwarmer
5. Elektrische voetverwarming


Waar moet je op letten bij het kopen van een voetenverwarmer?

Wil jij graag een voetenverwarmer kopen? Koop dan niet zomaar een voetenverwarmer aanbieding maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Niet alle voetenverwarmers beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Om een miskoop te voorkomen raden wij daarom aan kritisch naar meerdere opties te kijken.

Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze hebben wij hieronder de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een goede voetenverwarmer voor je op een rijtje gezet. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste voetenverwarmer volgens de consumentenbond test. 

Benieuwd welke voetenverwarmer het beste bij jou past? Neem dan zeker even de tijd om onderstaande criteria goed door te lezen.

Soort voetenverwarmer

Ten eerste kun je kijken naar verschillende soorten voetenverwarmers. Zo kun je een elektrische deken of sloffen gebruiken om jouw voeten mee te verwarmen. Effectiever is echter een speciale voetenverwarmer die volledig gericht is op jouw voeten.

Z'n elektrische voetenverwarmer is namelijk speciaal ontworpen voor jouw voeten en kan door middel van elektriciteit opgewarmd worden. Hierbij kun je kiezen uit voetenverwarmers gemaakt van verschillende stoffen en met verschillende standen.

Functionaliteiten

Ook kun je dus kijken naar de functies van een voetenverwarmer. Sommige voetenverwarmers zijn namelijk alleen geschikt om jouw voeten op te warmen terwijl andere ook over functies beschikken zoals verschillende warmtestanden en timers.

Hierdoor kun jij gemakkelijk naar wens jouw voeten verwarmen. Ook kun jij de voetenverwarmer automatisch laten uitgaan. Bedenk dus goed wat voor functies jij wilt wanneer je een voetenverwarmer aanschaft.

Veiligheid

Een derde en zeker niet onbelangrijke criteria is het kijken naar de veiligheid van een voetenverwarmer. Niet alle voetenverwarmers zijn namelijk even veilig. Zo beschikken niet alle modellen over oververhittingsbeveiliging waardoor jij jezelf kunt verbranden.

Omdat wij veiligheid een hele belangrijke criteria vinden, hebben wij iedere voetenverwarmer in onze test uitvoerig op de veiligheid getest. Hierdoor weet je zeker dat alle modellen uit onze top 5 over een uitstekende veiligheid beschikken.

Prijs en kwaliteit

Als laatste kun je kijken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding van een voetenverwarmer. Lang niet alle dure voetenverwarmers beschikken namelijk over de juiste kwaliteit net als dat niet alle goedkope voetenverwarmers meteen slecht zijn.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft, hebben wij van BespaarGelijk bij het opstellen van onze top 5 rekening gehouden met verschillende prijsklassen. In onze top 5 ontdek je kwalitatief goede voetenverwarmers uit verschillende prijsklassen.


Wat is de beste voetenverwarmer van 2023?

Welke voetenverwarmer is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Je vindt hier namelijk onze top 5 beste voetenverwarmers van 2023. Deze top 5 hebben wij opgesteld aan de hand van de testresultaten uit onze beste voetenverwarmer test.

Hieronder vind je de 5 beste opties van dit moment uit verschillende prijsklassen en categorieën. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een goede optie tussen. Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben wij iedere voetenverwarmer uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van ieder model benoemd.

1: LifeGoods Elektrische Voetenwarmer

LifeGoods Elektrische Voetenwarmer
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Uit de testresultaten van onze beste voetenverwarmer test is gebleken dat de LifeGoods Elektrische Voetenwarmer de beste optie van dit moment is. Deze voetenverwarmer scoorde namelijk de allerbeste score in onze beste voetenverwarmer test. Zo beschikt dit model over een timer en oververhittingsbeveiliging.

Verder heeft de LifeGoods Elektrische Voetenwarmer een vermogen van 100 watt waarmee jij jouw voeten ontzettend snel kunt opwarmen. Je kunt deze voetenverwarmer gemakkelijk bedienen door middel van het LED-display op het bedieningspaneel. 

Hierdoor kun jij heel precies de temperatuur van deze voetenverwarmers aanpassen. Door het grote unisex model is deze voetenverwarmer voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Ook is hij geschikt voor iedereen met een maximale schoenmaat van 47.

De LifeGoods Elektrische Voetenwarmer stimuleert jouw bloedcirculatie en heeft drie verschillende warmtestanden. Ook schakelt hij automatisch uit na 90 minuten. De zachte plush binnenkant zorgt er voor dat jij deze voetenverwarmer gemakkelijk urenlang kunt dragen.

Voordelen 

 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden
 • De voetenverwarmer is snel opgewarmd dankzij het vermogen van 100 Watt
 • Dit model is unisex en geschikt voor iedereen met een schoenmaat tot 47

Nadelen

 • Enkele consumenten gaven aan dat hij niet warm genoeg word

2. Tomado TFW0301G

Tomado TFW0301G
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als tweede hebben wij de Tomado TFW0301G uitgeroepen tot beste elektrische voetenverwarmer. Deze voetenverwarmer beschikt namelijk over een extra snelle opwarming en heeft 3 instelbare warmtestanden. 

Verder heeft de Tomado TFW0301G een snoerlengte van 2,3 meter en een compact formaat van 30x30 cm. Deze goede voetenverwarmer is geschikt voor iedereen met een maximale maat van 46. Met de schakelaar kun jij gemakkelijk de 3 verschillende warmtestanden bedienen.

Ook dit model beschikt over een automatische uitschakeling na 90 minuten. De uitneembare superzachte fleece voering kan ook gemakkelijk gewassen worden. De veiligheid van de Tomado TFW0301G is ook goed dankzij de oververhittingsbeveiliging waarover dit model beschikt.

Als laatste kun je gemakkelijk zien welke warmtestand ingeschakeld staat dankzij de handige LED indicatie waarover dit model beschikt. Meer weten? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen 

 • Beschikt over een oververhittingsbeveiliging
 • Dit model heeft 3 in te stellen warmtestanden
 • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen met een maximale voetmaat van 46

Nadelen 

 • De binnen voering van dit model komt vrij makkelijk los

3. Cresta Care KTS967

Cresta Care KTS967
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plaats hebben wij de Cresta Care KTS967 geplaatst in onze top 5. Deze voetenverwarmer kun je namelijk in twee kleuren aanschaffen, namelijk grijs en bruin. Verder beschikt ook dit model over een handige timer en kun jij hem gemakkelijk wassen in de wasmachine.

Belangrijk is om te onthouden dat alleen de zak gewassen kan worden. Verder schakelt dit model vanzelf uit na 90 minuten en warmt hij extra warm op. Binnen 5 tot 15 minuten kun jij genieten van de heerlijke warmte die deze voetenverwarmer uitstraalt.

De Cresta Care KTS967 heeft 4 verschillende warmtestanden welke jij gemakkelijk kunt instellen. Verder is dit model geschikt voor zowel mannen als vrouwen met een maximale voetmaat van 48. Ook ontvang je bij aanschaf van dit model 3 jaar fabrieksgarantie.

De super zachte microvezel polar fleece zorgt er voor dat jij deze voetenverwarmer zonder problemen urenlang kunt dragen. Ook heeft dit model het TÜV GS keurmerk en kun je de binnen voering op maximaal 30 graden wassen.

Voordelen 

 • Bij aanschaf van dit model ontvang je 3 jaar fabrieksgarantie
 • Beschikt over 4 temperatuurstanden
 • Deze voetenverwarmer is erg energiebesparend

Nadelen 

 • Zit niet super strak om de voeten

4. Alpina Elektrische Voetenwarmer

Alpina Elektrische Voetenwarmer
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als vierde hebben wij de Alpina Elektrische Voetenwarmer geselecteerd. Deze voetenverwarmer kun je namelijk in wel 3 verschillende kleuren aanschaffen. Zo is dit model verkrijgbaar in de kleuren donkergrijs, grijs en wit. Ook dit model beschikt weer over 3 warmtestanden en zorgt voor optimaal comfort en ontspanning.

De Alpina Elektrische Voetenwarmer is gemakkelijk te wassen doordat de hoes afneembaar is. Ook ontvang je bij aanschaf van deze voetenverwarmer een handige afstandsbediening waarmee je de voetenverwarmer kunt bedienen.

Het snoerlengte van deze voetenverwarmer is 1 meter waardoor jij genoeg bewegingsruimte hebt. Verder schakelt ook dit model na 90 minuten automatisch uit en knippert het LED lampje wanneer dit gebeurt.

Hiermee bespaar jij ontzettend veel energie en zorgt het ook nog eens voor extra veiligheid. De Alpina Elektrische Voetenwarmer beschikt ook over een oververhittingsbeveiliging. Verder is hij 100% gemaakt van polyester waardoor hij heerlijk zacht en warm aanvoelt.

Voordelen 

 • Dit model warmt ontzettend snel op
 • De hoes is op 30 graden wasbaar
 • Je kunt deze voetenverwarmer in 3 verschillende kleuren aanschaffen

Nadelen 

 • De binnenzak rolt soms naar beneden

5. Elektrische voetverwarming

Elektrische voetverwarming
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij de Elektrische voetverwarming opgenomen in onze top 5. Deze voetenverwarmer werkt namelijk net even anders dan de andere modellen uit onze top 5. Deze voetenverwarmer beschikt namelijk over twee losse verwarmde sloffen. Het nadeel hierbij is dat deze voetenverwarmer alleen geschikt is voor maat 40 tot 44.

Je kunt de Elektrische voetverwarming gemakkelijk opwarmen doormiddel van de USB kabel die bevestigd zit aan deze sloffen. De Elektrische voetverwarming is ontzettend energiebesparend en werkt effectief.

Verder heeft hij een heerlijke warme binnen voering en kun jij ook rondlopen op dit model. Er zijn twee in te stellen warmte standen namelijk 5 Watt en 10 Watt. Verder kun je het USB-snoer ook afnemen waardoor jij makkelijker kunt lopen. Deze voetenverwarmer verwarmt tot ongeveer 43 graden.

Wanneer je de voetenverwarmer ongeveer 10 minuten van te voren verwarmd kun jij genieten van heerlijke verwarmde sloffen. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Beschikt over 2 instelbare warmtestanden
 • Afneembare USB kabel waardoor je ook rond kunt lopen
 • Beschikt over een automatische timer

Nadelen 

 • Beschikt over een laag vermogen

Veelgestelde vragen

Waarom een voetenverwarmer kopen?

Heb jij vaak koude voeten maar wil jij dan niet gelijk de verwarming aanzetten. Dan is een voetenverwarmer een goede optie voor jou. Met een voetenverwarmer bespaar jij jezelf namelijk ontzettend veel energiekosten en kun jij heerlijk genieten van warme voeten. Voetenverwarmers zijn er in allerlei soorten en maten.

Waar kun je het beste een voetenverwarmer kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een voetenverwarmer bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de voetenverwarmer gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de voetenverwarmer de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>