fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Energie
 • /
 • Geld besparen bij het kopen van een wasmachine? 3 Tips!

Het is nooit leuk maar op een gegeven moment gebeurt het, je wasmachine gaat kapot en is ook niet meer te repareren. Dan moet je een nieuwe wasmachine kopen. Vaak een stevige greep uit jouw portemonnee. Deze machines zijn zeker niet goedkoop.

Het zoeken van een goede wasmachine aanbieding kan daarom een slimme keuze zijn. Hieronder delen we 3 tips bij het zoeken van een goede wasmachine aanbieding.

1. Koop een wasmachine in de aanbieding

Natuurlijk heb je als jouw wasmachine kapot gaat heel snel een nieuwe nodig. Toch raad ik je aan om dan wel even goed rond te kijken. Een goede wasmachine aanbieding kun je namelijk bijna altijd wel ergens vinden. Het aanbod aan (web)winkels is zo groot, er is bijna altijd wel ergens een wasmachine in de aanbieding.

Heb je snel een wasmachine nodig maar is er geen aanbieding? Wat je kunt doen is een goedkope tweedehands wasmachine voor nood kopen. Deze koop je vaak voor een paar tientjes. Jij kunt weer wassen en rustig afwachten tot er een goede aanbieding voorbij komt.

2. Koop een goedkoop merk

Tegenwoordig zijn er natuurlijk 1001 verschillende merken die wasmachines maken. Dit betekent dus ook dat er goedkopere merken zijn waarvoor je kunt kiezen. Lang niet iedereen kan zich een Miele wasmachine van meer dan 1000 euro veroorloven. Daarom hieronder een klein overzicht van merken die goedkope wasmachines maken.

 1. Indesit
 2. Zanussi
 3. Bosch
 4. Samsung
 5. LG
 6. Beko

Een aantal van deze merken maakt ook wasmachines in het duurdere segment. Het is dus belangrijk dat je even goed kijkt naar het aanbod. Je filtert even op de prijs die jij in je hoofd hebt en de resultaten volgen vanzelf. Zo vind jij de juiste wasmachine voor de juiste prijs.

3. Hoeveel inhoud heb je nodig?

Wasmachines worden gemaakt met verschillende soorten inhoud als het gaat om de trommel. Dit betekent vanzelfsprekend dat een wasmachine met een grotere trommelinhoud ook gelijk duurder is. Daarom is het belangrijk om te kijken in welke situatie jij zit. Als een kleinere inhoud goed is, kost de wasmachine ook meteen wat minder. Ook verbruiken kleinere wasmachines minder water en elektriciteit. Op die manier bespaar je ook weer.

Hieronder vind je een overzicht welke trommelinhoud, je nodig hebt bij welke gezinssamenstelling. Zo kun je zelf goed inschatten, welke inhoud je nodig hebt.

 • 1-2 personen: 6 kilogram
 • 3 personen : 7 kilogram
 • 4 personen : 8 kilogram
 • 5 personen : 10 kilogram
 • 6+ personen : 12 kilogram

Ga jij een wasmachine kopen? Met deze tips moet dan zeker lukken! Zoek een leuke aanbieding en houd bovenstaande adviezen in het achterhoofd. Dan vind je zeker de juiste wasmachine voor de juiste prijs.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>