fbpx

Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung telefoon?

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung telefoon?

Bij het kopen van een nieuwe gsm komen er direct veel keuzes kijken. Zelfs als je al weet welk merk je wil, is dit nog maar het puntje van de ijsberg. Wil jij een goede Samsung telefoon aanschaffen? Een Samsung telefoon vergelijken is dan verstanding. De volgende punten zijn hierbij belangrijk om in je achterhoofd te houden.

De grootte van het scherm

Veruit de belangrijkste keuze voor veel mensen is de grootte van het scherm. Samsung brengt telefoons uit in verschillende series, met binnen die series ook nog eens een hoop modellen. Als je weet hoe groot je wil dat het scherm van je gsm is, weet je al welke modellen je kan uitsluiten. Je keuze kan beïnvloed zijn door waarvoor je de gsm gaat gebruiken (foto’s bijvoorbeeld, of juist enkel bellen en berichten sturen) maar ook hoe door hoe groot het toestel zelf mag zijn. Je moet hem natuurlijk overal mee naartoe slepen.

De hoeveelheid geheugen

Een andere zeer belangrijke factor om te overwegen is hoeveel geheugen de telefoon heeft. Ook dit gaat afhangen van wat je met de gsm gaat doen. Wil je enkel bellen en eens iets opzoeken op het internet? Dan is een simpele Samsung met minder geheugen ideaal, deze zal ook minder kosten. Als je weet dat je de gsm veel gaat gebruiken voor foto’s, andere creatieve doeleinde, en werk, dan is meer geheugen beter. Als het geheugen van je telefoon overbelast is, gaat hij trager werken. 

De levensduur van de batterij

Dit is vaak gelinkt aan de grootte van de telefoon. Hoe groter de telefoon, hoe groter de batterij. En hoe langer je gsm dus meegaat als je ermee op zak loopt. Tegenwoordig kopen veel mensen een powerbank en kan je ook op openbare plaatsen vaak je gsm opladen, maar als je veel reist kan de levensduur van de batterij zeker een factor zijn om rekening mee te houden. De meeste Samsung telefoons hebben een batterij die ongeveer 6 tot 8 uur opgeladen blijft.

Het design van de telefoon

Voor vele het minst belangrijke, maar toch te vermelden: hoe wil jij dat je telefoon er uitziet? Niet alle modellen komen namelijk in dezelfde kleuren uit. De afwerking kan glanzend of matte zijn en zelfs de vorm van je gsm kan licht anders zijn afhankelijk van welk model je koopt. Denk eraan dat de meeste mensen een hoesje voor hun gsm kopen en dat jij dit best ook doet als je de telefoon wil beschermen tegen schade. Daardoor maakt het design voor sommige juist minder uit.

Andere eigenschappen die wel of niet handig zijn

Er zijn nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden, die vooral afhangen van waarvoor je de gsm wil gebruiken. Wil je een dubbele camera voor betere foto’s? Of wil je graag besparen en is een goedkoper model met een enkele camera genoeg? Wat voor een sim kaart je hebt, is ook belangrijk, want niet alle telefoons hebben slots voor sim kaarten en SD kaarten. Tegenwoordig brengt Samsung ook telefoons uit die plooibaar is. Twijfel je nog, dan kan je best de verschillende soorten Samsung telefoon vergelijken om te zien welke het best bij je past.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>