fbpx

Waarom moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom moet ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Je eigen uitvaart is niet iets waar je graag over nadenkt. Toch zal het afsluiten van een uitvaartverzekering veel verschil maken voor je nabestaanden. Inmiddels heeft 70% van de Nederlandse bevolking hiervoor gekozen. Door dit te regelen, hoef je je geen zorgen te maken over je uitvaart en je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering worden zij namelijk voor een groot deel ontzorgd.

Uitvaartverzekering

De bekendste reden om een uitvaartverzekering af te sluiten, is om je nabestaanden te beschermen tegen de kosten. Deze kunnen namelijk oplopen tot wel €9.500, en tenzij je ervoor hebt gespaard, kunnen veel mensen dit niet zelf betalen. Indien je een uitvaartverzekering hebt afgesloten en komt te overlijden, komen die kosten niet voor de rekening van je nabestaanden. Afhankelijk van de verzekering waarvoor je hebt gekozen, wordt er een bedrag uitgekeerd voor het regelen van de uitvaart of wordt er zelfs een uitvaartverzorger toegewezen die je nabestaanden helpt tijdens het gehele proces. 

Een uitvaartverzekering voor religie

De wensen voor je uitvaart zijn ook afhankelijk van persoonlijke factoren, zoals je geloof. Ook voor die situaties zijn er verschillende uitvaartverzekeringen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een islamitische uitvaartverzekering. Het proces bij een islamitische uitvaart gaat namelijk anders dan bij een reguliere uitvaart in Nederland. Waar het in Nederland gebruikelijk is dat er eerst 36 uur wordt gewacht voor de overledene wordt begraven, wordt er in de islamitische cultuur zo snel mogelijk begraven. Het liefst binnen 24 uur na overlijden. Omdat dit niet gebeurt in Nederland, moet hiervoor een uitzondering aangevraagd worden. Zodra deze wordt geaccepteerd, kan de begrafenis binnen de gewenste periode plaatsvinden.

Voor de uitvaart vinden er daarnaast meerdere belangrijke rituelen plaats. In verband met het geloof moet het lichaam van de overledene bijvoorbeeld door iemand van hetzelfde geslacht gewassen worden. Dit gebeurt drie keer. Bij dit proces zijn de nabestaanden aanwezig. 

De kosten

Neem een uitvaartverzekering die past bij jouw situatie. De kosten voor een uitvaartverzekering verschillen namelijk per persoon. De premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je gezondheid en leeftijd. Rook je momenteel, of heb je gerookt? Op basis van meerdere van zulke vragen wordt de premie berekend en weet jij hoeveel jij moet betalen.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>