fbpx

Hoe kun je slim besparen op vaste kosten?

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kun je slim besparen op vaste kosten?

Niet buiten de deur eten, de thermostaat een graadje lager of korter douchen. We kennen allemaal wel de klassieke bespaartips. En hoewel deze tips nuttig kunnen zijn om slim een fiks spaarpotje op te bouwen, kun je ook proberen te besparen bij de bron. Dat doe je door je vaste kosten onder
de loep te nemen.

Waar betaal je allemaal ver per maand of per jaar en wat kan er eigenlijk goedkoper? Je leest hier een aantal slimme tips om te besparen op je vaste kosten.

Slim besparen op je autoverzekering

Autorijden is niet goedkoop in Nederland, maar omdat met de trein reizen ook veel geld kost en je toch van A naar B moet reizen, kiezen we vaak de auto. Je kunt natuurlijk proberen te besparen op brandstofkosten door zuinig te rijden, maar de echte besparingen vind je bij je autoverzekering.
Autoverzekeraars bieden je aan het begin vaak een goedkope premie om je te lokken als nieuwe klant. Deze premie gaat na enkele jaren vaak omhoog. Dat betekent dat je per jaar zomaar meer dan 200 euro meer betaalt voor autoverzekering als je blijft zitten waar je zit. Een autoverzekering afsluiten bij een andere aanbieder is daarom verstandig.

Je bespaart veel geld door over te stappen. Bovendien kun je iedere jaar alle verzekeraars
weer opnieuw met elkaar vergelijken om de beste en scherpste premie voor jou te vinden.

Bespaar op je mediakosten

Internet, tv of bellen zijn een ruime kostenpost. Soms hebben we niet alleen een kabelabonnement, maar betalen we ook voor streamingdiensten, internet en losse belbundels. Denk goed na over wat je echt nodig hebt en niet. Misschien heb je een vaste telefoonlijn in huis die je nooit meer gebruikt vanwege je mobiele telefoon.

Wellicht kijk je zowel naar streamingdiensten als analoge televisie. Als je echter weinig live tv kijkt is het niet zo interessant nog een abonnement via de kabel of een kastje te ontvangen. Je kunt vrijwel alle programma’s terugkijken op het internet. Denk daarom na over je kijkgedrag en schrap alle abonnementen die je eigenlijk niet gebruikt.

Zeg streamingdiensten bijvoorbeeld tijdelijk op als je favoriete serie is afgelopen en switch zo nu en dan tussen diensten in plaats van steeds een lopend abonnement te hebben van alle diensten tegelijk.

Geld besparen op je hypotheek

De grootste kostenpost voor elk huishouden is waarschijnlijk wonen. Veel mensen hebben en koophuis met een hypotheek, maar wist je dat je ook op deze lasten kunt besparen?
In sommige gevallen is je huis veel meer waard dan je hyptheekschuld. In dat geval kun je ervoor kiezen om extra geld af te lossen en zo de rente omlaag te brengen bij je bank. 

Soms kun je ook overstappen naar een betere hypotheekverstrekker met lagere rentes. Helaas betaal je hier wel een boeterente voor, anders zou iedereen steeds over kunnen stappen. Reken uit of deze boeterente opweegt tegen de lagere rente bij je nieuwe hypotheekverstrekker. Als dat het geval is kun je redelijk wat geld besparen op deze vaste kosten.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>