fbpx

Welke keuzes maak je voor jouw reisverzekering?

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke keuzes maak je voor jouw reisverzekering?

Wil je dat jouw reisverzekering volledig afgestemd is op jouw behoeften? Het hebben van een op maat gemaakte reisverzekering is ideaal voor iedereen die onbezorgd wil genieten van de vakantie. Die langverwachte vakantie kan zomaar eens in duigen vallen als je niet voldoende verzekerd bent. Maar tijdens het vinden van een dekking die goed bij je past, kom je er al snel achter dat er veel varianten mogelijk zijn. Voor iedereen is er namelijk wel weer wat anders te vinden. Maar welke keuzes moet je dan allemaal maken? Als eerste kijk je hiervoor naar de bestemming en de duur van de reis. Als je naar de andere kant van de wereld vliegt, heb je kans op ziektes en bepaalde ongevallen die je in eigen land niet hebt. Als je langer op reis bent, wil je dat dit allemaal gedekt is. 

Medische kosten goed gedekt hebben

Vanwege de risico’s die je loopt tijdens de reis, is de reisverzekering pas echt ideaal als je de medische dekking goed geregeld hebt. Stel dat je ziek wordt op vakantie. Dan wil je voorkomen dat je hoge ziekenhuisrekeningen op de mat krijgt. Alle medische kosten zorgen er niet alleen voor dat je al jouw spaargeld moet gebruiken, maar ook dat de stress rondom jouw financiën je herstel in de weg staat. Controleer of de verzekering ook repatriëring dekt, voor het geval je terug naar huis moet worden gevlogen in geval van ernstige ziekte of letsel. Juist deze rekeningen kunnen voor langdurige financiële problemen zorgen. Reden genoeg om het dus goed geregeld te hebben. 

Annulering en het verliezen van bagage

Als je op reis gaat, kan het ook zomaar zijn dat je jouw reis last minute moet annuleren. Als er onverwachts iets binnen het gezin of de familie gebeurt, wil je het liefste niet vertrekken. In dit geval wil je er zijn voor het familielid. Ga je op wintersport, maar is er door extreem weer geen enkele piste open in die week? Dan wil je ongetwijfeld ook annuleren. Een goede annuleringsverzekering voorkomt dat je de bijkomende kosten zelf moet dragen. Of wat dacht je ervan als jouw bagage onverhoopt kwijtraakt of gestolen wordt. Met een goede verzekering kun je een schadeclaim indienen, zodat je snel de essentiële benodigdheden aan kan schaffen en je je nergens meer zorgen om hoeft te maken. 

De kleine lettertjes bij de polis

Vergeet niet om te bekijken of je een eenmalige verzekering of een doorlopende variant nodig hebt. Als je denkt na deze vakantie niet meer weg te gaan de rest van het jaar, dan is een eenmalige variant voldoende. Deze is uitsluitend geldig tijdens jouw reisperiode. Ga je vaker op vakantie of een weekendje weg? Dan is de doorlopende variant de beste keuze. Je hoeft je dan nergens meer zorgen om te maken. Als laatste kijk je naar de kleine lettertjes. Begrijp wat het eigen risico is en welke situaties zijn uitgesloten van dekking. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. 

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>