fbpx

Review: AEG Zonnepanelen (375wp, 395wp, 400wp, 500wp)

Geschreven door: Anouk

De beste zonnepanelen op je dak? Met AEG zonnepanelen beschik je over kwalitatieve zonnepanelen voor een lage prijs. In dit artikel lees je een AEG zonnepanelen review. Zo weet je zeker of dit merk zonnepanelen geschikt is!

AEG zonnepanelen  Test

Onze score:
9.5

Opbrengst

Prijs

Rendement

Waarom kiezen voor Trina Solar Zonnepanelen?

 • Tier 1 zonnepanelen van hoge kwaliteit
 • Uitgebreid aanbod
 • Lage prijzen

Over AEG zonnepanelen

AEG zonnepanelen is onderdeel van AEG; een Duits merk in huishoudelijke apparaten. Het hoofdkantoor van AEG bevindt zich in de Duitse stad Nürnberg. Het bedrijf produceert langere tijd omvormers en thuisbatterijen. Met de opkomst van AEG Solar Solutions in 1984 is het bedrijf ook hoogwaardige zonnepanelen gaan produceren. De zonnepanelen van AEG worden geproduceerd in China.

Het assortiment zonnepanelen van AEG Solar Solutions is erg uitgebreid. Zo bieden zij vele verschillende panelen aan op het gebied van vermogen, materiaal en prijsklasse. De zonnepanelen van AEG vallen binnen de Tier 1-klasse. Dit houdt in dat AEG veel investeert in research & development (R&D) van hun zonnepanelen en al minimaal 5 jaar produceert.

AEG zonnepanelen 400wp

De ‘AEG 390 Wp’ zonnepanelen zijn monokristallijn panelen met een uiterst hoog piekvermogen. Door zijn hogere Wp is ook de afmeting van dit zonnepaneel groter. De ‘AEG 400 Wp’ is uiterst geschikt voor huizen of bedrijven met een groot dakoppervlak zonder obstakels. Dit zonnepaneel komt standaard met 20 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

 • Formaat: 171 x 114 x 3 cm 
 • Vermogen: 400 Wp 
 • Gewicht: 22 KG
 • Prijs: +/- €275 per paneel

AEG zonnepanelen 390wp

De ‘AEG 390 Wp’ zonnepanelen zijn monokristallijn panelen met een strak, volledig zwarte afwerking. Ook deze panelen hebben een relatief hoog piekvermogen waardoor je er minder van nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik te dekken. De ‘AEG 390 Wp’ zie je daarom vaak terug op kleinere daken of op daken met veel obstakels. Dit zonnepaneel komt standaard met 20 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

 • Formaat: 164 x 114 x 3 cm
 • Vermogen: 390 Wp 
 • Gewicht: 21 KG
 • Prijs: +/- €245 per paneel

AEG zonnepanelen 370wp

De ‘AEG 370 Wp’ zonnepanelen zijn monokristallijn panelen met een standaard piekvermogen. Ze zijn kleiner van formaat waardoor je er iets meer van nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik te dekken. De ‘AEG 370 Wp’ zie je vaak terug op standaard daken. Dit zonnepaneel komt standaard met 20 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

 • Formaat: 175 x 104 x 3 cm
 • Vermogen: 370 Wp 
 • Gewicht: 21 KG
 • Prijs: +/- €225 per paneel

AEG zonnepanelen 360wp

De ‘AEG 360 Wp’ zonnepanelen is een standaard paneel met een wat lager piekvermogen. Ze zijn kleiner van formaat waardoor je er iets meer van nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik te dekken. Met €220 per paneel zijn het de goedkoopste zonnepanelen van AEG. De ‘AEG 370 Wp’ zie je daarom vaak terug in grote hoeveelheden op grote daken. Dit zonnepaneel komt standaard met 20 jaar fabrieksgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

 • Formaat: 175 x 104 x 3 cm
 • Vermogen: 360 Wp 
 • Gewicht: 21 KG
 • Prijs: +/- €220 per paneel

Wat zijn AEG glas-glas zonnepanelen?

Naast monokristallijn panelen biedt AEG ook glas-glas panelen aan. Bij glas-glas zonnepanelen zijn zowel de voor- als achterzijde van het paneel van glas. Een voordeel van glas-glas zonnepanelen is dat ze sterker zijn en koeler blijven onder hoge temperaturen. Om deze reden kunnen glas-glas panelen meer opbrengst per paneel produceren!

Jouw eigen AEG zonnepanelen

Benieuwd naar de AEG zonnepanelen en of deze geschikt zijn voor jouw situatie? BespaarGelijk werkt samen met verschillende erkende AEG-installateurs door heel Nederland. Met onze gratis offerte service kom je niet alleen te weten wat de kosten zijn bij verschillende installateurs, maar kun je je ook laten adviseren of dit ook het beste merk is in jouw situatie. Vul nu ons formulier in en zorg dat je de juiste zonnepanelen op jouw dak krijgt!

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Meer informatie ontvangen over zonnepanelen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>