fbpx

Besparen op prepaid data, hoe doe je dat?

Geschreven door: Nanda
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op prepaid data, hoe doe je dat?

Mocht je voor je mobiele telefoon geen abonnement willen of kunnen afsluiten, kun je als alternatief gebruikmaken van een prepaid simkaart. Deze wordt tegenwoordig het vaakst ingezet om mee te internetten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet te veel uitgeeft aan je prepaid internet, en hoe kun je je dataverbruik eigenlijk verminderen? Dit lichten we in dit artikel toe!

5 tips om te besparen op prepaid data

Enerzijds is besparen mogelijk door vooraf de juiste keuzes te maken. Daarnaast kun je ook achteraf op je verbruik besparen, zodat er minder kosten worden gemaakt. Hieronder lees je vijf handige tips om eenvoudig te besparen:

1. Prepaid bundels in plaats van beltegoed

2. Gebruik maken van een data only simkaart

3. WiFi in plaats van mobiele data

4. Prepaid aanbiedingen voor korting of meer data

5. Vergelijken van prepaid internet

Lees verder voor een toelichting per tip!

1. Prepaid bundels in plaats van per MB

Wanneer je standaard gebruikmaakt van een prepaid simkaart via je beltegoed, verbruik je data per MB. Dit betekent dat er altijd een vast tarief van het beltegoed gaat. Hoe meer er wordt verbruikt, hoe hoger de kosten. 

In het geval van een databundel koop je in één keer een bepaalde hoeveelheid MB’s / GB’s. Deze zijn tijdelijk geldig. Het grote voordeel hiervan is dat je minder betaalt per MB. Bundels zijn dus voordeliger. Dit betekent dat het gunstig is om voor een internetbundel te kiezen wanneer je iedere maand data verbruikt, omdat je dan voordeliger uitkomt. 

2. Prepaid data simkaarten

Ga je echt alleen internetten, overweeg dan om te kiezen voor ‘alleen data’. Dit kan via prepaid data only simkaarten. Doordat alleen dataverbruik mogelijk is, wordt dit goedkoper aangeboden dan andere prepaid opties. De precieze tarieven verschillen per simkaart, maar over het algemeen kom je dus goedkoper uit. Deze simkaarten worden steeds vaker gebruikt, omdat internetgebruik blijft toenemen en bellen en sms’en juist steeds meer interessant wordt.

3. WiFi in plaats van mobiele data

Het wordt aangeraden om buitenshuis zo veel mogelijk een eigen internetverbinding te gebruiken (dus bijvoorbeeld mobiele data via een eigen simkaart), en openbare WiFi-netwerken zoveel mogelijk te vermijden. Dit komt doordat een eigen verbinding veel veiliger is. Let er echter wel op dat je verbinding maakt met een veilig WiFi-netwerk (zoals thuis) zodra dit mogelijk is, in plaats van mobiele data aan te laten. Zo zorg je ervoor dat er minder data wordt verbruikt, en dat je dus ook minder snel kosten maakt.

4. Prepaid aanbiedingen voor korting

Binnen het aanbod van prepaid simkaarten zijn de volgende twee soorten aanbiedingen het relevantst:

1. Korting op je simkaart

2. Gratis data

Vooral de tweede soort aanbieding is interessant, omdat je natuurlijk meer data ontvangt en dus minder betaalt per MB / GB. Daarnaast kun je de korting inzetten om data te kopen, waardoor je ook voordeliger uitkomt.

5. Vergelijken van prepaid internet

Tenslotte is het altijd aangeraden om alle opties voor prepaid data te vergelijken. Door te vergelijken weet je namelijk direct welke opties goedkoper zijn. In het geval van prepaid internet kun je onder andere vergelijken op de tarieven per MB, de afrekening (per 1 kb of per 100 kb), en tarieven van bundels. 

Gebruik van prepaid internet

Door gebruik te maken van internet via prepaid, zijn er geen vaste kosten en is er dus geen sprake van een contract of abonnement. Dit is onder andere aangeraden wanneer je meer kostencontrole wilt, of wanneer je op zoek bent naar een tijdelijke (of back-up) oplossing.

Het valt op dat prepaid internetten vooral in de zomermaanden populair is. Dit jaar was er in juli bijvoorbeeld een toename van 50% te zien in het aantal mensen dat op zoek was naar prepaid internet (ten opzichte van januari). Een aantal mogelijke verklaringen hiervoor zijn dat men meer buitenshuis is en dus meer mobiele data verbruikt, toeristen die op zoek zijn naar een tijdelijke oplossing voor internet, en een hoger dataverbruik door evenementen, zoals festivals.

Door gebruik te maken van de tips in dit artikel, kun je direct besparen op je prepaid data en dus voordeliger uitkomen. Ook wanneer je al een simkaart hebt, kun je de tips toepassen en een aantal veranderingen aan je gebruik doorvoeren, zodat je eenvoudig bespaart!

Over de auteur Nanda


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>