fbpx

Wat is de beste Brievenbusborstel? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Tegenwoordig is besparen populairder dan ooit. Dat komt natuurlijk mede door de stijgende prijzen van vaste lasten als gas. Wil jij ook besparen? Dan ben je hier op het juiste adres. 

In dit artikel gaan wij jou alles vertellen over de beste brievenbusborstels. Met behulp van deze borstels kan je namelijk meer besparen dan je denkt! Misschien vraag je je wel af: welke brievenbusborstel is het beste?

Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen staan er een aantal punten op een rijtje om op te letten wanneer je denkt aan een brievenbusborstel kopen. Die kunnen goed van pas komen! En dat niet alleen, want ons team heeft ook een brievenbusborstel test gedaan. Daarover later meer.


Top 5 Beste Brievenbusborstels

Beste Koop Brievenbusborstel
1. EcoSavers Brievenbus Borstel

Beste Design Brievenbusborstel
2. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat

Beste Luxe Brievenbusborstel
3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

Beste Budget Brievenbusborstel
4. Deltafix Brievenbus borsteltochtplaat

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Brievenbusborstel
5. EcoSavers Brievenbus Borstel


Waar moet je op letten bij het kopen van een Brievenbusborstel?

Eerlijk is eerlijk: het vinden van de juiste brievenbusborstel kan best lastig zijn. Het is geen product wat je dagelijks koopt. Vaak juist eenmalig. En dan is het wel zo fijn als 'ie in één keer goed is. Daarom helpen wij jou bij het vinden van een goede brievenbusborstel.

En hoe we dat dan doen? Nou, met onderstaande tips! Met deze tips vind jij binnen no-time de beste brievenbusborstel. En dan geven we je zelf nóg een tip: let op wat jij zelf belangrijk vindt. Zo hoeft de beste brievenbusborstel volgens de consumentenbond echt niet de beste te zijn voor jou.

Afmetingen eigen brievenbus

Allereerst is het goed dat je weet wat de afmetingen zijn van je eigen brievenbus. Brievenbussen hebben doorgaans wel dezelfde afmetingen, maar soms zijn ze ook net iets groter of kleiner dan gemiddeld. En het is zonde als je een brievenbusborstel koopt die helemaal niet past. Check daarom eerst even goed of je inderdaad het standaard formaat brievenbus hebt. Op die manier voorkom je dat de borstel niet past. 

Garantie

Ook niet geheel onbelangrijk: de garantie. Dat kan je zien als een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product minstens mee moet gaan. Gaat er iets mis binnen deze garantietermijn? Dan helpt de verkoper jou hierbij. Bij een brievenbusborstel kan het best zo zijn dat de haartjes afbreken bijvoorbeeld. Dat is zonde van je geld. Zorg er daarom voor dat er ook garantie zit op je nieuwe brievenbusborstel, voor het geval dat. 

Brievenbusklep

Tot slot hebben sommige brievenbusborstels ook een klep. Dit biedt net wat meer isolatie en zorgt er ook voor dat hele kleine beestjes niet stiekem naar binnen kunnen kruipen. Dat is misschien toch wel zo fijn. Deze brievenbusborstels zijn vaak wel nét wat duurder. Maak dus voor jezelf de overweging of je hier het geld voor over hebt of niet. 


Wat is de beste Brievenbusborstel van 2023?

Ondertussen ben je aangekomen bij het laatste onderdeel van dit artikel, namelijk de brievenbusborstel test! Zoals we je eerder hebben verteld zijn we in een speciale brievenbusborstel test op zoek gegaan naar de beste borstels. Hiervoor zijn tientallen verschillende modellen met elkaar vergeleken.

Op basis van de test is door ons team een selectie gemaakt van de borstels die als beste uit de verf wisten te komen. Deze hebben hiermee ook een plekje weten te verdienen in onze felbegeerde top vijf. Begint het al te kriebelen van nieuwsgierigheid? Dan lees je hieronder over de top vijf beste brievenbusborstels van 2023!

1. EcoSavers Brievenbus Borstel

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De allerbeste brievenbusborstel? Dat is de EcoSavers brievenbusborstel. Deze is ook verkozen tot de beste brievenbusborstel van 2023. En waarom? Nou, allereerst is 'ie enorm gebruiksvriendelijk.

Je kan de borstel namelijk heel eenvoudig plaatsen en ook weer verwijderen. Verder voorkomt de borstel dus dat er warme lucht naar buiten gaat wanneer er bijvoorbeeld een krant in de brievenbus zit. Hierdoor blijft kostbare warme lucht binnen, waardoor je geld kan besparen.

Voordelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • Heel erg makkelijk te plaatsen 
 • Zorgt ervoor dat kostbare warme lucht binnen blijft
 • Past op het standaard formaat brievenbus

Nadelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • Beschikt niet over een klep

2. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op het gebied van ontwerp is deze Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat toch wel de beste. De brievenbus is gemaakt van ijzersterk kunststof. Hier heb je nog jaren plezier van.

En dat niet alleen. De borstel komt in een mooie, witte kleur. Dit staat mooi bij (bijna) iedere voordeur! Verder zorgt de borstel ervoor dat koude lucht buiten blijft en warme lucht niet kan ontsnappen. Zo kan jij maximaal besparen op de stookkosten.

Voordelen Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat

 • Gemaakt van erg sterke kunststof
 • Heeft een mooie witte kleur
 • Maximaal besparen op je stookkosten

Nadelen Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat

 • Wordt geleverd zonder bevestigingsmiddelen

3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Mag van jou een goede brievenbusborstel wel wat kosten? Dan kan je het beste kiezen voor de Brievenbus tocht borstel luxe. Deze brievenbusborstel is behoorlijk aan de dure kant, maar wel ijzersterk. 

De borstel is namelijk gemaakt van aluminium. Dit roest niet en is bestand tegen weer en wind. Met een borstel als deze kan je écht nog jaren vooruit. En doordat de haartjes erg dicht op elkaar zitten kan er geen warme lucht meer ontsnappen. 

Voordelen Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

 • De brievenbusborstel roest niet
 • Gemaakt van erg sterk aluminium
 • De haartjes staan extra dicht op elkaar voor optimale isolatie

Nadelen Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

 • Wat aan de dure kant voor een brievenbusborstel

4. Deltafix Brievenbus borsteltochtplaat

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op zoek naar de beste brievenbusborstel aanbieding? Wij hebben je perfecte match gevonden. Deze Deltafix brievenbus borsteltochtplaat is enorm goedkoop. Hierdoor bespaar je niet alleen op de stookkosten, maar ook maximaal op de borstel.

Eigenlijk een win- win situatie dus. Bij de borstel krijg je overigens ook nog de juiste bevestigingsmiddelen. Iets wat vrij uniek is. Zo kan je 'm dus direct installeren. 

Voordelen Deltafix Brievenbus borsteltochtplaat

 • Wordt geleverd met de juiste bevestigingsmiddelen
 • De goedkoopste brievenbusborstel uit dit rijtje
 • Kan direct geïnstalleerd worden

Nadelen Deltafix Brievenbus borsteltochtplaat

 • Bevat minder haartjes dan gemiddeld

5. EcoSavers Brievenbus Borstel

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plek staat wederom een EcoSavers brievenbusborstel. Deze borstel wist nog de vijfde plek te claimen. dit dankzij de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. 

De prijs is behoorlijk goedkoop, en dat terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is aan brievenbus borstels uit hogere prijsklassen. De borstel voorkomt dat er nog warme lucht naar buiten gaat. Ook krijg je bij de borstel handige bevestigingsschroeven. 

Voordelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • Bij de borstel krijg je bevestigingsschroeven
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Kan behoorlijk wat energie besparen

Nadelen EcoSavers Brievenbus Borstel

 • Bevat geen klep 

Veelgestelde vragen

Waarom een brievenbusborstel kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een brievenbusborstel  is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een brievenbusborstel  kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een brievenbusborstel bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de brievenbusborstel  gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de brievenbusborstel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>