fbpx

Wat is de beste Elektrische Boiler? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Herken je dat ontzettende geïrriteerde gevoel wanneer je weer eens 5 minuten moet wachten voordat de douche überhaupt op de juiste temperatuur is? Of dat je tijdens het douchen ineens een koude straal over je heen krijgt?

Ja, nee, dat is dus niet erg comfortabel. Ook wanneer je warm water uit je kraan wil en dit eindeloos lang lijkt te duren kunnen de gemoederen hoog oplopen. Gelukkig is de mens een zeer innovatief wezen en kan er voor eigenlijk ieder (klein) probleem wel een passende oplossing worden gevonden.

Zo ook voor het hierboven beschreven en zeer herkenbare probleem! En je raadt waarschijnlijk al waar we naartoe willen met dit verhaaltje…. namelijk de elektrische boiler!

Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat is een elektrische boiler nou precies? Gaan we je uitleggen. Zo’n boiler kan jou in een razendsnel tempo voorzien van warm water. Tevens zorgt de boiler er ook voor dat het water lang warm kan blijven.

Ook kan je met de boiler kosten besparen omdat deze zuinig is en hierdoor een relatief laag verbruik heeft. Bespaar jij ook op je vaste lasten, die tegenwoordig ook alleen maar lijken toe te nemen in plaats van af te nemen. 

Het koude water wordt in de boiler met behulp van een speciaal verwarmingselement op de juiste temperatuur gebracht. Wanneer je vervolgens het opgewarmde water uit de kraan tapt wordt de boiler door de waterleidingdruk gelijktijdig weer aangevuld. Ideaal!

In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat je moet weten over deze zuinige en slimme elektrische boiler. Misschien vind je het wel moeilijk waar je op moet letten tijdens het kopen van een elektrische boiler. 

Om je op weg te helpen hebben wij in dit artikel de belangrijkste punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste elektrische boiler. Ook hebben wij speciaal voor jou een top vijf samengesteld met daarin de beste elektrische boilers!


Top 5 Beste Elektrische Boilers

Eldom FAVOURITE 30 liter elektrische boiler 1,5 kW

Beste koop Elektrische boiler
1. Eldom Favourite 30 liter

Beste prijs / kwaliteit
2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

Beste Goedkope Elektrische boiler
3. Thermex Hit 30

Beste 50 liter elektrische boiler
4. Eldom Favourite (50 liter)

Beste grote elektrische boiler 
5. Eldom Favourite (80 liter)


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische boiler?

Goed, zoals beloofd zouden we je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische boiler. Het is natuurlijk niet verstandig dat je zonder erbij na te denken een willekeurige boiler gaat bestellen. Dan loop je risico op een miskoop, en dat wil je het liefste voorkomen uiteraard. 

Straks past deze niet of heeft het toch niet de juiste kwaliteit en/of presentaties die je ervan verwacht had. Daarom hebben wij onderstaand een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een elektrische boiler. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop en krijg je geen last van spijt achteraf!

Garantie

Ten eerste willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk zeer belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou gaat om een elektrische boiler of juist om iets compleet anders!

Waarom dan? Nou, het zit zo: garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn, kan je terugvallen op deze garantie. 

Wanneer een fabrikant geen garantie geeft over haar producten, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten toch?

Het formaat

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is natuurlijk het formaat van de elektrische boiler die je voor ogen hebt. Dit moet natuurlijk wel passen, en je hebt boilers te koop in verschillende afmetingen.

Je wil natuurlijk niet pas na aankoop erachter komen dat de boiler helemaal niet past. Dat is nogal lullig, en vaak kan je er dan ook niet meer mee terug. En dat betekent dus ook direct dat je je geld kwijt bent.

Maak dus van tevoren voor jezelf helder wat het exacte formaat van de boiler moet en waar deze geplaatst moet worden. Zo voorkom je een miskoop en geef je niet onnodig geld uit.

Het volume

Een ander puntje van aandacht is uiteraard het volume van de boiler. We hebben het al gehad over het formaat, maar het volume is net wat anders. Simpel gezegd is dit de hoeveelheid warm water die je nodig hebt.

In een boiler zit een bepaald volume. Hierbij is de vuistregel: hoe meer warm water je verbruikt, hoe groter het volume van de boiler moet zijn. Wanneer jij dus in je eentje woont is een boiler met een groot volume onnodig. Wanneer je een gezin hebt met meerdere kinderen is het volume direct een stuk belangrijker.

Soort boiler

Je hebt verschillende soorten elektrische boilers. Doordat deze allemaal net iets anders werken, is het belangrijk dat je weet welke het meest geschikt is voor jou. En wanneer je dit weet maak je de zoektocht al direct een stuk specifieker en daarmee ook makkelijker natuurlijk.

Daarom hebben wij onderstaand de verschillende soorten elektrische boilers op een rijtje gezet. Zo kan je dit overzicht altijd heel gemakkelijk nog nalezen!

 • Q- line boilers: Dit zijn speciale keukenboilers met een inhoud tussen de 5 en 20 liter. Doordat ze klein van formaat zijn passen ze makkelijk in het keukenkastje.

 • Modesto slide- in boilers: Wanneer je geen ruimte wil verliezen in je keukenkastje is dit de perfect oplossing. Deze slide- in boiler heeft een inhoud van 10 liter en kan achter de plint, plat, verticaal of achter het keukenkastje geplaatst worden.

 • EDR boiler: Deze boiler wordt aangesloten op een koudwateraanvoer en kan een inhoud hebben tussen de 30 en 150 liter. Wanneer je een groot verbruik aan warm water hebt is dit dus een goede optie

Delta boiler: Deze boilers hebben een inhoud van 80, 120 of 150 liter en zijn gemaakt voor horizontale montage. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor de vloer, wand of plafond

Budget

Het laatste punt om rekening mee te houden is het geld dat je wil spenderen aan een elektrische boiler. Omdat de prijzen per soort  uiteen kunnen lopen is het handig dat je van tevoren een budget afspreekt met jezelf.

Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je ook zeker dat je niet meer geld uitgeeft dan je er eigenlijk voor over hebt. Want een goede elektrische boiler hoeft zeker niet veel te kosten, maar goedkoop is uiteraard subjectief. Wat voor de één goedkoop is, kan voor de ander weer prijzig zijn.


Wat is de beste Elektrische boiler van 2023?

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en uiteraard nog veel meer, een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende soorten elektrische boiler. Op deze manier kunnen wij jou verzekeren van de allerbeste kwaliteit en betrouwbaarheid!

De test was dan ook zeer interessant. Er kwamen redelijk wat elektrische boilers voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden we een paar kiezen die een terecht plekje verdienen in onze top vijf beste elektrische boilers.

Deze top vijf hebben we in dit artikel verwerkt. Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke boilers n er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste elektrische boilers van 2023!

1: Eldom FAVOURITE 30 liter elektrische boiler 1,5 kW

Eldom FAVOURITE 30 liter elektrische boiler 1,5 kW
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Er kon natuurlijk maar één de beste zijn, zoals met alles zo is. En in dit geval is dat de elektrische boiler 30 Liter van het merk Eldom! Deze boiler is speciaal ontworpen om zeer lang mee te gaan.

Daarnaast heeft de boiler dus een volume van maar liefst 30 Liter. En dat is niet alles. De boiler beschikt over digitale bediening met een vermogen van 1500 Watt. Doordat deze boiler is gemaakt van een speciaal soort schuim zal het water nauwelijks afkoelen, waardoor jij het meeste geld kan besparen.

Voordelen 

 • Is speciaal ontworpen zodat jij er extra lang mee kan doen
 • Beschikt over handige en simpele digitale bediening
 • Is gemaakt van een speciaal soort schuim waardoor het water amper afkoelt. Hierdoor bespaar jij weer geld

Nadelen

 • Heeft een inhoud van 30 Liter en is daardoor minder goed geschikt voor grote huishoudens

2. Thermex Boiler Slim ES 30-V 30 liter boiler met kleine diameter

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere boiler die een plekje in deze top vijf wist te bemachtigen is de elektrische boiler van het merk Thermex. Ook deze heeft een vermogen van 30 liter en heeft een kleine diameter. 

Daardoor kan deze makkelijk in bijvoorbeeld een keukenkastje geplaatst worden. Ook is de boiler CE gecertificeerd en daardoor in heel Europa te gebruiken. En ook mooi meegenomen: de boiler heeft een garantie van 5 jaar.

Voordelen 

 • Is van zeer compact formaat en daardoor makkelijk in iedere keuken de plaatsen
 • Heeft een garantie van 5 jaar waardoor jij onbezorgd gebruik kan maken van de boiler
 • Is door het compacte formaat zeer gemakkelijk te plaatsen in vrijwel iedere punten

Nadelen 

 • Heeft energielabel C en is daardoor niet de meest energiezuinige boiler

3. Thermex Hit 30 U Pro, 30 Liter boiler, onderbouw-model, close-in, 1500 Watt

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere topper is de elektrische boiler van het merk Thermex. Deze boiler is speciaal gemaakt om aan de wand te bevestigen en daardoor ideaal te plaatsen in bijvoorbeeld een aanrechtkastje.

Daarnaast kan je deze gebruiken als keukenboiler maar bijvoorbeeld ook als douche boiler. En ook mooi meegenomen: je krijgt twee jaar volledige garantie en op de ketel maar liefst 5 jaar garantie.

Voordelen 

 • Door een garantie van 2 jaar en 5 jaar op de ketel ben je voor lange tijd voorzien van een goede kwaliteit boiler
 • Is speciaal gemaakt om aan de muur te bevestigen en daardoor makkelijk te plaatsen in bijvoorbeeld een aanrechtkastje
 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de boiler

Nadelen 

 • Heeft een energielabel B en is daardoor niet de meeste energiezuinige boiler

4.  ELDOM favourite - 50 liter boiler - 2 kW

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

En dan een boiler met een grotere inhoud, namelijk van maar liefst 50 liter! De boiler is handig verticaal te plaatsen en werkt met speciale digitale bediening. Daarnaast heeft de boiler een monster vermogen van maar liefst 2000 Watt!

Ook is de boiler uitgerust met een zeer hoge dichtheid en een dikte van 40 millimeter. Dat betekent dat het water nauwelijks zal afkoelen, waardoor jij de stroomkosten kan minimaliseren.

Voordelen 

 • Heeft een inhoud van maar liefst 50 liter en is daardoor goed geschikt voor iets grotere huishoudens
 • Is uitgerust met een hoge dichtheid waardoor jij maximaal kan besparen op je stroomkosten
 • Is heel makkelijk verticaal te installeren en je kan de boiler digitaal bedienen

Nadelen 

 • De ophangbeugel is iets onhandig om te kunnen bevestigen

5. ELDOM FAVOURITE 80 liter boiler 2 kW

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Tot slot weer een boiler van het merk Eldom, maar dan die van 80 liter!. Deze wist dankzij de goede kwaliteit nog een plekje te bemachtigen in deze top vijf! Dit is het vernieuwde model met een speciaal TFT- kleurendisplay.

Hierdoor is de boiler nog makkelijker te besturen. Ook beschikt de boiler over twee anodes voor de bescherming tegen hard water. Daarnaast kan je met de digitale bediening zelf de temperatuur nauwkeurig instellen tussen de 20 en 75 graden. 

Voordelen 

 • Is voorzien van een makkelijk te besturen TFT- kleurendisplay
 • Je kan zelf zeer specifiek de temperatuur instellen tussen de 20 en 75 graden met behulp van de digitale bediening
 • Heeft een grote inhoud van maar liefst 80 liter

Nadelen 

 • De ophangbeugel is iets onhandig om te kunnen bevestigen

Veelgestelde vragen

Waarom een elektrische boiler kopen?

Wanneer jij graag snel warm water wil hebben uit de kraan of in de douche is een elektrische boiler dé perfecte oplossing. En naast dat je sneller warm water hebt kan je ook besparen op je stroomkosten met de elektrische boiler.

Waar kun je het beste een elektrische boiler kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een elektrische boiler bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de boiler gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de boiler de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>