fbpx

Wat is de beste Slowcooker? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Heb je een voorliefde voor koken, en wil je heerlijke gerechten op tafel zetten? Dan is de slowcooker jouw beste vriend. Ze zijn ook met een reden zo populair! Maar welke slowcooker is het beste? Hier gaan wij je bij helpen. Zo hebben wij in dit artikel een aantal punten op een rijtje gezet om goed op te letten tijdens het kopen van een slowcooker.

Een slowcooker kopen wordt dan een stuk makkelijker! En wij zijn zelf ook op onderzoek uitgegaan naar de beste slowcooker. Dit in een speciale slowcooker test! De resultaten van de test kan je terugvinden in dit artikel. Wil je meer weten? Dan moet je snel verder lezen!


Top 5 Beste Slowcookers

Beste Koop Slowcooker
1. Tristar VS-3915 Slowcooker

Beste Design Slowcooker
2. Express-Pot 5,7L

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Slowcooker
3. Ninja OP500EU XXL

Beste Luxe Slowcooker
4. Tefal RK8121

Beste Budget Slowcooker
5. Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slowcooker?

Slowcookers zijn enorm populair in de keuken. Het aanbod is dan ook enorm! Het kan dan best een uitdaging zijn om de slowcooker aanbieding te vinden die het beste bij jou en je wensen past. Misschien voelt het zelfs wat overweldigend! Gelukkig zijn wij er om je hierbij te helpen.

Hieronder staan een aantal handige tips op een rijtje voor het vinden van een goede slowcooker. Zo kan jij de cooker vinden die het beste bij je past. Let wel: kijk ook naar wat je zelf belangrijk vindt. Zo hoeft (bijvoorbeeld) de beste slowcooker volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie. 

Inhoud (liters)

Laten we beginnen bij de inhoud van de slowcooker. Dit is in liters. De ene slowcooker heeft een inhoud van 2 liter, en de ander juist van 4 liter. Hoe groter de inhoud, hoe meer mensen kunnen eten van de maaltijd. Heb je dus een gezin met kinderen? Ga dan voor een inhoud van minstens 3,5 liter. Wanneer je alleen woont of met je partner is een kleinere inhoud natuurlijk prima.

Warmhoudsfunctie

De meeste slowcookers hebben een warmhoudsfunctie. Dit is dan ook erg belangrijk. Je kan dan namelijk zelf bepalen wanneer je het eten wil opdienen. Ideaal wanneer kinderen bijvoorbeeld later thuis zijn dan gedacht of je partner later is. Dan wordt het eten ook niet koud!

Garantie

En als laatste is de garantie ook niet geheel onbelangrijk. Dit kan je zien als een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Dit dan zonder defecten waar jij niks aan kan doen.

Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan wél iets zijn, dan kan je hier op terugvallen. De verkoper is dan verplicht om samen met jou te kijken naar een goede oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een vergoeding van het aankoopbedrag zijn. 


Wat is de beste Slowcooker van 2023?

Zoals we eerder hebben aangegeven is ons team in een slowcooker test op zoek gegaan naar de beste slowcookers. En daar zijn behoorlijk wat verschillende soorten voor getest. Aan de hand van de test is een top vijf samengesteld van de beste slowcookers. Weten welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste slowcookers van 2023!

1. Tristar VS-3915 Slowcooker

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De slowcooker die uiteindelijk onze harten wist te veroveren is deze Tristar VS3915. Deze scoorde op alle geteste vlakken als de beste! En precies daarom is het dus ook de beste slowcooker van 2023.

Omdat de cooker een behoorlijk grote inhoud heeft (lees: 3,5 liter) kan je voor ruim vier personen koken. Handig voor ouders en kinderen dus! Ook is de slowcooker uitgerust met handige antislipvoetjes voor extra veiligheid. Oh ja, en uiteraard heeft 'ie een warmhoudsfunctie.

Voordelen Tristar VS-3915 Slowcooker

 • Heeft speciale antislipvoetjes voor extra veiligheid
 • Geschikt voor ruim vier personen
 • Het eten blijft extra lang warm dankzij de warmhoudsfunctie

Nadelen Tristar VS-3915 Slowcooker

 • Geen maatverdeling 

2. Express-Pot 5,7L

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op een prima tweede plek staat de Express-Pot 5,7 Liter. Deze slowcooker heeft veruit het beste design. Dat maakt 'm ook direct erg uniek. Zo kan je koken voor ruim zes personen! Dat zie je niet vaak bij zo'n cooker. 

En dat is natuurlijk niet het enige voordeel. Je kan namelijk kiezen uit 12 (!) verschillende programma's. Hier kan je dus lekker gevarieerd mee koken. En je kan dit model overigens heel eenvoudig schoonmaken dankzij de anti-aanbaklaag.

Voordelen Express-Pot 5,7L

 • Je hebt keuze uit 12 verschillende standen
 • Geschikt voor meer dan 6 personen
 • Makkelijk schoon te maken dankzij de anti-aanbaklaag

Nadelen Express-Pot 5,7L

 • Van behoorlijk formaat en past dus niet in iedere keuken

3. Ninja OP500EU XXL

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wanneer je kijkt naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit is de Ninja OP500EU XXL toch echt het beste. Voor de relatief goedkope prijs scoor je een slowcooker vergelijkbaar aan modellen uit hogere prijsklassen. Dat klinkt als een goede slowcooker aanbieding, toch? 

Naast de prijs-kwaliteit verhouding kan je de cooker gebruiken voor enorm veel verschillende recepten. Je kan namelijk stomen, bakken, braden, frituren, drogen én grillen. De kookpot heeft een enorme inhoud van 7,5 liter wat genoeg is voor minstens 8 personen.

Voordelen Ninja OP500EU XXL

 • Maaltijden blijven tot 30 minuten na het koken warm
 • Heeft 8 verschillende functies waaronder braden, frituren en grillen
 • Door de grote inhoud van 7,5 liter geschikt voor minstens 8 personen

Nadelen Ninja OP500EU XXL

 • Beschikt niet over een doorzichtige deksel

4. Tefal RK8121

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Houd jij wel van een beetje luxe? Kies dan voor de Tefal RK8121. Ondanks dat deze slowcooker misschien iets duurder is dan je gewend bent is 'ie het geld dubbel en dwars waard. Waarom? Nou, allereerst zijn er 45 voorgeprogrammeerde functies om uit te kiezen.

Ja, echt! Dat is iets wat je absoluut niet gaat vinden bij een andere slowcooker. Je kan zelf de temperatuur én bereidingstijd ook aanpassen naar eigen voorkeur. Hier kan jij behoorlijk wat verschillende gerechten mee op tafel zetten!

Voordelen Tefal RK8121

 • Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser
 • Keuze uit 45 voorgeprogrammeerde functies
 • De temperatuur en bereidingstijd kunnen aangepast worden naar eigen voorkeur

Nadelen Tefal RK8121

 • Behoorlijk aan de prijzige kant

5. Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De laatste slowcooker in dit rijtje is de Russel Hobbs chalkboard 3,5 liter. Deze cooker wist nog een plek te bemachtigen in de top vijf dankzij de zeer goedkope prijs. Voor slechts een paar tientjes heb jij een goedwerkende slowcooker in huis!

En wist je dat je op de cooker kan schrijven met de meegeleverde krijtjes? Zo kan je aan iedereen laten weten wat de pot schaft (letterlijk)! Je hebt de keuze uit drie warmtestanden én de onderkant bevat antislipvoetjes. Niet verkeerd voor zo'n lage prijs.

Voordelen Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter

 • Je kan op de cooker schrijven met krijtjes
 • Enorm goedkoop in vergelijking met andere slowcookers
 • Keuze uit drie verschillende warmtestanden

Nadelen Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter

 • Geschikt voor maximaal 4 personen

Veelgestelde vragen

Waarom een slowcooker kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een slowcooker is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een slowcooker kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een slowcooker bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de slowcooker gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de slowcooker de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>