fbpx

Wat is de beste Ventilator kachel? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Wil jij nou besparen op de energiekosten? Dan kan een ventilator kachel je hier erg goed bij helpen. Zo kan je de thermostaat lekker laag laten staan en je verwarmen met zo'n handig kacheltje.

Klinkt goed, toch? Maar welke ventilator kachel is het beste? Je hebt immers behoorlijk wat keuze tegenwoordig. Maar geen nood: wij helpen je hier graag bij. Daarom vind je in dit artikel een aantal handige tips die jou gaan helpen bij een ventilator kachel kopen.

En dat niet alleen. We zijn namelijk ook in een speciale ventilator kachel test op zoek gegaan naar de beste kachels. De resultaten hiervan kan je terugvinden onderin dit artikel!


Top 5 Beste Ventilator Kachels

Beste Koop Ventilator kachel
1. Cecotec Ventilatorkachel

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Ventilator kachel
2. Cecotec Ventilatorkachel - Met regelbare thermostaat

Beste Compacte Ventilator kachel
3. Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

Beste Budget Ventilator kachel
4. Tristar Elektrische Kachel KA-5140

Beste Luxe Ventilator kachel
5. EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel


Waar moet je op letten bij het kopen van een Ventilator kachel?

Dus: hoe kies je een goede ventilator kachel? Waar moet je precies op letten? Het kan best lastig zijn om te kiezen wanneer het aanbod zo groot is. En juist omdat we dat zo goed begrijpen staan er hieronder een aantal handige tips op een rijtje. Met deze tips vind jij zonder twijfel een kachel die perfect bij je past!

Formaat

Allereerst is het goed om te kijken naar het formaat van de ventilator kachel. Je moet er uiteraard wel plek voor hebben. Bedenk je daarom van tevoren alvast waar 'ie moet staan.

Meet op hoeveel ruimte er is en ga op zoek naar een kachel die niet groter is dan deze afmetingen. Je kan dit vaak ook zelf invullen bij de zoekfilters. Hierdoor vind je nóg sneller een goede ventilatorkachel.

Vermogen

Naast het formaat is het vermogen natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Hiervoor geldt als vuistregel: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de ventilator kachel is. 

Als een ventilator kachel erg krachtig is kan deze bijvoorbeeld een grotere ruimte verwarmen. Dat kan handig zijn voor bijvoorbeeld de woonkamer. Vaak zijn ventilatoren met een groter vermogen wel iets prijziger. Ga dus bij jezelf na of je dit ervoor over hebt.

Thermostaat

De meeste ventilator kachels zijn voorzien van een thermostaat. Idealiter is deze ook regelbaar. Dat houdt in dat je zelf de temperatuur kan aanpassen naar eigen voorkeur. Dit is zeker geen overbodige luxe. De ene keer kan het immers kouder zijn dan de andere keer! 


Wat is de beste Ventilator kachel van 2023?

Ondertussen ben je aangekomen bij (helaas) het laatste onderdeel van deze test. In een speciale ventilator kachel test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste ventilator kachels van dit jaar. En daarvoor zijn behoorlijk wat verschillende kachels voorbij gekomen. 

Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar populaire modellen (denk maar eens aan de beste ventilator kachel volgens de consumentenbond). Uiteindelijk zijn er tientallen verschillende kachels getest. Op basis van de test is een top vijf samengesteld van de beste kachels. Weten welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste ventilator kachels van 2023!

1. Cecotec Ventilatorkachel

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de eerste plek staat deze Cecotec Ventilatorkachel. De kachel scoorde in alle vlakken die door ons zijn getest als veruit de beste. En daarom is het dus ook de beste ventilator kachel van 2023. Maar wat maakt deze kachel dan zo bijzonder? 

Nou, allereerst heeft de thermostaat een regelbare thermostaat. Je kan de temperatuur dus heel eenvoudig zelf aanpassen. En dat niet alleen. De kachel heeft ook een goed vermogen van 2400 Watt. Hier kan je een ruimte tot 26 vierkante meter volledig mee verwarmen. Verder maakt 'ie ook vrijwel geen lawaai. Hierdoor kan jij in alle rust genieten van de warmte.

Voordelen Cecotec Ventilatorkachel

 • Je kan zelf de temperatuur aanpassen met de regelbare thermostaat
 • Kan een ruimte verwarmen tot 26 vierkante meter
 • Enorm stil waardoor jij geen last hebt van lawaai

Nadelen Cecotec Ventilatorkachel

 • Niet goed geschikt voor ruimtes groter dan 26 vierkante meter

2. Cecotec Ventilatorkachel - Met regelbare thermostaat

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Kijkend naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit werd al gauw duidelijk dat deze Cecotec ventilatorkachel met regelbare thermostaat de beste is. Voor de lage prijs krijg je een kwaliteit vergelijkbaar aan duurdere kachels. Dat klinkt toch niet verkeerd! De kachel is van behoorlijk compact formaat. Daardoor kan je deze kwijt in vrijwel iedere ruimte, hoe klein dan ook. 

En dat zonder dat 'ie veel ruimte in beslag neemt. Verder is de kachel vrijwel geruisloos waardoor je rustig televisie kan kijken bijvoorbeeld. En ook uniek: de ventilator heeft een speciale Eco-modus en Turbo-modus. Hiermee kan je dit perfect aanpassen aan je eigen behoeften. 

Voordelen Cecotec Ventilatorkachel - Met regelbare thermostaat

 • Maakt vrijwel geen geluid waardoor je zonder hinder je eigen ding kan doen
 • Enorm compact van formaat en daardoor past deze kachel vrijwel overal in huis
 • Kies zelf uit een Eco-modus of Turbo-modus (lage of hoge verwarming)

Nadelen Cecotec Ventilatorkachel - Met regelbare thermostaat

 • Verwarmt ruimtes tot 22 vierkante meter

3. Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op zoek naar een lekker compacte ventilator kachel? Ga dan voor deze Rowenta Instant Comfort Compact S02320. De kachel is lekker compact en past daardoor eigenlijk in iedere ruimte. Ideaal wanneer je al weinig ruimte hebt dus.

En dat is niet het enige wat de kachel uniek maakt. Daarnaast zijn er maar liefst twee krachtige instellingen. Dit voor zowel langdurig gebruik als voor snelle opwarming. Ideaal wanneer je net thuiskomt en direct lekker wil opwarmen bijvoorbeeld! En dankzij het handige handvat kan je 'm ook heel handig door huis verplaatsen. 

Voordelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

 • Ook te gebruiken als koelventilator bij warm weer
 • Heeft een stand voor snelle opwarming waardoor je binnen een paar minuten heerlijk opgewarmd bent
 • Super makkelijk te verplaatsen dankzij handig handvat

Nadelen Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

 • Kan af en toe wat geluid maken

4. Tristar Elektrische Kachel KA-5140

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op zoek naar een goede ventilator kachel, maar wel met een budget? Kies dan voor deze Tristar Elektrische kachel KA-5140. De kachel is lekker goedkoop en ziet er bovendien enorm leuk uit. Deze kachel staat stijlvol in iedere kamer in tegenstelling tot veel andere ventilator kachels. En naast dat 'ie er enorm mooi uitziet en lekker goedkoop is zijn er ook nog andere voordelen.

Zo kan je kiezen uit vier verschillende standen. Dat is best bijzonder voor een ventilator kachel, omdat het er vaak maar twee zijn. Je kan dit dus aanpassen naar wat jij fijn vindt. En dan is er zelfs nog oververhittingsbeveiliging. Dit is een hele goede ventilator kachel aanbieding!

Voordelen Tristar Elektrische Kachel KA-5140

 • Ziet er erg mooi uit en staat stijlvol in iedere kamer
 • Heeft oververhittingsbeveiliging waardoor jij niet bang hoeft te zijn voor brand
 • Behoorlijk goedkoop in vergelijking met andere kachels

Nadelen Tristar Elektrische Kachel KA-5140

 • Kan geen grote ruimtes verwarmen

5. EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

Onze score:
8.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

En dan de allerlaatste kachel in dit rijtje: de EWT C220LCD Keramische ventilatorkachel. De kachel is aan de dure kant natuurlijk. Maar goed, daar krijg je ook wel een héle goede kwaliteit voor terug. Ten eerste kan je kiezen uit vier verschillende standen. Perfect af te stellen naar wat jij fijn vindt dus. 

En dit model is ook één van de veiligste ventilator kachels die er is. De kachel is namelijk uitgerust met vorstbeveiliger, kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Jij kan je huis dus volledig veilig verwarmen. Overigens is er ook een digitale tijdschakelaar waarmee je zelf de tijd in kan stellen tot 8 uur lang! Handig wanneer je gaat slapen bijvoorbeeld.

Voordelen EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

 • Enorm veilig dankzij de vorstbeveiliger, kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging
 • Je kan zelf de tijd instellen wanneer de kachel verwarmt (tot 8 uur lang)
 • Heeft een speciaal luchtfilter zodat er alleen schone lucht uit de kachel komt

Nadelen EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

 • Duurder dan gemiddeld voor een ventilator kachel

Veelgestelde vragen

Waarom een ventilator kachel kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een ventilator kachel is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een ventilator kachel kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een ventilator kachel bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de ventilator kachels gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de ventilator kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>