fbpx

Beste Elektrische Kachel [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de prijzen stijgen. En dan niet alleen de prijs van je boodschappen of nieuwe kleding, maar ook van je vaste lasten. De inflatie is dankzij de pandemie behoorlijk gestegen en daar ben jij als consument de dupe van.

En duurdere vaste lasten kan heel vervelend zijn. Je wil bijvoorbeeld niet honderden extra euro’s kwijt zijn aan douchen of het verwarmen van je huis. Dat zijn natuurlijk ook basisbehoeften.

Gelukkig zijn er natuurlijk veel verschillende manieren om te besparen bekend, waarvan we veel ook op onze website hebben staan. In dit artikel zoomen we echter in op één specifiek apparaat: namelijk de elektrische kachel!

Wist je dat een elektrische kachel nog zuiniger en daarnaast ook veiliger is dan normale kachels? Daarnaast kan je met een elektrische kachel super makkelijk én snel een ruimte verwarmen. 

En naast dat ze een stuk zuiniger zijn dan reguliere kachels, zijn ze ook nog eens véél beter voor het milieu! Een win- win situatie voor jou en moeder natuur dus. In dit artikel gaan wij je vertellen welke elektrische kachels als beste zijn getest. Dit maakt de zoektocht voor jou direct een stuk makkelijker!

Daarnaast vertellen wij je ook waar je op moet letten tijdens het kopen van een elektrische kachel. Handig, kun je dat lijstje voordat je overgaat op aankoop nog eens rustig doorlezen. Wij hebben in dit artikel een top vijf samengesteld van de beste elektrische kachels, met zowel voor- als nadelen!


Top 5 Beste Eelektrische kachels

Rowenta SO6510 Balnea Silence

Beste koop elektrische kachel 
1. Rowenta SO6510 Balnea Silence

Beste elektrische kachel woonkamer
2. Dynter. Heater - elektrische kachel

Rowenta Instant Comfort Compact SO2320

Beste elektrische kachel badkamer
3. Rowenta Instant Comfort Compact S02320

Beste elektrische kachel voor buiten
4. Veito CH1800RE- Zwart

Tristar Convector heater KA-5911

Beste goedkope elektrische kachel
5. Tristar Convector Heater KA-5911


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kachel?

Goed, zoals beloofd zouden we je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel. Het is natuurlijk niet handig dat je zonder nadenken een elektrische kachel aanschaft. Je hebt dan namelijk kans op een miskoop, en dat is iets wat je wil voorkomen.

Daarom hebben wij onderstaand een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een elektrische kachel. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop en krijg je geen last van spijt achteraf!

Garantie

Ten eerste willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een elektrische kachel is of juist wat anders!

Waarom? De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. 

Wanneer een fabrikant géén garantie geeft over haar producten, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten toch?

Het maximale wattage

Ook is het maximale wattage een belangrijke om rekening mee te houden. Waarom? Hoe hoger het wattage van de elektrische kachel is, hoe meer kracht de kachel heeft. En hoe krachtiger de kachel, hoe sneller je een ruimte kan verwarmen.

Daarnaast kan je met een elektrische kachel met een wattage van bijvoorbeeld 500 geen grote ruimte verwarmen. Dan heb je een kachel nodig met een hoger vermogen van bijvoorbeeld 200 Watt.

Waar ga je de kachel gebruiken?

Dit punt sluit een beetje aan op het vorige punt. Het is belangrijk dat je je van tevoren bedenkt welke ruimte(s) je wil verwarmen met de elektrische kachel. Wanneer dit alleen een badkamer is kan je namelijk voor een simpeler model gaan met met minder Wattage. Deze zijn ook goedkoper.

Als je van plan bent een grote ruimte te verwarmen moet je dus wel een kachel hebben met een passend vermogen. Vaak staat er bij de elektrische kachels wel vermeld wat het vermogen is en of dit geschikt is voor een grote/ kleine ruimte.

Het model

Net zoals met veel andere producten zijn er verschillende modellen elektrische kachels beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld een vrijstaande elektrische kachel, maar ook inzet tot inbouw.

Hierbij ligt het er maar net aan wat jouw voorkeur is. Als je liever een kleine elektrische kachel hebt die je makkelijk kan verplaatsen en overal in het stopcontact kan doen is een vrijstaande kachel het fijnst, Wanneer je graag een grotere elektrische haard wil in de muur kan je beter gaan voor een inbouw model.

Als jij van tevoren voor jezelf helder hebt welk model je wil, kan je de zoektocht direct verfijnen. Hierdoor ben je een stuk minder tijd kwijt aan het zoeken naar de beste elektrische kachel voor jou.

Budget

Het laatste punt om rekening mee te houden is het budget dat je hebt voor de aanschaf van een elektrische kachel. Omdat de prijzen per model nogal uiteen kunnen lopen is het handig dat je van tevoren een budget afspreekt

Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je ook zeker dat je niet meer geld uitgeeft dan je er eigenlijk voor over hebt. Vaak kost installatie ook nog iets bij bijvoorbeeld een inbouw model, dus het is verstandig dat je dat ook meeneemt in je maximale budget.


Wat is de beste Elektrische kachel van 2023?

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende elektrische kachels. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit!

De test was dan ook een interessante. Er kwamen veel kachels voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar in de felbegeerde top vijf komen. En dat is gelukt!

Na zwaar wikken en wegen hebben wij  uiteindelijk een ultieme top vijf beste elektrische kachels kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke kachels er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste elektrische kachels van 2023!

1: Rowenta SO6510 Balnea Silence

Rowenta SO6510 Balnea Silence
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Verkozen tot de beste is deze elektrische kachel van het merk Rowenta! Deze kachel is ideaal geschikt voor in de badkamer en is een vrijstaande elektrische kachel. Ook schakelt deze elektrische kachel automatisch uit, om zo oververhitting te voorkomen.

Maar dat is niet alles: de kachel is ook spatwaterdicht! Wanneer je badkamer dus niet zo ruim is hoef je je niet druk te maken om eventuele waterschade. Ideaal, en dat met een vermogen tot maar liefst 2400 Watt.

Voordelen Balnea Silence

 • De kachel is spatwaterdicht waardoor jij zorgeloos kan douchen
 • Deze elektrische kachel is vrijstaand en daardoor makkelijk te verplaatsen
 • Heeft twee makkelijk aan te passen instellingen waardoor je de kachel precies kan afstellen naar je behoeften

Nadelen Balnea Silence

 • De kachel is niet geschikt voor gebruik in grote ruimtes en is specifiek gemaakt voor de badkamer

2. Dynter. Heater - Elektrische kamer kachel

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere topper in deze top vijf is de Dynter elektrische heater. Dit is wederom een vrijstaand model, waardoor je deze makkelijk door het hele huis kan verplaatsen en simpel in een stopcontact kan doen. Ben jij op zoek naar de beste elektrische kachel voor in de woonkamer? Dan is dit een goede keuze!

Daarnaast is dit model te koop voor een zeer zacht prijsje. Ook start de heater snel op en heb jij binnen één minuut een lekker warme kamer. Wanneer de heater geen ondergrond meer heeft schakelt deze zichzelf automatisch uit, handig!

Voordelen 

 • Schakelt automatisch uit zodra hij geen ondergrond meer heeft, en is daardoor ideaal wanneer je deze wil gebruiken voor langdurig opwarmen
 • Te koop voor een lage prijs in vergelijking met soortgelijke vrijstaande elektrische kachels
 • Heeft twee makkelijk aan te passen instellingen waardoor je de kachel precies kan afstellen naar je behoeften

Nadelen 

 • Makkelijk mee te nemen op reis bijvoorbeeld

3. Rowenta Instant Comfort Compact SO2320 

Rowenta Instant Comfort Compact SO2320
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Nog een mooie vrijstaande elektrische kachel is de Rowenta Instant Comfort Compact. Jazeker, nog een goede kachel van hetzelfde merk! Deze kachel is zeer compact en daardoor eenvoudig te verplaatsen.

Ook is er een speciaal handvat toegevoegd aan de kachel. Daarnaast heeft deze kachel ook twee krachtige instellingen voor langdurig gebruik én zeer snelle opwarming. Erg handig.

Voordelen 

 • Warmt zeer snel op en is daardoor ideaal na een reis door de kou buiten
 • Heeft een handvat waardoor je de kachel makkelijk kan verplaatsen
 • Heeft twee verschillende warmtestanden waardoor je dit kan afstellen naar jouw voorkeur

Nadelen 

 • Niet geschikt voor ruimtes groter dan 22 vierkante meter

4.  Veito CH1800RE - Zwart

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wanneer je een iets ruimer budget hebt om te besteden is deze elektrische kachel perfect. Dit is namelijk een terrasverwarmer! Wanneer jij graag in de winter wil kunnen genieten van je mooie tuin of als je een horeca ondernemer bent is dit de perfecte kachel voor jou. 

Zo is deze kachel super zuinig en gebruikt deze alleen warmte op de momenten dat je het nodig hebt. Ook is de levensduur van deze terrasverwarmer zeer lang: tot wel 10.000 uur! Omgerekend is dat 416 dagen!

Voordelen 

 • Gaat zeer lang mee, waardoor je deze rustig kan laten staan
 • Is erg zuinig waardoor je weinig geld kwijt bent aan elektriciteitskosten
 • Ideaal geschikt voor in de tuin of op een terras

Nadelen 

 • Vrij prijzig in verhouding tot andere elektrische kachels

5. Tristar Convector heater KA-5911

Tristar Convector heater KA-5911
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als laatste hebben we nog deze kachel van het merk Tristar. Naast dat deze de goedkoopste is uit de lijst, is de kachel ook van zeer goede kwaliteit! Zo heeft de kachel een verbazingwekkend vermogen van maar liefst 1500 Watt.

Daarnaast is de kachel vrijwel geruisloos voor een convector kachel. Je kan de kachel langdurig gebruiken en is óók geschikt voor in de slaapkamer! En nog een pluspunt: er is een ingebouwde, regelbare thermostaat!

Voordelen 

 • Heeft een ingebouwde thermostaat waardoor je zelf de temperatuur kan instellen naar eigen voorkeur
 • Zeer goedkoop in verhouding tot andere elektrische kachels
 • Warmt zeer snel op waardoor jij niet in de kou hoeft te wachten

Nadelen 

 • Geschikt voor ruimtes tot 16 vierkante meter

Veelgestelde vragen

Waarom een elektrische kachel kopen?

Een elektrische kachel is zuiniger en daardoor beter voor de portemonnee. Ook kan je heel gericht ruimtes verwarmen en hoef je niet het hele huis op te warmen. En doordat een elektrische kachel zuiniger is, doe je ook direct iets goed voor moeder natuur.

Waar kun je het beste een elektrische kachel kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een elektrische kachel bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de kachel gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>