fbpx

Wat is de beste Elektrische Kookplaat? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Ben jij veel bezig met het besparen op kosten? Dan is een elektrische kookplaat misschien wel iets voor jou. Een elektrische kookplaat is namelijk een stuk energiezuiniger dan gas. Ook werkt een elektrische kookplaat effectiever doordat hij sneller opwarmt en is het tevens een stuk veiliger.

Een elektrische kookplaat is dus zeker een hele goede optie wanneer jij wilt gaan besparen. Er zijn daarom ook ontzettend veel verschillende soorten elektrische kookplaten. Hierdoor kan het kiezen van de beste optie best een lastige klus zijn. Wij van BespaarGelijk helpen jou daarom graag bij het maken van de beste keuze.

Na tientallen elektrische kookplaten met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel  ontdek je daarom onze top 5 beste elektrische kookplaten aan de hand van de testresultaten uit onze beste elektrische kookplaat test.

Ook hebben wij enkele belangrijke criteria bij het kiezen van de beste optie voor je op een rijtje gezet. Zo ontdek jij gemakkelijk welke optie het beste bij jou past en waarom. Benieuwd? Lees dan gauw verder en je komt er achter!


Top 5 Beste Elektrische Kookplaten

Inventum VKI6010ZIL

Beste koop elektrische kookplaat
1. Inventum VKI6010ZIL

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Beste elektrische kookplaat 2 pits
2. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Aigostar Bluefire 30PKZ

Beste elektrische kookplaat inbouw
3. Aigostar Bluefire 30PKZ

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Beste elektrische kookplaat camping
4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat

Beste elektrische kookplaat 2 pits camping
5. Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kookplaat?

Ga jij een elektrische kookplaat kopen? Koop dan niet zomaar een elektrische kookplaat aanbieding maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Zo voorkom jij namelijk het makkelijkst een miskoop. Niet alle elektrische kookplaten zijn namelijk van dezelfde kwaliteit en ook lang niet alle elektrische kookplaten zijn even energiezuinig.

Om de beste keuze te maken is het daarom belangrijk om rekening te houden met enkele criteria. Wij hebben de belangrijkste criteria uit onze beste elektrische kookplaten test voor je op een rijtje gezet. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste elektrische kookplaat volgens de consumentenbond test.

Soort elektrische kookplaat

Ten eerste kun je bij het aanschaffen van een elektrische kookplaat uit verschillende soorten kiezen. Zo heb je de klassieke elektrische kookplaat, maar ook heb je tegenwoordig een keramische- en inductiekookplaat.

Ieder soort kookplaat heeft hierbij zijn voor- en nadelen. Zo is een klassieke kookplaat vaak gemakkelijk mee te nemen maar kost hij relatief veel stroom. Keramisch is een energiezuinigere variant maar is net zo gevaarlijk doordat het verwarmingselement na gebruik nog lang warmt blijft.

De veiligste en meest energiezuinige variant is daarom de inductiekookplaat. Deze elektrische kookplaten zijn vaak duurder maar uiteindelijk goedkoper in energieverbruik. Ook zijn dit vaak inbouw modellen waardoor deze bijvoorbeeld niet geschikt zijn om mee te nemen naar de camping.

Hoeveel pits

Een tweede net zo belangrijke criteria is het kijken naar het aantal pits dat de elektrische kookplaat heeft. Afhankelijk van wat- en hoeveel jij wilt gaan koken is een bepaald aantal pits namelijk gewend. Met één pit kun jij makkelijk een soepje klaarmaken maar wanneer jij een tweede pan wilt gaan gebruiken heb je al een probleem.

Bedenk daarom goed wat voor gerechten jij wilt gaan maken en hoeveel pits daarvoor gewenst zijn. Soms kun je namelijk beter wat meer uitgeven waardoor je een twee pits elektrische kookplaat kunt aanschaffen. Hierdoor kun jij twee pannen tegelijkertijd verwarmen.

Veiligheid

Zoals eerder benoemd beschikken de drie verschillende elektrische kookplaten over een verschillend veiligheidsniveau. De inductiekookplaat is dus de veiligste manier van de drie.

De klassieke- en keramische kookplaat zijn dus het minst veilig. Toch kun je ook deze elektrische kookplaten goed gebruiken als je goed op let. Laat daarom geen kinderen in de buurt van deze kookplaten om hun veiligheid te waarborgen.

Prijs en kwaliteit

Als laatste kan er naar de prijs-/kwaliteitsverhouding van een elektrische kookplaat gekeken worden. Niet alle dure elektrische kookplaten zijn namelijk van een uitstekende kwaliteit. Het is daarom belangrijk dat je goed naar de reviews van een model kijkt. Ook kun je kijken wat de fabrieksgarantie van een elektrische kookplaat is en van welk merk hij is.

Zo ontdek je gemakkelijk wat de kwaliteit van een elektrische kookplaat is. Ook voor een lager bedrag kun jij namelijk al een goede elektrische kookplaat aanschaffen. In onze top 5 ontdek je goede kwaliteit elektrische kookplaten uit verschillende prijsklassen.


Wat is de beste elektrische kookplaat van 2023?

Vaak kregen wij de vraag: ''Welke elektrische kookplaat is het beste''. Om die vraag te beantwoorden hebben wij daarom een ultieme beste elektrische kookplaat test uitgevoerd. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een top 5 beste opties opgesteld.

Hieronder ontdek je de 5 beste elektrische kookplaten van dit moment. Ook hebben wij elke elektrische kookplaat uit onze top 5 voorzien van een korte product omschrijving. Daarnaast hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Benieuwd welke elektrische kookplaat het beste bij jou past? Lees dan gauw verder!

1: Inventum VKI6010ZIL

Inventum VKI6010ZIL
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De beste koop elektrische kookplaat van dit moment is volgens onze test de Inventum VKI6010ZIL. Deze elektrische kookplaat werkt namelijk door middel van inductie en heeft 4 verschillende kookzones. Ook is dit model vrijstaand maar kan hij ook makkelijk ingebouwd worden.

De Inventum VKI6010ZIL kan tevens in twee verschillende kleuren aangeschaft worden, namelijk zwart en grijs. Verder heeft hij een vermogen van 3500 Watt waardoor hij super snel opwarmt en jij jouw gerechten razendsnel klaarmaakt.

De kookplaat geeft ook aan of hij nog warm is waardoor hij extra veilig is. Ook kun je de Inventum VKI6010ZIL gemakkelijk op een normaal stopcontact aansluiten. De kookplaat is voorzien van een kinderslot waardoor jij jouw kinderen gerust in de buurt kunt laten van dit model zonder bang te hoeven zijn dat zij hem per ongelijk aanzetten.

Elke zone heeft 9 verschillende standen. Verder kun je deze standen makkelijk bedienen dankzij de eenvoudige tiptoetsbediening waarover hij beschikt. Wil je meer weten over deze goede elektrische kookplaat? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Kookplaat beschikt over kinderslot en warmteindicatielampje
 • Deze inductie kookplaat kan gemakkelijk in een stopcontact worden aangesloten
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze elektrische kookplaat is uitstekend

Nadelen

 • De vier kookzones kunnen niet worden samengevoegd

2. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

Ølav North kruik met hoes
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben wij de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat geplaatst in onze top 5. Deze elektrische kookplaat hebben wij verkozen tot beste elektrische kookplaat 2 pits. Ook deze elektrische kookplaat kan in twee kleuren worden aangeschaft, namelijk zwart en grijs. 

Verder heeft de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat een vermogen van 2500 Watt en is hij volledig gemaakt van RVS materiaal. Hierdoor kun jij hem na gebruik ontzettend makkelijk afnemen en ook gaat hij dankzij de goede kwaliteit ontzettend lang mee.

De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat heeft thermisch geïsoleerde handvaten en sluit automatisch uit bij langdurige inactiviteit. Hierdoor is deze optie ontzettend veilig in vergelijking met veel andere klassieke elektrische kookplaten.

Met de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat kun jij binnen 7 minuten een pan van 1 liter laten koken. Verder heeft hij een stijlvolle afwerking en kun jij hem dankzij zijn lichte gewicht en compacte formaat ook gemakkelijk mee op vakantie nemen. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Deze elektrische kookplaat beschikt over 2 pits
 • Dankzij het compacte formaat neem jij hem makkelijk overal mee naar toe
 • Door het hoge vermogen kun jij jouw gerechten snel klaarmaken

Nadelen 

 • Kan niet zomaar op elke groep worden aangesloten

3. Aigostar Bluefire 30PKZ

Aigostar Bluefire 30PKZ
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plaats is de Aigostar Bluefire 30PKZ geëindigd in onze top 5. Ook deze elektrische kookplaat kan weer in twee verschillende uitvoeringen worden aangeschaft. Je ontdekt de twee verschillende uitvoeringen door op de bovenstaande button te klikken.

Verder heeft de Aigostar Bluefire 30PKZ een vermogen van wel 2000 Watt en kun jij hem makkelijk bedienen dankzij de geïntegreerde touch-control. Daarnaast beschikt dit model over een ingebouwde timer die tot maximaal 3 uur kan worden ingesteld.

De Aigostar Bluefire 30PKZ heeft een temperatuur bereik van 60 tot 240 graden die jij makkelijk kunt instellen. Ook heeft hij antislipvoetjes waardoor hij goed op zijn plek blijft staan. Het snoer van dit model is 1 meter lang waardoor je aardig wat speling hebt.

Ook de veiligheid van de Aigostar Bluefire 30PKZ is goed door onder andere het ingebouwde kinderslot, de oververhittingsbeveiliging en de automatische uitschakeling bij inactiviteit.

Voordelen 

 • De veiligheid van deze elektrische kookplaat is uitstekend
 • Handig te gebruiken LED display
 • Aan de onderzijde is deze kookplaat voorzien van antislipvoetjes

Nadelen 

 • Ventilator is erg lawaaierig

4. KitchenBrothers Elektrische Kookplaat

KitchenBrothers Elektrische Kookplaat
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als vierde is de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat verkozen tot de beste elektrische kookplaat voor op de camping. Deze elektrische kookplaat kan in het grijs en zwart worden aangeschaft. Verder heeft hij een vermogen van 1500 Watt waarmee jij binnen no-time heerlijke gerechten kunt klaarmaken.

Dit model beschikt over één pit waardoor hij erg compact is. Ook is het een erg licht model waardoor jij hem makkelijk overal kunt plaatsen. De handvatten van de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat zijn thermisch geïsoleerd waardoor hij ook als hij warm is, makkelijk verplaatst kan worden.

Bij aanschaf van de KitchenBrothers Elektrische Kookplaat ontvang je ook een handige handleiding waarin precies staat hoe het model werkt. Verder heeft hij een stijlvolle RVS afwerking waardoor jij hem makkelijk schoon kunt maken.

Met de draaiknop kun jij makkelijk bepalen hoe warm de kookplaat moet worden. De KitchenBrothers Elektrische Kookplaat kan aangesloten worden op één fase en er wordt bij dit model een snoer met stekker meegeleverd waardoor jij hem gelijk kunt gebruiken bij ontvangst.

Voordelen 

 • Beschikt over thermisch geïsoleerde handvaten
 • Beschikt over een stijlvolle RVS afwerking
 • Dankzij formaat en gewicht ideaal voor op de camping

Nadelen 

 • Vermogen is niet super hoog

5. Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat

Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats hebben wij de Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat geplaatst in onze top 5. Deze elektrische kookplaat is namelijk ook geschikt voor op de camping en heeft zelfs 2 pits. Hierbij heeft de ene kookplaat een diameter van 15,5 cm en de ander 18,5 cm.

De temperatuur kan gemakkelijk bepaalt worden dankzij de draaiknop. Ook heeft hij controlelampjes waardoor jij kunt zien of de kookplaten nog warm zijn en al opgewarmd zijn. Dit model beschikt helaas niet over een kinderslot en is daarom minder veilig.

Wel heeft de Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat een stekker die jij gemakkelijk in elk normaal stopcontact kunt aansluiten. Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht kun jij deze elektrische kookplaat makkelijk opbergen en verplaatsen.

De Severin DK1042 2-Pits Elektrische Kookplaat wordt geleverd met een handleiding die in elke taal beschikbaar is. Ook ontvang je bij aanschaf van dit model twee jaar lang fabrieksgarantie. Meer weten over deze elektrische kookplaat? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Ideaal voor op de camping dankzij compacte formaat
 • Deze elektrische kookplaat heeft twee verschillende formaten pits
 • Indicatielampje geeft aan of de kookplaten nog warm zijn

Nadelen 

 • Dit model beschikt helaas niet over een kinderslot

Veelgestelde vragen

Waarom een elektrische kookplaat kopen?

Een elektrische kookplaat is ideaal voor iedereen die wilt besparen op het koken. Zo is een elektrische kookplaat een stuk energiezuiniger dan een gas kookplaat en ook effectiever. Naast deze twee voordelen is de veiligheid van een elektrische kookplaat ook hoger dan een kookplaat op gas. Genoeg redenen dus om voor een elektrische kookplaat te gaan.

Waar kun je het beste een elektrische kookplaat kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een elektrische kookplaat bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de elektrische kookplaat gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de elektrische kookplaat de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>