fbpx

Wat is de beste goedkope stofzuiger? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Je huis schoonmaken kan natuurlijk een behoorlijke opgave zijn. Wij weten er alles van! Je wil dat schoonmaken waarschijnlijk graag zo kort en makkelijk mogelijk houden. Een belangrijk element hierbij is natuurlijk de stofzuiger. 

Je wil natuurlijk graag een goede stofzuiger hebben, zodat je makkelijk en snel je hele huis en vloer weer schoon hebt. Maar aan sommige stofzuigers kan helaas nogal een prijskaartje hangen. 

Honderden euro’s betalen voor een stofzuiger is natuurlijk zonde van je geld. En daarnaast ook helemaal niet nodig. Misschien vind je het wel lastig om een een goede stofzuiger uit te kiezen. Waar moet je eigenlijk op letten?

Om je op weg te helpen hebben wij in dit artikel de belangrijkste punten gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste goedkope stofzuiger. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop.

Ook hebben wij voor het gemak een top vijf samengesteld met daarin de beste goedkope stofzuigers. Zo bespaar jij jezelf een lange speurtocht op het internet, en kan je makkelijk uit deze vijf één kiezen. Er zal sowieso een goede voor jou bij zitten!


Top 5 Beste goedkope stofzuigers

Beste koop goedkope stofzuiger
1. Inventum ST306RZA

Beste goedkope stofzuiger voor dierenharen
2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

Beste Goedkope alleszuiger
3. Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger

Beste goedkope draadloze stofzuiger
4. BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET

Beste goedkope kruimelzuiger
5. JAP Tornado S3


Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope stofzuiger?

Goed, zoals beloofd zouden we je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope stofzuiger. Het is natuurlijk niet handig dat je zonder erbij na te denken een willekeurige stofzuiger gaat kopen. Dan loop je risico op een miskoop, en dat wil je het liefste voorkomen uiteraard.

Daarom hebben wij onderstaand een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een goedkope stofzuiger. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop en krijg je geen last van spijt achteraf!

Garantie

Ten eerste willen we het hebben over de garantie. Dit is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een elektrische kachel is of juist wat anders!

Waarom? De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. 

Wanneer een fabrikant géén garantie geeft over haar producten, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan moet er ook een passende garantie op zitten toch?

Het energielabel

Een ander niet te vergeten punt om rekening mee te houden is het energielabel van de stofzuiger. Ja, ook stofzuigers hebben dit! Wat is dan een energielabel? Nou, een energielabel is een soort maatstaf voor jou als consument om te kunnen zien hoe zuinig, milieuvriendelijk én energiebesparend het product is.

Dit moet verplicht vermeld zijn bij een groep apparaten, waaronder een stofzuiger en bijvoorbeeld een koelkast. Je wil het liefst een goed energielabel hebben, omdat deze het zuinigste zijn. Je bespaart dan het meeste geld.

De energielabels zijn ingedeeld van A+++ (groen) naar D (rood). Hierbij is A+++ het meest energiezuinig, en D logischerwijs het minst zuinig. Het is dus handig om hier even goed op te letten voor je een stofzuiger koopt.

De stofuitstoot

Een factor om rekening mee te houden die niet heel bekend is, is de stofuitstoot van je toekomstige stofzuiger. Ook dit is te vinden op het energielabel. Dit wordt aangegeven in een rangschikking van A tot en met G. Hierbij is de stofuitstoot bij A laag, en bij G juist zeer hoog.

Dit is interessant wanneer je last hebt van stofallergie, maar ook wanneer je hier geen last van hebt. Dit is namelijk voor iedere consument belangrijk. Hoe hoger de stofuitstoot, hoe meer stof er achter blijft. 

Daar schiet je dan nog niks mee op. Gelukkig wordt de stofuitstoot van hedendaagse stofzuigers steeds minder, en ben jij verzekerd van een daadwerkelijk schoon huis.

Maximale geluidsniveau

Het is je vast al bekend: stofzuigers kunnen een ongelooflijk geluid produceren tijdens gebruik. Tot aan klagende buren, kinderen of partners aan toe. Vaak kan je er niet overheen praten en is het gewoon afwachten tot de daad geklaard is.

Je kan het maximale geluidsniveau altijd terugvinden in de specificaties van de stofzuiger. Dit wordt aangegeven in dB (decibel). Gemiddeld produceert een stofzuiger zo’n 76 dB aan geluid. Wanneer je graag een iets minder luide stofzuiger wil kan je het beste gaan voor een model rond de 70 dB.

Budget

Het laatste punt om rekening mee te houden is het geld dat je wil spenderen aan een nieuwe stofzuiger. Omdat de prijzen per model nogal uiteen kunnen lopen is het handig dat je van tevoren een budget afspreekt met jezelf.

Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je ook zeker dat je niet meer geld uitgeeft dan je er eigenlijk voor over hebt. Want een goedkope stofzuiger hoeft zeker niet veel te kosten, maar goedkoop is uiteraard subjectief. Wat voor de één goedkoop is, kan voor de ander weer prijzig zijn.


Wat is de beste goedkope stofzuiger van 2023?

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende goedkope stofzuigers. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit en betrouwbaarheid!

De test was dan ook zeer interessant te noemen. Er kwamen redelijk wat stofzuigers voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden we een paar kiezen die een terecht plekje verdienen in onze top vijf beste goedkope stofzuigers.

Na zwaar wikken en wegen hebben wij  uiteindelijk een ultieme top vijf beste goedkope stofzuigers kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke stofzuigers er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste goedkope stofzuigers  van 2023!

1: Inventum ST306RZA - Stofzuiger met zak - Rood

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Verkozen tot de beste is deze stofzuiger van het bekende merk Inventum! Deze stofzuiger is namelijk super stil! Het geluidsniveau is slechts 69 dB, dus ook veel lager dan gemiddeld.

Daarnaast is deze stofzuiger ook zeer goed geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie. Door het speciale Hepa 13 filter wordt de stof heruitstoot geminimaliseerd. En ook fijn: je krijgt twee gratis stofzakken meegeleverd. 

Voordelen 

 • Heeft een geluidsniveau van 69 dB waardoor jij geen last hebt van lawaai tijdens het stofzuigen
 • Goed geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie
 • Heeft een volume van 3 liter waardoor je de zak niet vaak hoeft te vervangen

Nadelen

 • Niet de hoogste energiezuinigste klasse

2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere stofzuiger die een plekje heeft verdiend in deze top vijf is de bekende Philips PowerPro! Dit model heeft een zeer praktische  turboborstel voor hoogpolig tapijt en dierenharen.

Tevens is er een speciale kierenzuigmond waardoor je zelfs de moeilijkste kieren en spleten in je huis schoon kan maken. Heel handig, en je krijgt ook een extra meubelborstel geleverd voor het schoonmaken van meubels en gordijnen.

Voordelen 

 • Je kan met deze stofzuiger makkelijk dierenharen weghalen en hoogpolige tapijten schoonmaken
 • Heeft een speciale kierenzuigmond zodat je zelfs bij de moeilijkste kieren en spleten kan komen
 • Je krijgt een meubelborstel bij de stofzuiger waarmee je heel makkelijk meubels en gordijnen kan reinigen

Nadelen 

 • Heeft een relatief hoog geluidsniveau van 79 dB

3. Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een iets minder bekend merk is deze stofzuiger van Kärcher. Maar dat doet absoluut niks af aan de kwaliteit! Zo heeft deze stofzuiger een heel handig filter voor zowel nat als droog vuil. Heb je dus een onhandig kind in huis die zijn drinken heeft laten vallen? Kan je het gewoon weghalen met deze stofzuiger!

Ook heeft dit product een duurzaam RVS reservoir waardoor je er extra lang mee vooruit kan. En het vuil kan  je makkelijk en eenvoudig uit de filtercassette nemen zonder dat je zelf in aanraking hoeft te komen met het vuil. 

Voordelen 

 • Heeft een verwijderbare handgreep waardoor je zelf makkelijk verschillende zuigmonden direct op de slang kan aansluiten
 • Wanneer je het reservoir wil vervangen hoef je dankzij een handig systeem het vuil niet aan te raken
 • Is makkelijk te verplaatsen en kan ook tijdelijk vastgezet worden

Nadelen 

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere stofzuigers in dit rijtje

4.  BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wanneer je houdt van geavanceerde technologie en je hier ook het geld voor hebt, is deze stofzuiger van het merk Black + Decker de perfecte voor jou. Deze stofzuiger is namelijk volledig draadloos! 

Daardoor is dat vervelende geklier met stopcontacten en draden waarover je struikelt verleden tijd. Je laadt de stofzuiger heel makkelijk op, en je kan er vervolgens bijna een uur mee stofzuigen!

En de accu en oplader krijg je natuurlijk gewoon geleverd bij je bestelling. Fijn, hoef je dit niet eerst nog aan te schaffen en kan je direct beginnen met stofzuigen!

Voordelen 

 • Wordt geleverd met een speciale dierenborstel waardoor je de haren van je geliefde huisdieren makkelijk kan verwijderen
 • Werkt draadloos waardoor je geen last meer hebt van een snoer dat in de weg zit of een stopcontact dat niet in de buurt is
 • Wordt geleverd met accu en oplader waardoor je de stofzuiger vrijwel direct kan gebruiken

Nadelen 

 • Heeft minder kracht dan hun 36 Volt versie

5. JAP Tornado S3

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wanneer je in een studio woont, studentenkamer of klein appartement kan een stofzuiger best veel ruimte in beslag nemen. Dat is zonde, want alle ruimte die je hebt wil je optimaal kunnen benutten natuurlijk!

Gelukkig is er daarvoor de JAP Tornado S3 kruimeldief. Van klein formaat en werkt ideaal om vuil weg te halen. Zo kan je met deze mini stofzuiger zowel vast als vloeibaar vuil opzuigen. Handig wanneer een biertje wordt geknoeid of, ja, iemand zijn biertje niet binnen heeft kunnen houden.

Voordelen 

 • Is van klein formaat en daardoor zeer makkelijk op te bergen
 • Kan zowel vloeibaar als vast vuil opzuigen
 • Wordt geleverd met verschillende opzetstukken waardoor jij alle hoeken van het huis schoon kan krijgen

Nadelen 

 • De gebruikstijd van de kruimeldief is 30 minuten

Veelgestelde vragen

Waarom een goedkope stofzuiger kopen?

Het is erg belangrijk dat je huis lekker schoon is. Wanneer je een opgeruimd huis hebt zul je merken dat je je ook een stuk rustiger zal voelen. Maar sommige stofzuigers zijn overbodig duur: dat is zonde van je geld, en goedkope modellen werken minstens zo goed.

Waar kun je het beste een goedkope stofzuiger kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een stofzuiger bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de stofzuigers gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>