fbpx

Wat is de beste Slimme Thermostaat? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Besparen op de vaste lasten lijkt steeds belangrijker te worden. Logisch ook dat jij hier dan op wil besparen. Een manier om te kunnen besparen op vaste lasten is met behulp van een slimme thermostaat. 

Hiermee heb jij direct inzicht in de temperatuur in huis. En dat niet alleen, je kan 'm overal waar je bent aanpassen. Zo staat de verwarming niet onnodig aan, maar kom je wél thuis in een warme kamer.

Klinkt goed toch? Maar ja, welke slimme thermostaat is het beste? Je kan uit zoveel verschillende opties kiezen! Om je hierbij te helpen staan er in dit artikel een paar handige tips op een rijtje. Deze kunnen jou helpen bij het vinden van een goede slimme thermostaat.

En dat niet alleen. Daarnaast hebben we ook veel slimme thermostaten met elkaar vergeleken in een thermostaat test. De super interessante uitslag van deze test vind je terug in dit artikel!


Top 5 Beste Slimme Thermostaten

Beste Koop Slimme thermostaat
1. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart

Beste Luxe Slimme thermostaat
2. Google Nest Learning Thermostat

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Slimme Thermostaat
3. Bosch EasyControl slimme thermostaat

Beste Design Slimme Thermostaat
4. VIFY® Slimme thermostaat

Beste Budget Slimme Thermostaat
5. Hoobi® Slimme thermostaat


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme Thermostaat?

Moeite met een slimme thermostaat kopen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen, met zo'n groot aanbod. Gelukkig zijn wij er om je daarbij te helpen. Precies daarom staan er hieronder een aantal handige tips op een rijtje.

Met behulp van deze tips voorkom je een miskoop en scoor je de beste slimme thermostaat aanbieding. En let uiteraard ook gewoon op wat je zelf belangrijk vindt. Zo hoeft bijvoorbeeld de beste slimme thermostaat volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie. 

Bediening met app

Wanneer je een slimme thermostaat koopt is het wel zo handig dat je deze kan bedienen via een app. Zo zie jij precies wat de temperatuur is, ook wanneer je niet thuis bent. Het grote voordeel hiervan is dat je de temperatuur handmatig kan veranderen, zelfs wanneer je niet in de buurt bent. Toch best handig.

Installatie

Hoe moet je de slimme thermostaat installeren? Het is natuurlijk wel zo fijn dat dit niet al teveel moeite kost. Sommige thermostaten zijn helaas enorm moeilijk te installeren. Let er dus op dat je een thermostaat kiest die je makkelijk kan installeren. Thank us later.

Garantie

Tot slot is de garantie ook niet geheel onbelangrijk. Wat nou als de thermometer het na een tijdje begeeft? Of 'ie niet goed werkt en continu vastloopt? Het is dan wel zo fijn als je kan aankloppen bij de verkoper.

Samen met jou wordt er dan gekeken naar een passende oplossing, mits dit binnen de garantietermijn valt. Daarom is een goede garantietermijn erg belangrijk. Idealiter is de garantie op jouw nieuwe thermostaat minstens twee jaar.


Wat is de beste Slimme thermostaat van 2023?

Zoals we je hebben beloofd zijn wij in een speciale test op zoek gegaan naar de beste slimme thermostaten. En daarvoor zijn heel wat verschillende modellen en merken uitgebreid met elkaar vergeleken. Zo krijg jij de meest betrouwbare testresultaten!

De resultaten van deze test zijn hieronder te vinden, verwerkt in een top vijf. Dit zijn de beste slimme thermostaten van 2023. Meer weten? Je leest het hieronder!

1. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart

Onze score:
9.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de eerste plek staat de Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat. Deze scoorde als de allerbeste. Daarom is het dus ook de beste thermostaat van 2023! We leggen je uit waarom.

Allereerst is de thermostaat voorzien van een zeer uitgebreid klokprogramma. Er is zelfs een speciale geofencing functie. Iets wat je niet vaak ziet bij een slimme thermometer.

En daar houdt het niet op. Via de gratis app kan jij via je telefoon of tablet kan jij 'm op afstand besturen. Da's handig! En ook is dit model geschikt voor alle type cv-ketels en warmtepompen.

Voordelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart

 • Kan op afstand bediend worden met een handige app
 • Geschikt voor alle type cv-ketels en warmtepompen
 • Beschikt over een unieke geofencing functie

Nadelen Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart

 • Moeilijk te installeren

2. Google Nest Learning Thermostat

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Heb jij een ruim budget? En wil je een écht goede slimme thermostaat? Dan kan de Google Nest Learning Thermostat wel eens iets voor jou zijn. Deze thermostaat van Google is zeer populair- en met goede reden.

Zo kan je de thermostaat overal ter wereld bedienen! En dat niet alleen. Deze thermostaat kan op iedere plek in huis geplaatst worden. Dat is toch wel zo makkelijk. Verder kan je ook een schema instellen en past de thermostaat automatisch de temperatuur aan wanneer je weg bent.

Ben je een paar dagen weg? Dan schakelt 'ie de boiler uit. Dat is pas écht slim. En ook bijzonder: dankzij de unieke OpenTherm-technologie kan je de HR-condensatieketel aansturen.

Voordelen Google Nest Learning Thermostat

 • Je kan zelf een schema instellen voor de verwarming
 • Schakelt de boiler automatisch uit wanneer je een paar dagen weg bent
 • Bevat de unieke OPenTherm-technologie voor de HR-condensatieketel

Nadelen Google Nest Learning Thermostat

 • Werkt niet met een hybride of omkeerbare warmtepomp

3. Bosch EasyControl slimme thermostaat

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als je spreekt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit gaat het zonder enige twijfel over de Bosch EasyControl slimme thermostaat. Deze thermostaat is extra energiezuinig dankzij verschillende functies zoals bediening op afstand.

En voor een relatief lage prijs scoor je dus een enorm goede kwaliteit. Dit is toch wel één van de beste slimme thermostaat aanbiedingen. Ook werkt de thermostaat eenvoudig samen met cv-ketels met het EMS protocol. En wist je dat je 'm ook kan bedienen via touchscreen én met Google Assistant, Alexa en IFTTT. 

Voordelen Bosch EasyControl slimme thermostaat

 • Beschikt ook over een handig klokprogramma
 • Bestuurbaar met een app, touchscreen, Google Assistant, Alexa en IFTTT
 • Werkt makkelijk samen met cv-ketels met het EMS protocol

Nadelen Bosch EasyControl slimme thermostaat

 • Je hebt een adapter nodig bij een reguliere OpenTherm/ aan-uit thermostaat

4. VIFY® Slimme thermostaat

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op een prima vierde plek staat deze VIFY thermostaat. De thermostaat is vooral zo populair door het slimme design. Zo kan je 'm behoorlijk eenvoudig bedienen op afstand. 

En dat niet alleen. Je kan ook automatische programma's instellen. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de temperatuur. De bediening op de thermostaat werkt met touchscreen, wat ook erg handig is.

Ook is dit model enorm makkelijk te monteren. Je hebt er eigenlijk vrijwel geen werk aan. Je krijgt namelijke een handig instructieboekje bij je bestelling! 

Voordelen VIFY® Slimme thermostaat

 • Erg makkelijk te monteren dankzij het meegeleverde instructieboekje
 • Je kan automatische programma's instellen op de thermostaat
 • Kan in 6 verschillende tijd-modi worden vastgezet per dag

Nadelen VIFY® Slimme thermostaat

 • Werkt niet op alle soorten CV-ketels

5. Hoobi® Slimme thermostaat

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plek staat de Hoobi slimme thermostaat. Met deze thermostaat kan je via de bijbehorende app zelf de temperatuur instellen. Waar je ook bent. En wat 'm dan al helemaal bijzonder maakt is dat je de thermostaat ook kan bedienen met Google Assistant en Alexa.

Het enige wat je hoeft te doen is roepen! Ook zie je op de thermostaat de Uv-index en kan je 'm heel eenvoudig zelf monteren. Al met al een zeer goede slimme thermostaat dus!.

Voordelen Hoobi® Slimme thermostaat

 • Je kan de thermostaat bedienen met Google Assistant en Alexa
 • De thermostaat geeft ook de UV-index aan
 • Stel de temperatuur eenvoudig in via de bijbehorende app

Nadelen Hoobi® Slimme thermostaat

 • Het design van de app is niet erg overzichtelijk

Veelgestelde vragen

Waarom een slimme thermostaat kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een slimme thermostaat is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een slimme thermostaat kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een slimme thermostaat bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de slimme thermostaten gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de slimme thermostaat de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>