fbpx

Wat is de beste Keramische kachel? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Je huis verwarmen is tegenwoordig (helaas) een behoorlijk dure grap geworden. Het is dan ook niet gek dat je hierop zoveel mogelijk wil besparen. Maar ja: je wil ook niet in de kou zitten in de winter. 

Dus wat doe je dan? Nou, een keramische kachel kopen! Met deze kachel kan jij je huis perfect verwarmen. En dat zonder een torenhoge gasrekening. Klinkt goed, toch?

Maar welke keramische kachel is het beste? Het online aanbod is tegenwoordig enorm! Om jou hierin te ondersteunen staan er een aantal handige punten in dit artikel. Deze punten gaan jou helpen bij een keramische kachel kopen.

En om het je dan nog nét even wat makkelijker te maken zijn wij zelf ook op onderzoek uitgegaan naar de beste keramische kachels. Hiervoor hebben we tientallen verschillende van deze kachels uitgebreid getest. Wil je hier meer over weten? Scrol dan snel verder. 


Top 5 Beste Keramische kachels

Beste koop Keramische kachel
1. VONROC Elektrische kachel

Beste Design Keramische kachel
2. AirKing Elektrische Kachel

Beste Luxe Keramische kachel
3. De'Longhi Tower TCH8993ER.BC

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Keramische kachel
4. EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

Beste Budget Keramische kachel
5. Eurom Safe T - Keramische kachel


Waar moet je op letten bij het kopen van een Keramische Kachel?

Veel keuze is meestal fijn. Maar het kan ook zorgen voor een behoorlijk overweldigend gevoel. En dan krijg je te maken met keuzestress. Dat maakt kiezen alleen maar moeilijker!

Om je een steuntje in de rug te geven staan er daarom hieronder een aantal tips op een rijtje. Met behulp van deze tips wordt het vinden van een goede keramische kachel een appeltje eitje! 

Garantie

Allereerst is de garantie iets om goed in je achterhoofd te houden. Wanneer je een keramische kachel koopt wil je hier waarschijnlijk wel een paar jaar mee vooruit kunnen. Maar wat nou als je merkt dat er iets niet goed is na een tijdje?

Dan is het wel zo fijn als je kan terugvallen op de garantie. Er wordt dan samen met jou gekeken naar de meest passende oplossing. Dit kan een bijvoorbeeld een vergoeding zijn van (een deel) het aankoopbedrag. 

Het vermogen

Ook het vermogen van de keramische kachel is niet te vergeten. Het vermogen van de verschillende kachels kan erg uiteen lopen. 

Ben je nou een echte koukleum en/of wil je de verwarming zoveel mogelijk uit laten? Kies dan voor een kachel met een hoog vermogen. Deze zal de kamer beter kunnen verwarmen.

Is de kachel echt bedoeld als extra verwarming? Dan mag het vermogen ook wel wat lager zijn. Dit is vaak ook net iets goedkoper.

Beschikbare ruimte

Als laatste is het ook goed om in kaart te brengen hoeveel ruimte je hebt voor een kachel. Bedenk je ook waar deze dan moet staan. Meet vervolgens op hoeveel ruimte dit is.

Zoek dan naar een kachel die binnen deze afmetingen past. Op die manier voorkom je dat de kachel straks te groot is. Dat is natuurlijk ontzettend zonde!


Wat is de beste Keramische kachel van 2023?

Lukt het niet om een goede keramische kachel te vinden? geen nood, want wij hebben dit al voor je uitgezocht. In de keramische kachel test zijn enorm veel verschillende kachels aan bod gekomen.

Denk hierbij maar eens aan populaire modellen zoals de beste keramische kachel volgens de consumentenbond. Op basis van de test is een top vijf samengesteld. Hierin staan de best scorende kachels.

Wil je nou graag weten welke kachels écht de beste zijn? Dat kan! Wij presenteren je bij deze graag de top vijf beste keramische kachels van 2023.

1. VONROC Elektrische kachel

Onze score:
9.4

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn natuurlijk. En we wisten al vrij gauw dat dat de VONROC Elektrische Kachel is. De kachel is de beste keramische kachel van 2023!

En waarom? Nou, allereerst is de temperatuurregeling traploos. Dat is bij lang niet alle kachels zo en echt een voordeel. Je kan de temperatuur dus zelf instellen.

Zo kan je dit exact aanpassen aan je eigen voorkeur en aan de kou. En dat niet alleen. De kachel is voorzien van speciale beveiliging tegen oververhitting én omvallen. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. 

Voordelen VONROC Elektrische kachel

 • Door de traploze temperatuurregeling kan je de temperatuur zelf instellen
 • Heeft speciale beveiliging tegen oververhitting en omvallen
 • Erg licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen

Nadelen VONROC Elektrische kachel

 • Niet geschikt voor ruimtes groter dan 30 m2

2. AirKing Elektrische Kachel

Onze score:
9.2

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Over sommige producten is gewoon goed nagedacht. En dat merk je terug. Zo ook bij deze AirKing Elektrische Kachel. Het ontwerp van de kachel is namelijk enorm gebruiksvriendelijk.

En dat is ook wat 'm zo goed maakt. Alles wijst zich uit en het installeren is zo gedaan. Daarnaast is in het ontwerp ook gedacht aan kantelbeveiliging. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jij of iemand anders 'm per ongeluk omstoot.

Verder kan je kiezen uit twee standen van 900 en 1800 Watt. Geen zin om van de bank af te komen 's avonds? Dat hoeft ook niet, want je kan de kachel bedienen met een afstandsbediening.

Voordelen AirKing Elektrische Kachel

 • Je kan de kachel heel simpel bedienen met een afstandsbediening
 • Kiezen uit twee standen van 900 en 1800 Watt
 • Voorzien van slimme kantelbeveiliging voor extra veiligheid

Nadelen AirKing Elektrische Kachel

 • De kachel zit in een hoge prijsklasse

3. De'Longhi Tower TCH8993ER.BC

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil je investeren in een goede kwaliteit keramische kachel en mag dit ook wat kosten? Mooi. Dan hoef je niet verder te kijken. Deze De'Longhi Tower is perfect. En ja: dit is een aardig prijzige kachel.

Maar goed, je krijgt er wel buitengewone kwaliteit voor terug. Om maar te beginnen bij de drie verschillende standen waar je uit kan kiezen. Dit kan je precies afstellen naar wat jij fijn vindt.

En dat niet alleen. Door het grote vermogen kan je ruimtes tot 70 m3 verwarmen met de kachel. Dat is niet verkeerd! En uiteraard heeft de kachel ook een milieubewuste ecostand. Valt de kachel om? Dan schakelt 'ie direct uit. 

Voordelen De'Longhi Tower TCH8993ER.BC

 • Heeft een speciale, milieubewuste ecostand
 • Je kan kiezen uit drie verschillende standen
 • Kan ruimtes tot 70 m3 verwarmen wat uniek is voor een keramische kachel

Nadelen De'Longhi Tower TCH8993ER.BC

 • Eén van de duurdere kachels in dit rijtje

4. EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op een keurige vierde plek staat de EWT C220LCD Keramische ventilatorkachel. En dat deze kachel een plekje heeft bemachtigd in de top vijf kwam eigenlijk niet als een verrassing. 

Zo heeft de kachel een LCD scherm, wat vrij zeldzaam is voor een kachel. Dat is ook wat 'm zo bijzonder maakt. Nou ja, eigenlijk niet alleen dat. 

De kachel heeft zowel een vorstbeveiliger als een oververhittingsbeveiliging. Die combinatie zie je niet vaak! Ook is er dan nog kantelbeveiliging. Veiliger ga je het niet krijgen. En je kan 'm zelfs bedienen met een afstandsbediening!

Voordelen EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

 • De kachel heeft een uniek LCD scherm
 • Voorzien van kantel, oververhitting én vorstbeveiliging
 • Je kan de kachel eenvoudig zelf bedienen met de bijbehorende afstandsbediening

Nadelen EWT C220LCD - Keramische ventilatorkachel

 • De kachel heeft niet het mooiste uiterlijk

5. Eurom Safe T - Keramische kachel

Onze score:
8.4

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Deze Eurom Safe T keramische kachel wist ook nog in deze top vijf terecht te komen. Waarom? Nou, allereerst is de kachel te koop voor een belachelijk lage prijs.

En dat niet alleen. Het vermogen van de kachel is 2000 Watt, maar je kan 'm ook instellen op 1000 Watt. Maar net wat jij fijn vindt dus. Verder is de thermostaat traploos regelbaar waardoor je altijd voorzien bent van de gewenste kamertemperatuur.

Ook is het kacheltje behoorlijk licht en compact van formaat. Zelfs met weinig ruimte kan je de kachel dus prima kwijt. Als je dus op zoek bent naar een keramische kachel aanbieding is dit model perfect!

Voordelen Eurom Safe T - Keramische kachel

 • De thermostaat van de kachel is traploos regelbaar
 • Van compact formaat en neemt dus weinig ruimte in beslag
 • Behoorlijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke kachels

Nadelen Eurom Safe T - Keramische kachel

 • Kan geen grote ruimtes verwarmen

Veelgestelde vragen

Waarom een keramische kachel kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een keramische kachel is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een keramische kachel kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een keramische kachel bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de keramische kachels gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de keramische kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>