fbpx

Wat is de beste Tochtstrip? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

In de herfst- en winterperiode draaien verwarmingen en haarden vaak overuren. Mensen vinden het heerlijk om lekker warm binnen te zitten tijdens deze koude dagen. Helaas kost het verwarmen van jouw huis aardig wat geld. Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop jij gemakkelijk kunt besparen.

Een van de manieren waarmee jij kunt besparen is het behouden van de opgewekte warmte. Het is namelijk belangrijk dat de warmte niet snel verloren gaat. Houdt daarom de deuren zoveel mogelijk dicht om warmteverlies tegen te gaan. Hoe minder warmte er verloren gaat hoe sneller en langer de kamer verwarmt wordt. 

Helaas treedt er ook bij dichtte deuren en kozijnen warmte warmteverlies op. Dit komt doordat niet alle deuren en kozijnen volledig afsluiten. Om dit probleem tegen te gaan kun jij gebruik maken van tochtstrippen. Met tochtstrippen voorkom jij dat warmte ontsnapt via kiertjes in jouw deur of kozijn. 

Maar wat is dan de beste tochtstrip? In dit artikel vind je onze top 5 beste tochtstrippen en leggen wij uit wat de belangrijkste criteria zijn bij het aanschaffen van een goede tochtstrip. Benieuwd welke tochtstrip het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!


Top 5 Beste Tochtstrippen

HANDY HARRY® Tochtband

Beste koop tochtstrip
1. HANDY HARRY® Tochtband

Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend

Beste tochtstrip voordeur
2. Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend

Rori - Aanpasbare Tochtstopper

Beste tochtstrip buitendeur
3. Rori - Aanpasbare Tochtstopper

JOOLFA Tochtstrip

Beste tochtstrip binnendeur
4. JOOLFA Tochtstrip

Tochtstrip Wit Knaak

Beste tochtband
5. Tochtstrip Wit Knaak


Waar moet je op letten bij het kopen van een tochtstrip?

Ga jij een tochtstrip kopen? Wij helpen je bij het maken van de beste keuze. Na tientallen tochtstrippen met elkaar vergeleken te hebben, weten wij precies wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. De belangrijkste criteria uit onze test hebben wij daarom hieronder voor je op een rijtje gezet.

Lang niet alle tochtstrippen zijn namelijk even goed. Ga dus niet zomaar voor een tochtstrip aanbieding, maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Zo voorkom jij namelijk gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste tochtstrip volgens de consumentenbond test.

Formaat

Een eerste belangrijke criteria is het kijken naar het formaat van de tochtstrip. De tochtstrip moet namelijk over het juiste formaat beschikken om ook daadwerkelijk effectief te helpen tegen tocht. Het is daarom verstandig om vooraf op te meten hoe groot de tochtkier is.

Vervolgens kun je in de product omschrijving van een tochtstrip ontzettend makkelijk achterhalen of deze geschikt is voor jouw deur of kozijn. Vaak kunnen tochtstrippen op maat geknipt worden waardoor het niet uitmaakt of de lengte van de tochtstrip te lang is. 

Binnen- of buitendeur

Ook zijn er tochtstrippen voor binnen- en buitendeuren. In de product omschrijving van een tochtstrip kun je vrijwel altijd zien voor welk soort deur hij gemaakt is. Zo zijn tochtstrippen voor buitendeuren vaak smal en kunnen deze geplakt worden.

Tochtstrippen voor binnendeuren kunnen ook smal zijn en geplakt worden, maar ook zijn er tochtstrippen welke onder de deur geschoven kunnen worden. Hierdoor schijft de tochtstrip mee met de deur en kan hij gemakkelijk verwijdert worden. Ideaal voor als je de tochtstrip in de zomer weer wilt verwijderen.

Materiaal

Als derde worden tochtstrippen van verschillende soorten materialen gemaakt. Hierbij heeft ieder soort materiaal zijn voor- en nadelen. Losse tochtstrippen zijn vaak gemaakt van kunststof en zijn erg flexibel.

Plak tochtstrippen zijn vaak van plastic of aluminium en zijn statisch. Deze buigen dus niet mee en moeten daarom zorgvuldig aangebracht worden. In onze top 5 vind je tochtstrippen gemaakt van verschillende materialen. Alle tochtstrippen uit onze top 5 beschikken over een goede kwaliteit.

Hoge- of lage weerstand

Als laatste kun je rekening houden met hoge- en lage weerstanden. Zo zijn er tochtstrippen in een D-, P- en O-vorm. Deze tochtstrippen beschikken over een luchtkamer waardoor zij minder weerstand bieden tijdens het open- en dichtdoen van de deur.

Ook zijn er E- en I-vormige tochtstrippen. Deze tochtstrippen beschikken niet over luchtkamers waardoor er meer weerstand plaatsvind tijdens het openen en dichtdoen van de deur.


Wat is de beste tochtstrip van 2023?

Maar welke tochtstrip is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste tochtstrippen test hebben wij een top 5 beste opties opgesteld. Hieronder vind je de 5 beste tochtstrippen uit verschillende prijsklassen en categorieën.

Elke tochtstrip uit onze top 5 hebben wij voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij van iedere tochtstrip uit onze top 5 de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Hierdoor ontdek jij gemakkelijk welke tochtstrip de beste optie is voor jou. Benieuwd welke tochtstrip jij nodig hebt? Lees dan gauw verder!

1: HANDY HARRY® Tochtband

HANDY HARRY® Tochtband
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De beste tochtstrip van dit moment is volgens onze test de HANDY HARRY® Tochtband. Deze beste koop tochtstrip beschikt namelijk over een zelfklevende werking en is 5 meter lang. Hierdoor heb jij gelijk genoeg strippen om meerdere deuren te voorzien van een goedwerkende tochtstrip.

De HANDY HARRY® Tochtband heeft een afmeting van 6x9mm en is gemaakt van schuim. Dankzij de luchtkamers die zich in de tochtstrip bevinden treed er weinig weerstand op bij het openen en sluiten van de deur.

Verder kun je de HANDY HARRY® Tochtband ook in 10 meter variant aanschaffen wanneer jij veel deuren of kozijnen wilt voorzien van een tochtband. Dankzij het stevige plakoppervlak hoef jij je geen zorgen te maken over dat de band loslaat na verloop van tijd. Deze blijft namelijk ontzettend goed zitten wanneer op de juiste manier aangebracht.

Met de HANDY HARRY® Tochtband kun jij dus erg besparen doordat deze tochtstrip er voor zorgt dat er veel minder warmteverlies optreed. Wanneer je deze goede tochtstrip via de bovenstaande button aanschaft, heb jij hem morgen al in huis.

Voordelen 

 • Tochtstrip beschikt over een zeer plakkende band
 • Dankzij de luchtkamers treed er weinig weerstand op
 • Verkrijgbaar in 5 meter en 10 meter variant

Nadelen

 • Niet in kleinere lengte verkrijgbaar

2. Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend

Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben wij de Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend geplaatst in onze top 5. Deze tochtstrip kan in 6 meter en 12 meter variant aangeschaft worden. Verder heeft hij een E-vormig profiel waardoor er iets meer weerstand optreed.

Toch heb je hier waarschijnlijk amper last van door het fijne formaat van deze tochtstrip. De tochtstrip heeft namelijk een afmeting van 4x9mm. Dankzij het hoogwaardige foam ben jij verzekerd van een tochtstrip die geen tocht meer doorlaat. Hierdoor kun jij jouw kamer verwarmen zonder dat deze warmte verloren gaat.

Naast dat de Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend wind tegenhoudt, is hij ook water- en stofdicht. Met deze tochtstrip komt niks meer onder jouw deur door. Belangrijk om te onthouden is dat het oppervlak eerst gereinigd moet worden voordat de tochtstrip geplaatst kan worden.

De Tochtstrip 6 meter - Zelfklevend is erg flexibel waardoor hij gemakkelijk te plaatsen is. Wil je meer weten over deze goede tochtstrip? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Houdt water, wind en stof tegen
 • De tochtstrip is gemaakt van kwalitatief foam
 • Dankzij het goede plakoppervlak blijft deze tochtstrip goed zitten

Nadelen 

 • Beschikt niet over een luchtkamer waardoor er iets meer weerstand optreed

3. Rori - Aanpasbare Tochtstopper

Rori - Aanpasbare Tochtstopper
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plaats is de Rori - Aanpasbare Tochtstopper geëindigd. Deze tochtstrip werkt zelfklevend en is ontzettend makkelijk te plaatsen. Met deze tochtstrip hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over warmteverlies. Ook houdt hij insecten en stof tegen.

De Rori - Aanpasbare Tochtstopper kan in 5 verschillende kleuren aangeschaft worden waardoor jij deze tochtstrip goed op de kleur van jouw deur kunt afstemmen. De lengte van deze tochtstrip bedraagt 1 meter en hij heeft een breedte van 5 centimeter.

Je kunt de Rori - Aanpasbare Tochtstopper gemakkelijk op maat maken doordat deze op lengte geknipt kan worden. Het materiaal waarvan deze tochtstrip is gemaakt is silliconen. Hierdoor houdt hij ook goed geluid tegen.

Ook bij het aanbrengen van deze tochtstrip is het belangrijk dat het oppervlak eerst goed ontvet wordt. Wanneer op de juiste manier aangebracht kan deze tochtstrip namelijk gemakkelijk een lange tijd mee dankzij de goede kwaliteit en het sterke plakoppervlak.

Voordelen 

 • Tochtstrip sluit goed af
 • Deze tochtstrip is gemakkelijk te monteren
 • Dankzij het siliconen materiaal houdt hij ook geluid tegen.

Nadelen 

 • Lengte is wat aan de korte kant

4. JOOLFA Tochtstrip

JOOLFA Tochtstrip
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een goede tochtstrip voor een binnendeur? Dan ben je op zoek naar de JOOLFA Tochtstrip. Deze tochtstrip is namelijk ideaal voor binnendeuren doordat hij gemakkelijk onder de deur geschoven kan worden. Dankzij de lengte van 95cm is hij ook geschikt voor elke deur en kan hij gemakkelijk op de juiste lengte afgeknipt worden.

De JOOLFA Tochtstrip is zelfklevend en laat geen vocht, stof en wind door. Ook kun je deze tochtstrip gebruiken om jouw raam weer tochtvrij te maken. Dankzij de automatische grip hoef jij ook geen lijm of boor te gebruiken.

Naast vocht, stof en wind houdt deze tochtstopper ook dieren en geluid tegen. Met de JOOLFA Tochtstrip hoef jij je dus geen zorgen meer te maken met binnendringende insecten. Het EVA-materiaal is van een uitstekende kwaliteit waardoor hij gemakkelijk een lange tijd mee gaat.

De JOOLFA Tochtstrip heeft een afmeting van 95x9,6x3 centimeter. Verder ontvang je bij aanschaf van deze tochtstrip een 30 dagen niet goed geld, terug garantie. Meer ontdek je door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen 

 • Werkt goed tegen tocht, water, stof, insecten en geluid
 • Deze tochtstrip hoeft niet vastgeplakt of vast geboord te worden
 • Gemaakt van hoogwaardig EVA-materiaal

Nadelen 

 • Niet geschikt voor buitendeuren

5. Tochtstrip Wit Knaak

Tochtstrip Wit Knaak
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats hebben wij de Tochtstrip Wit Knaak geplaatst in onze top 5. Deze tochtstrip beschikt namelijk ook over een goede kwaliteit en dat voor een hele lage prijs. De Tochtstrip Wit Knaak kun jij in 4 verschillende kleuren aanschaffen waardoor jij de kleur goed op jouw deur kunt afstemmen.

De Tochtstrip Wit Knaak heeft een lengte van 5 meter en een breedte van 45mm waardoor jij niet één maar meerdere deuren en kozijnen tochtvrij kunt maken. Deze tochtstrip is zelfklevend en kan ontzettend makkelijk aangebracht worden.

Verder is het materiaal erg flexibel en duurzaam waardoor hij gemakkelijk een lange tijd meegaat. De Tochtstrip Wit Knaak kun je gemakkelijk op maat knippen en plakt erg goed. Wel is ook bij deze tochtstrip belangrijk dat het oppervlak vooraf goed ontvet wordt voor optimaal resultaat.

De Tochtstrip Wit Knaak kun jij gemakkelijk aanschaffen door op de bovenstaande button te klikken. Wanneer jij hem vandaag aanschaft kun jij morgen al besparen op jouw stookkosten.

Voordelen 

 • Geschikt voor ramen en deuren
 • Dankzij het grote formaten kun jij meerdere deuren en ramen voorzien van deze tochtstrip
 • Ontzettend makkelijk aan te brengen

Nadelen 

 • Deze tochtstrip is wat minder effectief

Veelgestelde vragen

Waarom een tochtstrip kopen?

Met een tochtstrip kun jij enorm besparen op jouw stookkosten. Tochtstrippen zorgen er namelijk voor dat er geen warmteverlies optreed. Ook houdt het vocht, stof en insecten tegen. Met een tochtstrip kun jij dus enorm bezuinigen op jouw energierekening. Dit terwijl tochtstrippen zelf helemaal niet zoveel kosten en gemakkelijk zijn aan te brengen.

Waar kun je het beste een tochtstrip kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een tochtstrip bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de tochtstrip gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de tochtstrip de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>