fbpx

Coolblue laadpaal review: onze ervaring [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

In dit artikel kom jij alles te weten over onze Coolblue laadpaal ervaring. Zo vertellen we je onder andere over de Coolblue laadpaal test. Hierin vertellen we de voor- en nadelen van de geteste laadpalen.

Daarnaast bespreken we ook welke Coolblue laadpalen te koop zijn, de specs en de prijs. Ook gaan we in op de CB laadpas en hoe je een Coolblue laadpaal kan installeren. Meer weten? Scrol dan vooral gauw verder!

Coolblue laadpalen Review 

Onze score:
9.3

Opbrengst

Prijs

Rendement

Waarom kiezen voor Coolblue laadpalen?

  • Goede prijs / kwaliteit
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Lage prijzen

Wat voor laadpalen heeft Coolblue?

Goed: je wil een Coolblue laadpaal hebben. Maar welke laadpalen zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben het voor je uitgezocht. Er zijn maar liefst vijf verschillende laadpalen om uit te kiezen. Deze gaan we hieronder ieder kort toelichten. Wie weet zit jouw perfecte Coolblue laadpaal er wel tussen!

EVBox Elvi basis

Allereerst heb je de EVBox Elvi Basis. Deze laadpaal is één van de goedkopere modellen om uit te kiezen. De maximale laadsnelheid van de paal is 11 kW. Daarnaast beschikt de paal ook over loadbalancing, een vaste kabel en laadpasontgrendeling. Er is geen verrekening mogelijk en tevens ook geen display.

Alfen S-Line 11 kW

De goedkoopste Coolblue laadpaal is deze Alfen S-line 11 kW. De laadpaal heeft ook een maximale snelheid van 11 kW. Verder heeft de laadpaal ook laadpasontgrendeling, load balancing en een vaste kabel. Daarnaast is er ook verrekening mogelijk met deze laadpaal. Dit zorgt voor een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

EVBox full package

Een iets duurder model is deze EVBox full package. De laadpaal beschikt over load balancing en een vaste kabel. Verder is de maximale laadsnelheid helaas maximaal 11 kW. Er is wel laadpasontgrendeling en ook verrekening is mogelijk. Al met al een prima laadpaal, maar wel iets aan de dure kant.

Alfen Pro-line

Tot slot heb je ook nog de Alfen Pro-line. Deze laadpaal heeft een maximale laadsnelheid van maar liefst 22 kW. Dat is niet verkeerd. De paal heeft een vaste kabel en verrekening is mogelijk. En dit model heeft zelfs een handig display waarop je precies de stand van zaken kan zien. Hiermee beleef je de echte coolblue laadpaal ervaring.


Prijs

De prijs is natuurlijk ook van belang wanneer je een Coolblue laadpaal wil kopen. Dat begrijpen we. En daarom noemen we ook nog even de prijs van deze laadpalen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent.

  • EVBox Elvi basis: vanaf 979 euro
  • Alfen S-Line 11 kW: vanaf 896 euro
  • EVBox full package: vanaf 1219 euro
  • Alfen Pro-line: vanaf 1299 euro

* De exacte Coolblue  laadpaal prijs is afhankelijk van het specifieke model en de installatie. Wij raden aan om kosten te vergelijken via ons formulier.


Coolblue laadpas

Bij Coolblue kan je naast een laadpaal ook een Coolblue laadpas aanschaffen. Deze heb je nodig om je elektrische auto mee op te kunnen laden. Dit kan je doen tegen een vast tarief bij meer dan 175.000 laadpunten in Europa. Zo voorkom je dat je een lege accu hebt.

Met de Coolblue laadpas heb je altijd inzicht in je verbruik en facturen. Daarnaast is er geen starttarief voor het afnemen van een laadpas abonnement. Hoe ideaal is dat? De Coolblue laadpaal ervaring van voorgaande klanten is mede hierdoor erg positief. Je krijg direct alles in één.


Coolblue laadpaal installeren

Wanneer je een Coolblue laadpaal wil laten installeren krijg je persoonlijk advies vanuit Coolblue. Dit is op basis van je wensen. Vervolgens ontvang je een offerte voor de installatie en komt er een specialist langs om ‘m te installeren. Je kan dit natuurlijk ook zelf proberen, maar wij raden je dit ten zeerste af. Er kan namelijk een hoop misgaan, zeker omdat je met elektriciteit bezig bent.


Een laadpaal van Coolblue voor thuis?

Wil je de Coolblue laadpaal ervaring in huis halen? Of heb je twijfels? Dan kan je geheel vrijblijvend bij ons een offerte aanvragen. Wanneer je je wensen doorgeeft op het daarvoor bestemde formulier mailen wij drie verschillende laadpaal installatie bedrijven naar je. En dat dan binnen 24 uur! Heb je behoefte aan verder contact met één van deze specialisten? Dan kan je verder contact zoeken voor advies op maat.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>