fbpx

Webasto laadpaal review: onze ervaring [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

In deze Webasto review kom jij alles te weten over de Webasto laadpaal. Zo vertellen we je over de test die wij hebben uitgevoerd voor de Webasto review en de resultaten hiervan.

Daarnaast gaan we het hebben over de Webasto laadpaal specs en wat je ervan kan verwachten. Verder bespreken we in deze Webasto review uiteraard ook de prijs. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder!

Webasto Review 

Onze score:
9.5

Opbrengst

Prijs

Rendement

Waarom kiezen voor Webasto?

  • Goede prijs / kwaliteit
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Lage prijzen

Webasto laadpaal kopen?

Er zijn verschillende Webasto laadpalen om uit te kiezen. Deze gaan we stuk voor stuk kort behandelen. Zo weet je precies wat je van alle palen kan verwachten en of één van deze misschien wat voor jou is. Een Webasto laadpaal kopen was nog nooit zo eenvoudig!

Webasto Pure

Allereerst heb je de Webasto Pure. Dit is de bekendste Webasto laadpaal. Je kan ‘m kopen voor een prijs vanaf 600 euro. Deze prijs kan uiteraard iets oplopen door eventuele extra functies. Er zijn twee laadsnelheden om uit te kiezen: 11 kW en 22 Kw. 

Deze zitten standaard allebei op de 3-fase. Verder kan je alleen kiezen uit een vaste kabel van 4,5 meter of 7 meter. De paal kan aan de muur en in de grond, en je kan zelfs kiezen uit 1-fase of 3-fase installatie.

Webasto Live

Een andere Webasto laadpaal is de Live variant. Deze is net wat duurder dan de Pure laadpaal. De prijs begint vanaf 1500 euro en kan dan dus ook nog oplopen. Hier kan je ook alleen kiezen voor een vaste kabel van wederom 4,5 meter of 7 meter.

Er is ook een speciale backoffice provider om uit te kiezen bij de uitvoering. Je kan kiezen uit de E-Flux Plus en de E-Flux. Ook kan je bij de installatie kiezen uit de 1-fase of 3-fase. Het vermogen is 11 kW.


Prijs

Goed, wat zijn dan precies de Webasto laadpaal kosten? We hebben ze uiteraard al even kort besproken. De prijs van de Webasto Pure laadpaal begint vanaf 600 euro. Dit kan nog iets duurder uitvallen door eventuele extra functies.

De Webasto Live heeft een startprijs van 1500 euro. Ook deze prijs kan dus nog iets oplopen door het toevoegen van extra functies. * De exacte Webasto laadpaal prijs is afhankelijk van het specifieke model en de installatie. Wij raden aan om kosten te vergelijken via ons formulier.

Webasto laadpaal installeren

Om de Webasto laadpaal ervaring compleet te maken kan je ‘m ook door een professional laten installeren. Zo geef je al het werk uit handen. Klinkt goed toch? Misschien ben je wel benieuwd hoe dit werkt.

Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Ons advies is dan ook om dit door een professional te laten doen. Deze heeft immers verstand van zaken en dan weet je ook zeker dat er niks verkeerd kan gaan. Want wanneer je dit zelf doet kan er nog het één en ander mis lopen. Een Webasto laadpaal installeren is nog niet zo makkelijk als je denkt. 

Wil je dan toch echt graag de laadpaal zelf installeren om zo te kunnen besparen? Zoek dan een goed filmpje op van een professional of vakman die uitlegt hoe het moet. Bekijk dit filmpje altijd minstens één keer voor je zelf overgaat tot installatie. Op die manier heb je de meeste kans dat alles goed verloopt.


Een laadpaal van Webasto voor thuis?

Wil je graag de Webasto laadpaal ervaring in huis halen? Of ben je op zoek naar een laadpaal van een ander merk? In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres. Laat je dan vooral adviseren om zo de juiste keuze te maken. Wanneer je je wensen doorgeeft op het onderstaande formulier ontvang je binnen 24 uur een offerte. In deze offerte staan tarieven van drie verschillende laadpaal installatie bedrijven. Bevalt dit, en wil je meer weten? Dan kan je contact opzoeken met de specialist om verder advies op maat te krijgen.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>