fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Drie onorthodoxe manieren om te besparen op je vaste lasten

Het is een hele poos geleden dat de inflatie zo hoog is geweest… Een gezonde inflatie van 2% is alleen maar goed voor de economie en als de lonen meestijgen is er geen vuiltje aan de lucht. De laatste tijd stijgen de prijzen echter aanzienlijk meer dan slechts 2% en de lonen kunnen de torenhoge prijsstijgingen simpelweg niet bijhouden. In deze tijden waarbij veel mensen het lastig hebben op financieel gebied, zijn manieren om wat geld te besparen erg populair. 

Er zijn talloze manieren om aan geld te komen of om juist wat kosten te besparen. Veel manieren zijn erg standaard en hanteren de meeste mensen wel, denk hierbij aan het kiezen voor een B-merk of minder op vakantie gaan. In dit artikel wil ik echter stilstaan op drie onorthodoxe manieren waardoor jij geld kan besparen op je vaste lasten.

1. Wees actief!

De eerste manier om structureel wat geld te besparen, is door simpelweg wat actiever te worden. Met de fiets, of zelfs te voet, naar het werk, school of andere bezigheden kan je een hoop voordelen opleveren. Niet alleen zijn fietsen en wandelen goed voor de gezondheid, ook kunnen deze activiteiten je op financieel gebied helpen. 

Naast de aanschafprijs van een auto, levert het bezitten en rijden in een auto je een hoop vaste lasten op. Een auto kost je wekelijks, misschien zelfs vaker, een enorme hoop benzinekosten op, helemaal met de hoge brandstofprijzen. Ook zul je wegenbelasting moeten betalen en zal je auto regelmatig onderhouden moeten worden.

Kortom, een hoop kosten en daarom zijn wandelen en fietsen zo’n gek idee nog niet.

2. Je huis laten taxeren

Jaarlijks stelt de gemeente een WOZ-waarde op van jouw woning op basis waarvan belasting wordt geheven. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer belasting je logischerwijs zal moeten betalen. Om deze reden is het nog niet zo’n gek idee om jouw woning te laten taxeren door een externe partij wanneer jij denkt dat de door de gemeente opgestelde WOZ-waarde te hoog is. 

Als het blijkt dat jij gelijk is en de WOZ-waarde is inderdaad een stuk lager, dan kan dit een hoop kosten schelen in de toekomst. Een voorbeeld van een gedegen taxateur is taxatie Haarlem, neem hier eens een kijkje als deze tip je interesseert.

3. Wifi

Als laatste manier om op je vaste lasten te besparen wil ik je wijzen op het abonnement van je mobiele telefoon. Iedereen heeft er tegenwoordig eentje en iedereen wil zo veel mogelijk MB’s, belminuten en nieuwigheidjes. 

Echter is het zo dat je deze talloze MB’s helemaal niet nodig hebt. Waarschijnlijk heb je thuis gewoon wifi en in openbare ruimtes heb je ook nagenoeg altijd wifi; maak hier dan ook gebruik van. Door minder data te verbruiken heb jij een minder duur abonnement nodig en dit scheelt op je vaste lasten.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>