fbpx

Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken? En wat zijn de voordelen?

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken? En wat zijn de voordelen?

Wanneer? Waar moet ik beginnen? Wat heb ik nodig? Hoe snel kan ik weten hoeveel het bespaart en wat allemaal niet meegerekend is? WOZ bezwaar maken is natuurlijk niet zomaar iets. Het vereist wel een beetje kennis. Lijkt het je na het lezen van deze blog niks om zelf bezwaar in te dienen? Snappen we! We geven je aan het eind van deze blog een super partij die je hier gemakkelijk bij kan helpen. 

Waarom wil je een WOZ bezwaar maken?

Als je ontevreden bent over de waarde die de gemeente heeft toegekend aan jouw woning, kun je een bezwaarschrift indienen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je vindt dat de WOZ-waarde te hoog is of niet realistisch is. Het maken van een bezwaar kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verlaagd, waardoor je mogelijk minder belasting hoeft te betalen. In sommige gemeenten kun je ook online een bezwaar indienen.

Hoe kan ik WOZ bezwaar maken?

Wanneer je denkt dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is, kun je bezwaar maken. Dit kan tot en met 1 mei van het jaar nadat de waarde is vastgesteld. Jij doet bezwaar door het invullen en opsturen van het speciale formulier dat hiervoor is bedoeld. Dit formulier is op te vragen bij jouw gemeente of online te downloaden.

Als je bezwaar maakt, blijft de huidige WOZ-waarde geldig totdat er een beslissing over jouw bezwaar is genomen. Er wordt dan gekeken of de waarde juist is vastgesteld. Als dit niet het geval is, wordt de waarde aangepast.

Wat heb je nodig om een WOZ bezwaar te maken?

Wanneer je een bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waarde van je huis, heb je een aantal dingen nodig. Om te beginnen moet je een aantal formulieren invullen en deze naar het gemeentelijk kantoor sturen. Vervolgens moet je een afspraak maken met de WOZ-commissie om je bezwaar toe te lichten. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je alle documentatie bij de hand hebt die relevant is voor je bezwaar.

Wat zijn voordelen van WOZ bezwaar maken?

Het maken van WOZ bezwaar levert een aantal voordelen op:

  • Het kan de WOZ-waarde van jouw woning verlagen. Dit kan leiden tot een lagere belastingaanslag;
  • Je betaalt minder rioolheffing. 

Hulp nodig bij WOZ bezwaar maken?

MaakWOZbezwaar.nl is bij uitstek dé specialist in WOZ en bezwaar. Dit zijn wij onder andere voor particuliere woningbezitters en huurders. Door succesvol bezwaar te maken tegen jouw WOZ- waarde, bespaar je als woningeigenaar niet alleen op de OZB-belasting, maar ook op de inkomsten- en waterschapsbelasting. Wij ontzorgen jou graag in deze procedure en dat doen wij volledig gratis.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>