fbpx

4 minder bekende woning isolatie tips!

Geschreven door: Anouk

Wist je dat je woning isoleren niet alleen een hele comfortabele optie is, vanwege de warmte en wellicht stilte in je huis door middel van geluidsdemping. Maar eigenlijk ook nog eens heel voordelig kan zijn voor je portemonnee? Als je op zoek bent naar een duurzame manier om meer comfort te creëren in je huis én geld te besparen op je energierekening, dan is het isoleren van je woning dé manier om dit te bereiken. Maar er zijn een paar handige tips die vaak onopgemerkt blijven. Welke vier minder bekende woning isolatie tips dat zijn lees je hieronder.


Tip 1: De buitenkant van het huis mag niet achterblijven

In eerste instantie denk je bij het isoleren van je woning aan de voor de hand liggende opties en mogelijkheden die je binnenshuis kunt realiseren, zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of zelfs het aanpakken van de ramen en kozijnen. Maar wist je dat je juist ook met gevelbekleding kunt zorgen voor een betere isolatie van de woning? Naast dat het een goede isolerende werking heeft, kan het ook nog eens voor een mooie uitstraling zorgen.

Tip 2: Denk aan duurzaamheid

Duurzame isolatie is de toekomst! Ga daarom eens na of je duurzame materialen kunt gebruiken voor je isolatie project. Materialen zoals schapenwol, hennep of gerecyclede katoen hebben niet alleen een uitstekende isolatiewaarde, maar zijn daarnaast ook nog eens beter voor de planeet. En, ze zorgen voor een natuurlijk en ademend huis, waardoor het comfort toeneemt en je stookkosten af zullen nemen. Win-win!

Tip 3: Verdiep je in de mogelijkheden voor subsidies

Geloof het of niet, maar soms komt het geld onverwachts je kant op zonder dat je het misschien zelf door hebt! Veel mensen weten niet dat je subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je huis. Ja, je leest het goed, de overheid helpt soms een handje mee om jouw energiekosten te verlagen en je comfort te verhogen. Informeer bij je gemeente of er lokale initiatieven voor subsidie voor isolatiewerkzaamheden zijn waar je aanspraak op kunt maken. Of misschien zijn er zelfs landelijke regelingen waar je wellicht gebruik van kunt maken. Het is het uitzoeken waard!


Tip 4: Kleine details maken een groot verschil

Meestal kijk je naar de grote dingen, maar het draait vaak ook om de kleine details. Kleine kieren en naden kunnen veel warmte lekken. Investeren in goede kierdichting is relatief goedkoop, maar kan je veel opleveren. Denk aan tocht strips of het afdichten van kieren met speciaal schuim. Elk beetje helpt om de energierekening lager te krijgen, en op de lange termijn zul je merken dat je toch veel bespaard.

Met deze handige isolatie tips ben je goed op weg naar een warmer, duurzamer en goedkoper thuis. En onthoud, een beetje onderzoek naar subsidies kan je een flink bedrag besparen. Vergeet niet om deze kennis te delen en door te geven. Want wie weet help je iemand anders ook aan een behaaglijker en voordeliger huis. Veel succes!

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>