fbpx

Wat is de beste Elektrische Haard? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Een elektrische haard is een mooi alternatief voor de bekende gas- en houthaarden. Zo creëert het dezelfde sfeer en straalt het ook enorm veel warmte af. Het voordeel van een elektrische kachel is dat jij de haard niet hoeft op te stoken en hij ook nog eens een stuk energievriendelijker is.

Je bespaart jezelf met een elektrische kachel dus enorm veel moeite en geld. Een elektrische kachel heb jij namelijk binnen no-time op temperatuur en het kost een stuk minder dan gas en hout. Wanneer jij echt wilt besparen op een haard is een elektrische variant daarom de beste optie.

Er worden om die reden ook ontzettend veel elektrische haarden aangeboden. Hierdoor kan het best lastig zijn om de beste optie in huis te halen. Wij van BespaarGelijk helpen je daarom graag bij het binnenhalen van de beste optie! In dit artikel ontdek je de beste opties van dit moment en meer.

Zo leggen wij uit wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het aanschaffen van een elektrische kachel en laten wij de testresultaten zien uit onze beste elektrische haard test. Benieuwd welke elektrische kachel de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder!


Top 5 Beste Elektrische Kachels

LifeGoods Elektrische Sfeerhaard

Beste koop elektrische kachel
1. LifeGoods Elektrische Sfeerhaard

Electrische openhaard

Beste elektrische haard woonkamer
2. Electrische openhaard

Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch

Beste elektrische haard met verwarming
3. Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch

MOA Elektrische Haard

Beste elektrische haard inbouw
4. MOA Elektrische Haard

Classic Fire Lucca Sfeerhaard

Beste elektrische kachel
5. Classic Fire Lucca Sfeerhaard


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische haard?

Wil jij een elektrische haard kopen maar vind je het lastig om de beste optie uit te kiezen? Geen zorgen, wij van BespaarGelijk helpen jou bij het maken van de beste keuze. Na tientallen elektrische haarden met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Hieronder hebben wij de belangrijkste aandachtspunten waar jij op moet letten op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria voorkom jij gemakkelijk een miskoop. Ga dus niet zomaar voor een elektrische haard aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch met elkaar.

Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste elektrische haard volgens de consumentenbond test. Neem daarom zeker even de tijd om deze goed door te lezen!

Soort elektrische haard

Allereerst zijn er verschillende soorten elektrische haarden. Zo zijn er inbouw elektrische haarden maar ook kun je een losstaand model aanschaffen. Ook bij het kiezen van een inbouw- of losstaand model zijn er ontzettend veel verschillende soorten opties.

Bedenk daarom als eerste goed of je een inbouw- of losstaand model wilt. Bekijk dan ook meteen de plek waar hij komt te staan om te kijken of inbouw überhaupt mogelijk is. Vervolgens kun je verschillende soorten elektrische haarden overwegen, denk aan verschil in design, formaat en kleur.

Met of zonder verwarmingselement

Een tweede belangrijke criteria is het kijken naar het verwarmingselement van een elektrische haard. Wil jij de elektrische haard alleen voor de sfeer of moet hij ook daadwerkelijk warmte afgeven? Niet alle elektrische haarden geven namelijk warmte af.

Bedenk daarom goed of jij een elektrische haard met- of zonder verwarmingselement wilt. In de product omschrijving kun jij vrijwel altijd terugvinden of het model beschikt over een verwarmingselement. Ook staat hier vaak aangegeven hoe sterk het verwarmingselement is.

Afhankelijk van hoe groot de kamer is, is namelijk een bepaald soort vermogen gewenst. In de product omschrijving staat ook vaak aangegeven voor welke oppervlak het verwarmingselement geschikt is.

Mogelijkheden

Een derde criteria is het kijken naar de mogelijkheden die een elektrische haard heeft. Zo zijn er elektrische haarden met LED-verlichting en allerlei extra's. Bekijk dus goed over welke mogelijkheden de gewenste elektrische haard beschikt en of dit is wat jij zoekt.

Sommige elektrische haarden hebben bijvoorbeeld ook instelbare vlammen, (nep)houtblokken of stenen en zien er daardoor erg realistisch uit.

Waar plaats je de elektrische haard?

Zoals eerder benoemd is het belangrijk om te kijken naar de plaats waar de elektrische haard komt te staan. Het is belangrijk dat een elektrische haard op een plek staat waar de warmte niet snel verloren gaat.

Plaats een elektrische verwarming daarom niet direct naast het raam of de deuropening. Ook is het bij inbouw belangrijk om te kijken naar de diepte van de gewenste elektrische haard. Hij moet namelijk wel het juiste formaat hebben zodat hij niet te groot is voor de gewenste plek.


Wat is de beste elektrische haard van 2023?

Vraag jij je nou af: ''welke elektrische haard is het beste?'' Dan ontdek je het antwoord in de volgende sectie. Na tientallen elektrische haarden met elkaar vergeleken te hebben, hebben wij een top 5 beste elektrische haarden kunnen opstellen. Het was een spannende test maar uiteindelijk hebben wij de beste opties van dit moment weten te achterhalen.

Hieronder vind je de 5 beste elektrische haarden uit verschillende prijsklassen en categorieën. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet waardoor de keuze voor jou nog makkelijker is. Benieuwd welke elektrische haard het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je komt er achter!

1: LifeGoods Elektrische Sfeerhaard

LifeGoods Elektrische Sfeerhaard
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste koop elektrische haard van dit moment? Zoek dan niet verder! De elektrische haard die jij dan zoekt is de LifeGoods Elektrische Sfeerhaard. Deze elektrische kachel beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt voor een goede prijs.

Zo is de LifeGoods Elektrische Sfeerhaard een vrijstaand model waardoor jij hem makkelijk overal in jouw huis kunt plaatsen. Deze elektrische haard heeft een realistische LED verlichting die jou het gevoel geeft dat je een echte haard in jouw kamer hebt staan.

Verder kun je het vlameffect van de LifeGoods Elektrische Sfeerhaard zelf aanpassen. Naast dat je de vlam aan kunt passen kun je ook het vermogen aanpassen door de twee instelbare warmtestanden. Hierdoor bepaal jij gemakkelijk hoe warm het in de kamer moet worden.

Door de omval beveiliging schakelt de LifeGoods Elektrische Sfeerhaard zichzelf automatisch uit wanneer hij om wat voor reden dan ook omvalt. De functionele glazen deur is te openen waardoor jij hem ook makkelijk schoon kunt maken. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Deze elektrische kachel heeft een verstelbare vlam
 • Ook kun je gemakkelijk de temperatuur regelen met deze elektrische kachel
 • De LifeGoods elektrische sfeerhaard ziet er realistisch uit en heeft een fraai design

Nadelen

 • Niet geschikt voor op een tapijt

2. Electrische openhaard

Electrische openhaard
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste elektrische haard voor in de woonkamer? Dan is de Electrische openhaard misschien wel iets voor jou. Deze elektrische haard scoorde namelijk ontzettend hoog in onze woonkamer categorie. 

Zo ziet de Electrische openhaard er ontzettend modern uit en heeft hij een vermogen van 1800 Watt. Hiermee is hij sterk genoeg om jouw woonkamer binnen no-time te verwarmen naar de gewenste temperatuur.

De Electrische openhaard is erg compact en heeft een stijlvol ontwerp. Hierdoor is hij geschikt voor vrijwel iedere woonkamer. Je kunt de temperatuur ook gemakkelijk aanpassen door de twee instelbare verwarmingsniveaus.

Het model is vrijstaand en gemakkelijk te verplaatsen. Verder beschikt dit model over een automatisch uitschakeling bij oververhittingsdreiging. Het vlameffect kan los van de warmte ingesteld worden. Hierdoor kun jij de vlam zacht laten branden terwijl de elektrische haard veel warmte afgeeft.

Voordelen 

 • Compact model dus makkelijk te verplaatsen
 • De elektrische kachel heeft een instelbare vlam en twee warmtestanden
 • Beschikt over realistisch hout en een realistische vlam

Nadelen 

 • Snoer is wat aan de korte kant

3. Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch

Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als derde hebben wij de Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch opgenomen in onze top 5. Deze elektrische haard heeft naast een realistisch- en modern design ook een uitstekend verwarmingselement. Hierdoor kun jij elke kamer gemakkelijk verwarmen naar de gewenste temperatuur.

Bij het aanschaffen van de Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch kun jij ook nog eens kiezen uit 8 verschillende product lengtes. Hierdoor kun jij zelf bepalen hoe groot jij de elektrische haard wilt hebben.

De Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch is een vrijstaand model en ook is hij vrij compact. Hierdoor past de Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch in vrijwel iedere woonkamer. De haard beschikt verder over 2 ingebouwde handvatten waardoor je hem ook makkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen.

Verder beschikt de Classic Fire Sfeerhaard Elektrisch over 5 energiezuinige LED-lampen die een realistisch haardeffect nabootsen. Het vermogen van we elektrische haard is van 1800 watt naar 2000 watt aan te passen waardoor jij zelf de temperatuur kunt regelen in jouw kamer.

Voordelen 

 • Beschikt over een uitstekend verwarmingselement
 • Dit model heeft 5 energiezuinige LED-lampen
 • Ook dit model beschikt over handige oververhittingsbeveiliging voor extra veiligheid

Nadelen 

 • Model beschikt niet over een afstandsbediening

4. MOA Elektrische Haard

MOA Elektrische Haard
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de vierde plaats hebben wij de MOA Elektrische Haard verkozen tot beste inbouw elektrische haard van 2023. Deze elektrische haard kan namelijk gemakkelijk ingebouwd worden en heeft een compact formaat. Hierdoor is hij geschikt voor vrijwel iedere woon- of slaapkamer. 

De MOA Elektrische Haard beschikt ook over sfeerverlichting. Dit model heeft namelijk ambi-light waardoor jij een nog gezelligere- en fijne sfeer creëert in jouw kamer. Dit model is geschikt voor ruimtes tot wel 60 vierkante meter.

Ook kun je de warmte gemakkelijk regelen door de 3 instelbare warmtestanden. Bij dit model wordt ook een afstandsbediening geleverd zodat jij de warmte van een afstand kunt instellen. Ideaal wanneer jij op de bank of in bed wilt blijven liggen.

De MOA Elektrische Haard heeft 7 verschillende ambi-light kleuren die jij makkelijk kunt instellen. Ook ontvang je bij aanschaf van dit model de benodigde montagematerialen en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Meer weten? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de beste prijs van dit moment!

Voordelen 

 • Dit model beschikt over makkelijk aan te passen ambi-light
 • Wordt geleverd inclusief montagemateriaal en gebruiksaanwijzing
 • Door de afstandsbediening kun jij de warmte van een afstand aanpassen

Nadelen 

 • Dit model maakt relatief veel geluid

5. Classic Fire Lucca Sfeerhaard

Classic Fire Lucca Sfeerhaard
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als laatste hebben wij de Classic Fire Lucca Sfeerhaard opgenomen in onze top 5. Deze elektrische kachel heeft namelijk ook een ontzettend fraai design en ziet er erg realistisch uit. Ook is dit model ontzettend goedkoop maar beschikt hij nog wel over een goede kwaliteit.

De Classic Fire Lucca Sfeerhaard heeft een wat lager vermogen maar kan alsnog jouw kamer verwarmen. Het vermogen waar deze goede elektrische haard over beschikt is namelijk 1300 Watt. 

Doordat het glas aan drie kanten doorloopt kun jij de vlammen van 3 verschillende kanten bewonderen. De Classic Fire Lucca Sfeerhaard beschikt over twee warmtestanden namelijk 650 Watt en 1300 Watt. Hierdoor bepaal jij gemakkelijk hoe warm jij het wilt hebben.

De Classic Fire Lucca Sfeerhaard is een ontzettend energiezuinige optie. Wel raden wij aan dit model niet te kopen wanneer jij een grote woonkamer hebt. Dit model is namelijk geschikt voor kamers met een maximale oppervlak van 19 vierkantemeter.

Meer weten over de Classic Fire Lucca Sfeerhaard? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • De Classic Fire Lucca Sfeerhaard is erg energiezuinig
 • Dankzij het glas aan de zijkanten kun jij de vlam van drie kanten bewonderen

Nadelen 

 • De kwaliteit van deze elektrische haard is wat minder

Veelgestelde vragen

Waarom een elektrische haard kopen?

Wil jij graag jouw kamer opwarmen op een energiezuinige manier? Dan is een elektrische haard de perfecte oplossing. Een elektrische haard is namelijk ontzettend energiezuinig en ziet er alsnog ontzettend realistisch uit. Zo kun jij dezelfde warmte creëren en bespaar jij tegelijkertijd ontzettend veel geld.

Waar kun je het beste een elektrische haard kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een elektrische haard bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de elektrische haard gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de elektrische haard de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>