fbpx

Wat is de beste Olieradiator? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Het kan in Nederland soms behoorlijk koud zijn. Vooral in de herfst- en winterperiode draaien kachels en verwarmingen vaak overuren. Het is namelijk heerlijk om na een koude fiets- of wandeltocht thuis te komen in een heerlijk warm huis.

Helaas is dit niet gratis. Energiekosten kunnen namelijk hoog oplopen wanneer jij constant in jouw huis een warme temperatuur wilt creëren. Het is daarom erg belangrijk dat jij een energiezuinige manier gebruikt om jouw huis op te warmen om zo kosten te besparen.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel manieren waarmee jij jouw huis relatief goedkoop kunt opwarmen. Een voorbeeld van een energiezuinige manier van verwarmen is verwarmen door middel van een olieradiator. 

Er zijn veel verschillende soorten olieradiators. Hierbij is het ene model nog energiezuiniger of effectiever dan de ander. Wij helpen je daarom graag bij het besparen op jouw energierekening door onze top 5 beste olieradiators aan jou te presenteren.

Wij van BespaarGelijk hebben namelijk tientallen olieradiatoren met elkaar vergeleken in onze ultieme test! In dit artikel ontdek je de beste olieradiators van dit moment en enkele belangrijke criteria waar jij op moet letten. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Top 5 Beste Olieradiatoren

Auronic Olieradiator

Beste koop olieradiator
1. Auronic Olieradiator

Aigostar Pangpang 33IEJ

Beste energiezuinige olieradiator
2. Aigostar Pangpang 33IEJ

Mill AB-H1000DN

Beste design olieradiator
3. Mill AB-H1000DN

Sencys Olieradiator LH28 1125

Beste goedkope olieradiator
4. Sencys Olieradiator LH28 1125

Purline Olieradiator

Beste mobiele olieradiator
5. Purline Olieradiator 


Waar moet je op letten bij het kopen van een olieradiator?

Wil jij graag een olieradiator kopen? Wij helpen jou graag bij het maken van de beste keuze. Door hieronder enkele belangrijke criteria op een rijtje te zetten hopen wij jouw keuze makkelijker te maken. Je komt er zo namelijk gemakkelijk achter welke optie het beste bij jou past.

Onderstaande criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste olieradiator test. Wij adviseren om niet zomaar een olieradiator aanbieding aan te schaffen. Om echt op lange termijn te kunnen besparen is het belangrijk dat je niet de goedkoopste, maar beste optie aanschaft.

Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste olieradiator volgens de consumentenbond test.

Verwarmingsbereik

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met het verwarmingsbereik van een olieradiator. De olieradiator die jij aanschaft moet namelijk wel geschikt zijn voor de ruimte die jij wilt verwarmen. 

Je kunt in de product omschrijving vaak zien wat het verwarmingsbereik van een olieradiator is. Hierbij kijk je naar het aantal vierkante meter waarvoor het model geschikt is. Koop dus altijd een olieradiator met hetzelfde of een groter verwarmingsbereik dan de ruimte waar hij komt te staan.

Functionaliteiten

Als tweede aandachtspunt kun je kijken naar de functionaliteiten van een olieradiator. Zo beschikken sommige olieradiatoren over enkele handige functies. Denk bijvoorbeeld aan een regelbare thermostaat en vorstvrijstand.

Veel olieradiatoren beschikken namelijk over een regelbare thermostaat. Hiermee kun jij heel precies de temperatuur in jouw kamer bepalen. Ook een vorstvrijstand is een functie waarover sommige olieradiatoren beschikken, daarover zo meer.

Wens jij deze functies te bezitten? Kijk dan goed of het gewenste model over deze functies beschikt.

Beschermingsniveau

Een andere en zeker niet onbelangrijke criteria is het kijken naar het beschermingsniveau. Warmte in jouw huis is het doel maar de veiligheid van jou en jouw kinderen staat altijd voorop.

Om die reden zijn veel olieradiatoren voorzien van een omval- en oververhittingsbeveiliging. Helaas zijn niet alle modellen voorzien van deze beveiligingen. Kijk daarom goed of het gewenste model wel over deze functies beschikt.

Vooral wanneer jij kinderen hebt is het belangrijk dat je een olieradiator aanschaft die veilig genoeg is.

Vorstvrijstand

Zoals eerder benoemd hebben sommige olieradiatoren een vorstvrijstand. Vooral wanneer jij jouw olieradiator in een koude omgeving gaat plaatsen waar het niet mag vriezen is een vorstvrijstand een belangrijke functie.

Hiermee voorkom jij bijvoorbeeld dat de kamer onder de 0 graden Celsius wordt. Ook kun jij deze temperatuur verhogen waardoor het nooit kouder dan 5 of 7 graden Celsius wordt. Hiermee voorkom je dat bijvoorbeeld leidingen bevriezen.


Wat is de beste olieradiator van 2023?

Vraag jij je af: ''Welke olieradiator is het beste?''. Dan ontdek je zo het antwoord op jouw vraag. Hieronder hebben wij namelijk onze top 5 beste olieradiatoren voor je uitgewerkt. Hierbij lees je van iedere olieradiator een korte product omschrijving.

Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Zo ontdek je gemakkelijk welke olieradiator het beste bij jou past en kun je meteen beginnen met besparen. Benieuwd welke olieradiator de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder! 

1: Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Na tientallen olieradiatoren met elkaar vergeleken te hebben, kunnen wij concluderen dat de Auronic Olieradiator de beste optie van dit moment is. Deze olieradiator beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt.

Zo heeft de Auronic Olieradiator een regelbare thermostaat waarmee jij 3 verschillende standen kunt instellen. Ook heeft hij een groot vermogen van wel 2000 Watt waardoor jij de ruimte snel en effectief kunt verwarmen.

De Auronic Olieradiator kan ook in twee verschillende kleuren aangeschaft worden, namelijk wit en zwart. Verder heeft hij een timer functie waarmee hij na een bepaalde tijd vanzelf uitgeschakeld wordt en is hij geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter.

Je kunt met de Auronic Olieradiator dus zowel grote- als kleine kamers verwarmen. Ook is dit model zeer veilig dankzij de oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging waardoor hij vanzelf uitschakeld.

Voordelen 

 • Beschikt over zowel oververhittingsbeveiliging als kantelbeveiliging
 • Heeft een hoog vermogen waardoor hij snel opwarmt
 • Compact en mobiel dus gemakkelijk te verplaatsen

Nadelen

 • Prijs is wat aan de hoge kant

2. Aigostar Pangpang 33IEJ

Aigostar Pangpang 33IEJ
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plek is de Aigostar Pangpang 33IEJ geëindigd in onze top 5. Ook deze olieradiator beschikt over een ontzettend groot vermogen van wel 2300 Watt. Hiermee kun jij zowel kleine- als grote kamers gemakkelijk en snel opwarmen.

De Aigostar Pangpang 33IEJ is geschikt voor ruimtes tot 25 vierkante meter. Ook heeft dit model 3 instelbare warmtestanden. Hierdoor kun jij gemakkelijk de gewenste temperatuur creëren in jouw kamer.

De Aigostar Pangpang 33IEJ heeft zowel oververhitting- als omvalbeveiliging waardoor hij automatisch uitschakelt wanneer één van deze twee omstandigheden plaatsvind. Door de 4 zwenkwieltjes waarover hij beschikt kun jij hem ook makkelijk verplaatsen.

Wil jij graag meer weten over de Aigostar Pangpang 33IEJ? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen 

 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden
 • De Aigostar Pangpang 33IEJ is erg stil waardoor hij niet voor overlast zorgt
 • Het snoer kan gemakkelijk opgeborgen worden dankzij de handige ingebouwde snoeropbergmogelijkheid

Nadelen 

 • De stroomkabel van dit model zit aan de voorzijde

3. Mill AB-H1000DN

Mill AB-H1000DN
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de derde plaats is de Mill AB-H1000DN geëindigd in onze top 5. Deze olieradiator hebben wij namelijk verkozen tot beste design olieradiator. Dit komt door het fraaie- en moderne design waarover hij beschikt.

Andere voordelen van de Mill AB-H1000DN zijn dat hij een vermogen van 1000 Watt heeft waarmee jij een ruimte tot 16 vierkante meter kunt verwarmen. Je kunt bij aanschaf ook kiezen uit een witte- of zwarte uitvoering.

Ook beschikt de Mill AB-H1000DN over zowel een dag- als nachtprogramma. Hierdoor kan hij overdag een standaard temperatuur aanhouden en schakelt hij elke avond over naar het nachtprogramma waardoor hij een andere temperatuur aanhoud.

Net als de eerste twee modellen uit onze top 5 beschikt de Mill AB-H1000DN over de belangrijke omval- en oververhittingsbeveiliging. Hierdoor is deze olieradiator ook veilig voor huishoudens met kinderen.

Voordelen 

 • Dit model beschikt over een modern- en fraai Scandinavisch design en kan in twee kleuren worden aangeschaft
 • De olieradiator beschikt over zowel omval- als oververhittingsbeveiliging
 • Dankzij het dag- en nacht programma bespaar jij tot wel 25% op jouw energieverbruik

Nadelen 

 • Dit model is niet geschikt voor ruimtes groter dan 16 vierkante meter

4. Sencys Olieradiator LH28 1125

Sencys Olieradiator LH28 1125
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de vierde plaats is de Sencys Olieradiator LH28 1125 geëindigd. Dit is namelijk de goedkoopste optie uit onze top 5. Zo beschikt dit model over een goede kwaliteit en dat voor een hele scherpe prijs.

De Sencys Olieradiator LH28 1125 heeft namelijk een vermogen van 2500 Watt waardoor hij geschikt is voor ruimtes tot wel 35 vierkante meter. Je kunt deze olieradiator dus ook gebruiken voor grote ruimtes. Ook heeft dit model 3 instelbare warmtestanden waardoor jij makkelijk de gewenste temperatuur creëert. 

Andere voordelen zijn de omval- en oververhittingsbeveiliging waarover dit model beschikt. Belangrijk is om te onthouden dat dit model NIET geschikt is voor badkamers. Wel kun jij hem veilig gebruiken wanneer er kinderen in de buurt zijn.

Dankzij de zwenkwieltjes kun je dit model ook makkelijk verplaatsen. Hierdoor kun jij hem naar elke gewenste kamer in jouw huis rijden om deze vervolgens op te warmen. Benieuwd naar de prijs? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Beschikt over een groot vermogen van wel 2500 Watt
 • Dit model beschikt over een goede kwaliteit voor een hele lage prijs
 • Dankzij de zwenkwieltjes kun jij deze olieradiator naar elke gewenste kamer in het huis rijden

Nadelen 

 • Dit model is niet geschikt voor in badkamers

5. Purline Olieradiator 

Purline Olieradiator
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats is de Purline Olieradiator geëindigd in onze top 5. Deze olieradiator is de beste mobiele olieradiator van dit moment. Dit komt door de handige zwenkwieltjes waarover dit model beschikt. Ook is hij erg licht in gewicht waardoor jij hem ook kunt tillen.

De Purline Olieradiator heeft een vermogen van 2500 Watt. Dit is genoeg om ruimtes tot 27 vierkante meter op te warmen. Ook heeft dit model drie instelbare warmtestanden en kun jij deze gemakkelijk zelf aanpassen. Hiermee controleer jij gemakkelijk de temperatuur in jouw huis.

Andere voordelen zijn de omval- en oververhittingsbeveiliging van de Purline Olieradiator. Hierdoor is ook dit model geschikt voor huishoudens met kinderen. Dit model beschikt tevens over een bevochtiger en handige mini-waslijn.

Wil je nou meer te weten komen over de Purline Olieradiator of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Deze olieradiator behoud zijn warmte ontzettend lang waardoor je veel energie bespaart
 • Dankzij de handige zwenkwieltjes en het handvat kun jij deze olieradiator makkelijk verplaatsen
 • Deze olieradiator heeft 3 instelbare warmtestanden waarmee jij de temperatuur goed kunt regelen

Nadelen 

 • Dit model beschikt niet over een in te stellen timer

Veelgestelde vragen

Waarom een olieradiator kopen?

Een olieradiator behoud zijn warmte enorm lang. Hierdoor hoef jij hem één keer op te warmen en kun jij vervolgens ontzettend lang genieten van de warmte die hij uitstraalt. Hiermee bespaar jij ontzettend veel kosten en houd jij jouw huis lekker warm tijdens de koude periode.

Waar kun je het beste een olieradiator kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een olieradiator bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de olieradiator gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de olieradiator de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>