fbpx

Wat is de beste Inductie kookplaat? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

De de prijs van gas rijst de pan uit. Toch moet je wel kunnen koken (met je pannen). Hoe kan je hier dan zoveel mogelijk op besparen? Nou, wij weten daar wel iets op!

Namelijk overstappen op een inductie kookplaat. Met een goede inductie kookplaat ben jij niet afhankelijk van gas tijdens het koken. Het is sneller én zuiniger.

Zeker nu zijn inductie kookplaten ook erg populair. Het kan best zijn dat je je daardoor afvraagt: welke inductie kookplaat is het beste? In dit artikel staan een aantal tips die jou gaan helpen bij het vinden van de beste inductie kookplaat.

En dat niet alleen, want we zijn ook zelf op zoek gegaan naar de beste kookplaten in een inductie kookplaten test. Je leest er alles over op deze pagina!


Top 5 Beste Inductie kookplaten

Beste koop Inductie kookplaat
1. Inventum IKI6010

Beste Design Inductie kookplaat
2. Tomado TIH5501B

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Inductie kookplaat
3. Inventum VKI6010ZIL

Beste Budget Inductie kookplaat
4. PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat

Beste Luxe Inductie kookplaat
5. ETNA KIV160RVS


Waar moet je op letten bij het kopen van een Inductie kookplaat?

Dus: hoe kies je dan een goede inductie kookplaat? Er is enorm veel keuze, en ieder plaat is weer nét iets anders. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier misschien keuzestress van krijgt.

Maar geen paniek, want wij zijn er om te helpen. Daarom staan hieronder een aantal handige tips die jou gaan helpen bij een inductie kookplaat kopen. Zo hoef je je daar geen zorgen om te maken!

Formaat

Laten we beginnen met het formaat van de kookplaat. Deze moet wel in je keuken passen. Anders kan je er alsnog niks mee! Meet voor de zekerheid dus op hoeveel ruimte je maximaal hebt voor de kookplaat.

En zoek vervolgens naar een kookplaat die past binnen deze afmetingen. Zo zit je straks niet met een te grote kookplaat in huis. 

Garantie

Naast het formaat is de garantie ook nog wel een dingetje. Een kookplaat is zo'n product dat je koopt om er toch meerdere jaren mee vooruit te kunnen. Wat doe je dan als 'ie niet goed lijkt te werken?

Op zo'n moment is een goede garantietermijn heel erg belangrijk. Wanneer er iets niet goed blijkt te zijn binnen de gestelde garantietermijn kijkt de verkoper samen met jou naar een passende oplossing. En dat is uiteraard wel zo fijn!

Aantal kookzones

Tot slot kunnen inductieplaten verschillende aantallen kookzones hebben. Zo zijn er kookplaten met slechts twee kookzones, waar anderen er juist vier hebben of zelfs vijf.

Dit is deels afhankelijk van je beschikbare ruimte, maar ook van je eigen voorkeur. Als je graag uitgebreid kookt bijvoorbeeld adviseren wij je te gaan voor een inductieplaat met minstens vier kookzones. 


Wat is de beste Inductie kookplaat van 2023?

Zoals we eerder al kort hebben besproken zijn wij zelf ook op onderzoek uitgegaan naar de beste inductie kookplaten. Hiervoor behoorlijk wat kookplaten getest, waaronder populaire modellen zoals de beste inductie kookplaat volgens de consumentenbond.

Zo kunnen wij jou voorzien van de meest betrouwbare testresultaten! En over deze testresultaten gesproken: er kwamen een paar platen als beste naar voren. Deze hebben een plek gekregen in onze top vijf. Weten welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste inductie kookplaten van 2023!

1. Inventum IKI6010

Onze score:
9.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op stipt nummer één staat de Inventum IKI6010. En dat is eigenlijk ook niet gek, aangezien Inventum een erg sterk merk is met zulke producten. De plaat heeft dan ook meerdere unieke eigenschappen. 

Zo zijn er vier kookzones die je kan instellen in maar liefst 9 verschillende standen. Dat is zeker niet niks! Verder heeft de kookplaat ook een speciaal kinderslot en kan je na gebruik zien of 'ie nog warm is. Zo weet je zeker dat de kleintjes zich niet kunnen bezeren. 

Voordelen Inventum IKI6010

 • Kan heel simpel worden aangesloten op een normaal stopcontact
 • Je kan kiezen uit maar liefst 9 verschillende standen
 • Heeft een uniek kinderslot

Nadelen Inventum IKI6010

 • Je kan de zones niet samenvoegen

2. Tomado TIH5501B

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Deze Tomado TIH5501B heeft ook een plek gekregen in de top vijf. En dat komt voornamelijk door het zeer gebruiksvriendelijke design. Je merkt dat over eigenlijk alles erg goed is nagedacht. 

Zo kan je de kookplaat heel makkelijk bedienen met touchscreen. Hoe gaaf is dat? Ook is er tiptoetsbediening per zone, wat vrij bijzonder is voor een inductie kookplaat. 

En wist je dat er dan óók nog eens een speciale boostfunctie is? Hiermee kan jij nog sneller koken. ideaal wanneer je haast hebt bijvoorbeeld!

Voordelen Tomado TIH5501B

 • Erg eenvoudig te bedienen met touchscreen en tiptoetsbediening
 • Heeft een boostfunctie voor extra snel koken
 • Er zijn 10 verschillende kookstanden om uit te kiezen

Nadelen Tomado TIH5501B

 • Kan alleen gebruikt worden met speciale inductiepannen

3. Inventum VKI6010ZIL

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil je nou een goede kookplaat voor een zacht prijsje? Dan is deze Inventum VKI6010ZIL jouw perfecte match. De kookplaat is goedkoop met een kwaliteit vergelijkbaar aan platen uit hogere prijsklassen. 

Dat klinkt toch als muziek in de oren? Zo geeft de kookplaat zelf aan of hij na het koken nog warm is. En dat niet alleen! Je kan 'm heel erg simpel aansluiten op een normaal stopcontact.

Om kleine kinderen te beschermen is er ook een speciaal kinderslot. En dan is er zelfs nog een ingebouwde kookwekker en timer! Kortom: deze kookplaat heeft alles wat je wil.

Voordelen Inventum VKI6010ZIL

 • De kookplaat beschikt over automatische panherkenning
 • Heeft een ingebouwde kookwekker en timer
 • Alle kookzones hebben een boostfunctie

Nadelen Inventum VKI6010ZIL

 • De kookzones kunnen niet samengevoegd worden

4. PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De prijs voor een inductie kookplaat kan behoorlijk oplopen. Maar dat hoeft uiteraard niet. Deze PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat is één van de goedkoopste platen die je gaat vinden. Zo kan jij voor een laag prijsje alsnog goed koken.

En ja: er zijn maar twee kookzones. Maar deze werken enorm goed. Zo kan je de volledige bediening doen met behulp van touchscreen. En daar houdt het niet op!

De kookplaat geeft zelf aan of deze nog warm is en je kan 'm aansluiten op een normaal stopcontact. Er zijn 8 standen en een ingebouwde timer. Al met al is deze kwaliteit erg bijzonder voor de prijs en is dit een goede inductie kookplaat aanbieding.

Voordelen PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat

 • Beschikt over een ingebouwde timer 
 • Behoorlijk goedkoop in vergelijking met andere inductie kookplaten
 • Heeft oververhittingsbeveiliging en een kinderslot

Nadelen PRIMO PR300IKP Dubbele Inductiekookplaat

 • Heeft slechts twee kookzones 

5. ETNA KIV160RVSl

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Tot slot wist de ETNA KIV160RVS nog de laatste plek te claimen in de top vijf. Je betaalt er misschien net wat meer voor, maar daar krijg je ook een enorm krachtige inductie kookplaat voor terug.

Zo is de rechter zone extra groot én krachtig. Iets wat je niet vaak ziet bij zo'n kookplaat. Daarnaast zijn er 10 verschillende kookstanden om uit te kiezen én een speciale boostfunctie. 

Aan de veiligheid is ook extra veel aandacht besteed. Zo is er een kinderslot en een kookduur begrenzing. Oververhitting wordt op die manier voorkomen.

Voordelen ETNA KIV160RVS

 • De rechter kookplaat is extra krachtig
 • Er zijn drie verschillende timers om uit te kiezen
 • Erg veel aandacht besteed aan veiligheid

Nadelen ETNA KIV160RVS

 • Kan alleen gebruikt worden met speciale inductiepannen

Veelgestelde vragen

Waarom een inductie kookplaat kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een inductie kookplaat is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een inductie kookplaat kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een inductie kookplaat bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de inductie kookplaten gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de inductie kookplaat de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>