fbpx

Wat is de beste Solar Tuinverlichting? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

 Met tuinverlichting kun jij de paden in jouw tuin verlichten en ook creëer je er een gezellige sfeer mee. Tuinverlichting is dus echt een pre voor iedere tuinliefhebber. Om die reden worden er ook ontzettend veel verschillende soorten tuinverlichting aangeboden.

Helaas is niet alle tuinverlichting even energiezuinig. Bij het veel aanlaten staan van de tuinverlichting kunnen de kosten dus ongewenst flink oplopen. Om dit te voorkomen worden er ook energiezuinige oplossingen aangeboden.

Solar tuinverlichting is een van deze oplossingen. Zo is Solar tuinverlichting erg energiezuinig doordat deze werken op zonne-energie en geven zij alsnog veel licht af. Door Solar tuinverlichting hoef jij dus niet jouw eigen stroom te gebruiken, maar kun jij deze volledig laten draaien op zonne-energie.

Het vinden van de beste Solar tuinverlichting kan nog best lastig zijn door het grote aanbod. Wij van BespaarGelijk helpen jou daarom bij het kiezen van de beste Solar verlichting. Na tientallen Solar verlichting met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn.

In dit artikel ontdek je de beste Solar tuinverlichting opties van dit moment. Ook hebben wij de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van goede Solar verlichting voor je op een rijtje gezet.


Top 5 Beste Solar Verlichting

LifeGoods Solar Buitenlamp

Beste koop Solar verlichting
1. LifeGoods Solar Buitenlamp

Gadgy Solar Maan Lamp

Beste Solar tuinverlichting met bewegingssensor
2. Gadgy Solar Maan Lamp

Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies

Beste LED Solar tuinverlichting
3. Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies

BOTC Tuinverlichting

Beste goedkope Solar tuinverlichting
4. BOTC Tuinverlichting

Homèlle Solar Tuinfakkels

Beste Solar tuinverlichting buiten
5. Homèlle Solar Tuinfakkels


Waar moet je op letten bij het kopen van Solar tuinverlichting?

Wil jij Solar tuinverlichting kopen? Dan raden wij aan om niet zomaar een Solar tuinverlichting aanbieding aan te schaffen, maar kritisch naar meerdere opties te kijken. Niet alle Solar tuinverlichting beschikt namelijk over een goede kwaliteit. Een miskoop is hierdoor snel gemaakt waardoor goedkoop juist duurkoop kan zijn.

Gelukkig hoeft goede Solar verlichting niet duur te zijn. Het is alleen belangrijk dat jij met enkele criteria rekening houdt. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria bij het aanschaffen van Solar verlichting voor je op een rijtje gezet.

Deze criteria hebben wij uitvoerig getest in onze beste Solar tuinverlichting test. Ook zijn dit te criteria die getest zijn in de beste Solar verlichting volgens de consumentenbond test. Neem dus zeker even de tijd om deze aandachtspunten goed door te lezen.

Soort Solar tuinverlichting

Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende soorten Solar verlichtingen die er zijn. Zo is er Solar sfeerverlichting, maar ook zijn er sterke Solar verlichtingen waarmee jij de gehele tuin kunt verlichten.

Afhankelijk van het soort verlichting dat jij zoekt is een bepaalde optie daarom het beste. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk dat je goed in de product omschrijving kijkt naar hoe sterk de gewenste Solar tuinverlichting is.

Waterdicht

Een tweede belangrijke criteria is het kijken naar de waterdichtheid van Solar tuinverlichting. Niet alle Solar tuinverlichtingen zijn namelijk even waterdicht. Zo kun je het ene model overal in de tuin plaatsen terwijl andere modellen alleen onder een afdak kunnen.

Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de waterdichtheid van het model. Wil jij de tuinverlichting los in je tuin zetten? Dan raden wij aan een model met IP65 aan te schaffen. Ga jij de tuinverlichting onder een afdak plaatsen? Dan is IP45 spatwaterdicht voldoende.

Batterijduur

Ook de batterijduur is een belangrijke criteria om naar te kijken. Zo beschikken sommige modellen over een korte batterijduur en andere weer over een lange batterijduur. Afhankelijk van hoelang jij de tuin verlicht wilt hebben in de nacht is daarom een bepaalde optie het beste.

In de product omschrijving van Solar tuinverlichting staat vrijwel altijd aangegeven hoe lang de batterij mee gaat voordat deze leeg is. Sommige Solar tuinverlichting verlicht de tuin alleen de halve avond terwijl andere Solar tuinverlichting de hele nacht kan branden.

Prijs en kwaliteit

Ook is het belangrijk om naar de prijs en kwaliteit van Solar tuinverlichting te kijken. Niet alle dure modellen beschikken namelijk over een uitstekende kwaliteit. Ook niet alle goedkope Solar verlichting is duurkoop.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste Solar tuinverlichting hebben wij bij het opstellen van onze top 5 rekening gehouden met verschillende prijsklassen. Je vindt in onze top 5 allerlei soorten Solar tuinverlichtingen uit verschillende prijsklassen. Alle modellen beschikken hierbij over een goede kwaliteit.


Wat is de beste Solar tuinverlichting van 2023?

Welke Solar tuinverlichting is het beste? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben wij aan de hand van onze beste Solar tuinverlichting test, een handige top 5 beste opties opgesteld. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën.

Er zit dus voor iedereen een perfecte optie tussen. Hieronder vind je voor iedere Solar verlichting uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Het kiezen van de beste Solar verlichting voor in jouw tuin was nog nooit zo makkelijk!

1. LifeGoods Solar Buitenlamp

LifeGoods Solar Buitenlamp
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als beste koop Solar tuinverlichting hebben wij de LifeGoods Solar Buitenlamp verkozen. Deze Solar tuinverlichting scoorde namelijk de hoogste score op verschillende onderdelen. Zo beschikt deze tuinverlichting over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en is hij geschikt voor zowel tuin, wand als oprit.

Ook hebben we de LifeGoods Solar Buitenlamp verkozen tot een van de beste beste Solar tuinverlichting met bewegingssensor. De ingebouwde sensor zorgt er voor dat de verlichting pas aan gaat wanneer er iemand langsloopt. Ook kan ingesteld worden dat het model altijd blijft branden.

De LifeGoods Solar Buitenlamp beschikt over 97 energiezuinige LED lampjes welke een fijne- en duidelijke verlichting uitstralen. De verlichtingshoek van deze Solar tuinverlichting si 120 graden. Verder is hij IP65 waterproof en heeft hij 3 verschillende lichtstanden.

De LifeGoods Solar Buitenlamp schakelt automatisch aan en uit. Afhankelijk van welke stand ingesteld staat gaat de batterijduur een bepaalde tijd mee. Een volle accu gaat tot wel 12 uur lang mee. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Solar tuinverlichting die beschikt over 3 instelbare standen
 • Deze Solar tuinverlichting beschikt over een bewegingssensor
 • Lampen hebben een verlichtingshoek van 120 graden

Nadelen

 • Lampen zijn vrij klein

2. Gadgy Solar Maan Lamp

Gadgy Solar Maan Lamp
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben wij de Gadgy Solar Maan Lamp geplaatst. Deze goede Solar tuinverlichting wordt in 4 verschillende modellen aangeboden. Via bovenstaande button ontdek je gemakkelijk welke andere 3 uitvoeringen jij kunt aanschaffen.

De Gadgy Solar Maan Lamp beschikt over een hoogte van 88 cm en wordt per 2 stuks geleverd. Met deze Solar tuinverlichting creëer jij binnen no-time een gezellige sfeer in jouw tuin. Doordat hij op zonne-energie werkt is hij super energiezuinig. 

Met een volle accu gaat deze Solar verlichting tot wel 8 uur lang mee. Dit model is IP45 spatwaterdicht waardoor hij ideaal is voor in jouw tuin of op jouw balkon. In 6 uur tijd is dit model volledig opgeladen. 

Ook wordt de Gadgy Solar Maan Lamp geleverd in cadeauverpakking waardoor hij ook leuk is om cadeau te geven. De aan/uit knop bevind zich aan de onderkant van het model en is gemakkelijk te gebruiken. Verder heeft hij een fraai design waardoor hij in iedere tuin een fijne sfeer zal brengen.

Voordelen 

 • Dit model is volledig opgeladen in 6 uur tijd
 • De brandduur bij een volle accu is 8 uur
 • De Gadgy Solar Maan Lamp wordt geleverd in cadeauverpakking dus kan ook cadeau gegeven worden

Nadelen 

 • Het licht van deze Solar tuinverlichting is niet super fel

3. Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies

Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als derde hebben wij de Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies opgenomen in onze top 5. Ook deze Solar tuinverlichting is in drie andere uitvoeringen aan te schaffen. Deze LED tuinverlichting beschikt over een sensor waardoor hij automatisch aan gaat bij schemeren.

Verder ontvang je bij aanschaf van de Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies niet één stuk maar wel 2 stuks. Hiermee kun jij makkelijk een leuke- en fijne sfeer creëren in jouw tuin. De tuinfakkel heeft een oplaadtijd van 6 uur en een brandtijd van wel 8 uur.

Verder is ook dit model IP45 spatwaterdicht en wordt hij geleverd in een leuke- en stevige cadeauverpakking. De Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies heeft een fraai design waardoor hij leuk is voor in jouw tuin maar ook voor op een balkon.

De vormgeving van de Gadgy Solar Flame Lamp met Grondspies zorgt er voor dat er een prachtig schaduweffect ontstaat. Dit zorgt voor een magische sfeer in jouw tuin of balkon. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen 

 • Creëert een mooi- en magisch schaduweffect
 • Spatwaterdicht, dus geschikt voor in de tuin of op een balkon
 • Bij aanschaf van dit model ontvang je gelijk 2 stuks

Nadelen 

 • Ook het licht van deze Solar tuinverlichting is niet heel fel

4. BOTC Tuinverlichting

BOTC Tuinverlichting
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Als vierde hebben wij de BOTC Tuinverlichting geplaatst in onze top 5. Deze Solar sfeerverlichting beschikt over 30 LED's en wordt geleverd per twee stuks. Hierdoor kun jij makkelijk een leuke- en fijne sfeer creëren in jouw tuin.

De BOTC Tuinverlichting werkt volledig op zonne-energie en gaat bij een volle batterij tot wel 6 uur mee. Door de sensor gaat hij bij schemering vanzelf aan. In 8 uur tijd is de batterij van deze Solar tuinverlichting volledig opgeladen. 

Het materiaal van de BOTC Tuinverlichting is gemaakt van roestvrijstaal en is erg duurzaam. Hierdoor gaat deze goede Solar tuinverlichting ontzettend lang mee. De verlichting is eenvoudig te gebruiken en is ook sterk genoeg om een pad in jouw tuin te kunnen verlichten. 

Wil je meer weten over de BOTC Tuinverlichting of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen 

 • Batterij gaat tot wel 8 uur mee wanneer volledig opgeladen
 • Duurzaam materiaal waardoor de Solar verlichting ontzettend lang mee gaat
 • Bij aanschaf van dit model ontvang je 2 stuks

Nadelen 

 • Erg kwetsbaar dankzij glazen materiaal

5. Homèlle Solar Tuinfakkels

Homèlle Solar Tuinfakkels
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats hebben wij de Homèlle Solar Tuinfakkels geplaatst. Deze beste Solar tuinverlichting voor buiten wordt namelijk met 6 stuks geleverd. Hierdoor kun jij gelijk jouw gehele tuin voorzien van leuke- en gezellige Solar sfeerverlichting. 

Doordat deze fakkels gemakkelijk ergens geplaatst kunnen worden en volledig automatisch werken is het gebruiksgemak uitstekend. Deze Solar tuinverlichting geeft een gezellig licht, maar is ook sterk genoeg om paden goed te kunnen verlichten.

De Homèlle Solar Tuinfakkels is erg stevig maar wel gemaakt van lichte materialen. Hierdoor kun jij deze verlichting ook makkelijk verplaatsen. Doordat de materialen bestand zijn tegen de winter kun jij deze Solar tuinverlichting de gehele winter buiten laten staan.

Ook is de Homèlle Solar Tuinfakkels gemakkelijk te installeren en lijkt het net alsof er echte fakkels in jouw tuin staan te branden. Met een volle batterij gaat deze Solar tuinverlichting tot wel 6-8 uur mee voordat hij opnieuw opgeladen moet worden door middel van zonne-energie.

Voordelen 

 • Bij aanschaf ontvang je gelijk 6 stuks
 • De batterij van deze Solar tuinverlichting gaat tot wel 6-8 uur mee
 • Deze Solar tuinverlichting kan in de winter gewoon buiten blijven staan

Nadelen 

 • Kwaliteit is wat minder

Veelgestelde vragen

Waarom Solar tuinverlichting kopen?

Solar tuinverlichting is sfeervolle tuinverlichting dat volledig werkt op zonne-energie. Hiermee bespaar jij ontzettend veel geld en hoef jij ook niks aan te sluiten. Solar tuinverlichting kan neergezet worden en laad zich vervolgens op door de zon. Nadat de batterij is opgeladen gaat de verlichting vanzelf aan wanneer het begint te schemeren of kan deze van een afstand aangezet worden.

Waar kun je het beste Solar tuiverlichting kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een Solar tuinverlichting bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de Solar tuinverlichting gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de Solar tuinverlichting de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>