fbpx

Goedkope begrafenis? Alles wat je moet weten!

Geschreven door: Anouk

Een waardige begrafenis organiseren met een kleiner budget? Dat is mogelijk! Een goedkope begrafenis staat de waardigheid van het moment niet in de weg! In dit artikel bespreken we de kosten van een goedkope begrafenis en hoe een betaalbare begrafenis verloopt!


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een uitvaart? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Wat kost een goedkope begrafenis?

Een gemiddelde begrafenis kost al snel tussen de €6.000 en €10.000. Door jouw wensen voor een begrafenis iets in te perken, kan een waardige begrafenis ook goedkoper uitgevoerd worden. Een goedkope begrafenis kost gemiddeld rond de €5.000.


Het verschil tussen een ‘normale’ en ‘goedkope’ begrafenis zit hem voornamelijk in het aantal diensten dat een pakket omvat. Zo wordt bij een goedkope begrafenis soms de aula plechtigheid achterwege gelaten, dit scheelt een hoop kosten waardoor de begrafenis goedkoper uitgevoerd kan worden.


Hoe verloopt een begrafenis?

Een begrafenis bestaat uit een aantal elkaar opvolgende stappen. Allereerst brengt een rouwauto of eigen vervoer de overledene naar de aula. Bij de aula wordt de rouwstoet ontvangen door de genodigden. Eenmaal bij de aula aangekomen, zal de afscheidsplechtigheid plaatsvinden. Bij goedkope begrafenissen wordt de afscheidsplechtigheid vaak achterwege gelaten. In dat geval vervoert de rouwstoet de overledene direct naar de begraafplaats.

Na een eventuele afscheidsplechtigheid zal de kist naar het graf gedragen worden. Hier worden de laatste woorden gesproken en zal men de kist samen in het graf laten zakken. Vervolgens wordt het graf gedicht en is er nog tijd voor een afscheidsbijeenkomst met eventueel een hapje en een drankje.

Manieren om je begrafenis betaalbaar te houden

Je kan een ‘low budget’ begrafenis houden door een aantal grote kostenposten achterwege te laten. Grote kostenposten van een begrafenis zijn o.a. het opbaren van de overledene en de aula plechtigheid. Door deze diensten te schrappen kan je flink besparen op een begrafenis.

Naast het schrappen van bepaalde diensten is het bij veel uitvaartondernemers ook mogelijk een begrafenis gespreid te betalen. Dit maakt een begrafenis niet goedkoper, maar zorgt er wel voor dat de kosten voor een begrafenis niet in één keer opgehoest hoeven te worden. Bij voorkeur voor gespreide betaling, is het verstandig de uitvaartondernemer vooraf al te vragen of betaling in termijnen mogelijk is.

Een betaalbare crematie maar toch waardig

Een betaalbare crematie hoeft een mooi afscheid niet in de weg te staan. Een crematie kan goedkoop aangeboden worden zonder dat dit de kwaliteit van de uitvaart beïnvloedt. Crematoria die in grote aantallen producten en diensten inkopen, kunnen dit voor een goedkopere prijs aanbieden. Dit maakt de dag echter niet minder aangenaam! 


Goedkope begrafenis regelen

Een betaalbare, maar waardige begrafenis organiseren? Dat kan! Door een aantal uitvaartbedrijven offertes te vergelijken bespaar je al snel 30% van de kosten! Via Bespaargelijk.nl vraag je eenvoudig een aantal offertes op bij verschillende uitvaartbedrijven.

Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte op voor een begrafenis en kunnen je adviseren over hoe je de kosten, mocht dat gewenst zijn, zo laag mogelijk kunt houden! Een aanvraag via Bespaargelijk.nl is volledig vrijblijvend, je bepaalt zelf of je eventueel verder contact op wil nemen met een van de aanbieders.


FAQ

Wat kost de allergoedkoopste begrafenis?

De goedkoopste begrafenis kost €1.500. Dit is het kleinste begrafenis pakket waarbij een overledene in stilte, dus buiten aanwezigheid van nabestaanden, begraven wordt.

Wat kost de goedkoopste crematie?

De goedkoopste crematie kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen, hangt af van hoe uitgebreid de wensen zijn voor de crematie.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>