fbpx

Betaalbare / Goedkope crematie? Alles wat je moet weten!

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Uitvaart
 • /
 • Betaalbare / Goedkope crematie? Alles wat je moet weten!

Een crematie kan duur zijn, zeker wanneer diegene niet over een uitvaartverzekering beschikt. Een goedkope crematie hoeft niet minder waardig te zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe je een crematie fijn én betaalbaar houdt!


Wat kost een begrafenis zonder verzekering?

De gemiddelde crematie in Nederland kost tussen de € 5.500 en € 8.000. De kosten voor een betaalbare crematie liggen daarentegen tussen de €1.500 en €3.000. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen, hangt af van hoe uitgebreid de crematie zal plaatsvinden. Per extra uitbreiding betaal je een toeslag. 


Voor een crematie bestaan er verschillende samengestelde uitvaartpakketten. Hoe meer inbegrepen onderdelen, hoe hoger de prijs van het pakket. De goedkoopste crematie is er al in een pakket vanaf €850.

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een uitvaart? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 


Hoe verloopt een crematie?

Een crematie, voornamelijk de voorbereiding hiervan, neemt een aantal dagen in beslag. Onderstaand lees je hoe de dagen rondom een crematie verlopen.

Dagen voor de crematie

De dagen voor een crematie ben je voornamelijk bezig met de voorbereiding. Denk aan: het bezoeken van de rouwkamer, tijdstip van crematie bepalen, crematorium uitzoeken, bepalen hoe de dienst eruit komt te zien, etc.

Dag van de crematie

De dag van de crematie bestaat uit een opeenvolging aan handelingen. Allereerst worden familie en nabestaanden ontvangen. Vervolgens vindt de plechtigheid plaats en krijgt iedereen de kans afscheid te nemen van hun dierbare. Na de crematie is er nog ruimte voor koffie en thee in de koffieruimte van het crematorium.

LET OP! Bij goedkopere crematies vindt vaak geen plechtigheid of koffie/thee moment plaats. Wil je dit wel? Kies dan voor een pakket waarbij dit wel inbegrepen zit!

Dagen na de crematie

De dagen na een crematie staan in het teken van rouw. Het gezamenlijke afscheid is achter de rug. Echter, het verwerken van het overlijden kan langer duren. Deze periode is voor iedereen anders.


Manieren om je crematie low-budget te houden

Er zijn meerdere manieren om een crematie ‘low budget’ te houden zonder dat het afscheid minder warm of persoonlijk wordt. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!
 • Organiseer de crematie op een doordeweekse dag, dit is goedkoper dan in het weekend.
 • Nodig alleen intieme vrienden en familie uit, je betaalt namelijk voor het aantal aanwezigen bij de crematie.
 • Laat het koffie- en theebuffet achterwege of regel dit zelf.
 • Ontwerp de rouwkaart zelf en/of verzend deze digitaal.
 • Vergelijk de kosten van verschillende crematoria, sommige zijn beduidend duurder dan andere!

Daarnaast kan je een low budget crematie soms gespreid betalen. Je hoeft het bedrag dan niet in één keer op te hoesten, maar betaalt het bedrag maandelijks af!


Een betaalbare crematie maar toch waardig

Een betaalbare crematie hoeft een mooi afscheid niet in de weg te staan. Een crematie kan goedkoop aangeboden worden zonder dat dit de kwaliteit van de uitvaart beïnvloedt. Crematoria die in grote aantallen producten en diensten inkopen, kunnen dit voor een goedkopere prijs aanbieden. Dit maakt de dag echter niet minder aangenaam! 


Goedkope crematie vergelijken via Bespaargelijk

Een betaalbare, maar warm en persoonlijke crematie organiseren? Vergelijk dan een aantal uitvaartbedrijven! Via Bespaargelijk.nl vraag je eenvoudig een aantal offertes op bij verschillende uitvaartbedrijven. Zij sturen je vervolgens een vrijblijvende offerte op voor een crematie en kunnen je adviseren over hoe je de kosten, mocht dat gewenst zijn, zo laag mogelijk kunt houden!


FAQ

Wat is goedkoper een crematie of begrafenis?

Een crematie is gemiddeld iets goedkoper dan een begrafenis. De kosten voor een crematie liggen gemiddeld rond de €7.500. De kosten voor een begrafenis liggen gemiddeld rond de €9.500.

Hoe duur is een eenvoudige crematie?

De kosten voor een eenvoudige crematie liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen, hangt af van hoe uitgebreid de crematie zal plaatsvinden. Per extra uitbreiding betaal je een toeslag.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>