fbpx

Dakraam plaatsen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Een dakraam is een ontzettend mooie toevoeging aan je huis. Het zorgt voor heel veel licht in je huis. Maar de kosten voor een dakraam plaatsen, hoe zit dat precies? Geen zorgen, wij gaan je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten hierover.


Wil jij meer weten over de kosten van een dakraam plaatsen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een dakraam plaatsen?

Laten we eens beginnen bij het allerbelangrijkste punt. Want wat zijn de dakraam plaatsen kosten nou precies? Gemiddeld kost een dakraam plaatsen tussen de 200 en 900 euro. Dit heeft te maken met veel verschillende factoren.


En om precies die reden werken wij dus met gemiddelden. Hoe duur het exact is verschilt onder andere per bedrijf. Het ene bedrijf vraagt meer dan de ander. Daarnaast speelt de grootte van het dakraam ook nog een belangrijke rol. Als vuistregel geldt vaak: hoe groter het dakraam, hoe meer geld je kwijt bent.


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van graszoden laten leggen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van keuken specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten dakraam vervangen

Wanneer je een huidig dakraam wil vervangen kunnen de kosten ook uiteen lopen. Er zijn namelijk verschillende kostenposten die samen zorgen voor het totaalplaatje dat jij moet betalen.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je niet precies weet waarvoor je nou al dat geld moet betalen. Een dakraam vervangen kan namelijk best wat kosten. Daarom hebben wij hieronder de verschillende kosten op een rijtje gezet met uitleg. Zo weet jij precies waar je geld heen gaat, en dat is toch wel zo fijn.

Arbeidskosten

Laten we beginnen bij de arbeidskosten. Dit zijn de kosten die jij betaalt voor de arbeid die door de specialist wordt verricht. Want ook zij moeten loon betaald krijgen en indirect betaal jij daar dus aan mee. Hoe hoog de arbeidskosten zijn verschilt heel erg bij bedrijf. Zo rekent het ene bedrijf bijvoorbeeld een standaard tarief terwijl de andere dit per uur doet. Je kan het altijd even navragen mocht je een voorkeur hebben voor één van deze twee.

Materiaalkosten

Goed, en dan de materiaalkosten. Wanneer een dakraam vervangen moet worden moet er onder andere nieuw glas geplaatst worden. Voor deze vervangende materialen betaal jij indirect ook. Materiaalkosten zijn natuurlijk niet altijd ook daadwerkelijk van toepassing, maar bij het dakraam maken of vervangen vrijwel altijd wel.

Voorrijkosten

En dan tot slot nog de voorrijkosten. Dit blijkt nog bij veel mensen een onbekend begrip te zijn. En juist daarom willen wij er nog wat extra aandacht aan besteden. Iedere specialist rekent in principe voorrijkosten.

Dit zijn kosten die je betaalt voor de gemaakte reiskosten.


Soms duurt een klus namelijk te kort om deze kosten terug te verdienen. En soms zijn de reiskosten zo hoog dat dit wordt doorberekend in de prijs. Hoe hoog deze kosten liggen is ook afhankelijk van de specialist waarbij jij je dakraam laat vervangen. De één rekent per kilometer en de ander vraagt weer een vast tarief.


Wat kost een Velux dakraam?

Een van de meest bekende dakramen zijn die van Velux. Velux is een bedrijf dat zich specialiseert in voornamelijk ramen, dakramen en accessoires die hierbij horen. De dakramen zijn dan ook erg geliefd.

Het bedrijf is opgericht in 1941 in Denemarken. Door deze decennia aan ervaring zijn de dakramen van erg hoogwaardige kwaliteit. Echter kan het nog best moeilijk zijn om de exacte prijs van deze dakramen te achterhalen.

Dit heeft er onder andere mee te maken dat iedere aanbieder weer een andere prijs vraagt. Gemiddeld kost het vervangen van een Velux dakraam 850 euro en ligt de prijs voor een nieuw dakraam tussen de 800 en 1200 euro. 

Hoeveel dit precies is heeft natuurlijk ook te maken met het model dat je kiest. Het ene model is namelijk duurder dan het andere. Bekijk dus van tevoren goed welk model het beste bij je past, wat de verschillen zijn en of je hier extra geld voor over hebt.

Zelf een dakraam inbouwen of laten doen?

Een dakraam inbouwen is een behoorlijke klus die vaak ook best wat geld kan kosten. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat je dit misschien zelf wil doen. We zijn natuurlijk al ingegaan op de prijs wanneer je dit door een professional laat doen.

Wanneer je nog geen ervaring hebt met een dakraam inbouwen adviseren wij je dit echt door een professional te laten doen. Er kan namelijk meer misgaan dan je zelf denkt. Wil je dit toch graag zelf doen en ben je een handige vakvrouw of vakman? 

Dan kan je het beste een stappenplan volgen. Doe dit alleen bij betrouwbare websites zoals bijvoorbeeld de Hornbach of Gamma. Hierop staat stap voor stap uitgelegd wat jij moet doen!

Stap 1: Kies het juiste dakraam

Allereerst is het van belang dat je het goede dakraam kiest. Lang niet ieder dakraam is namelijk geschikt voor bepaalde daken. 

Stap 2: Bepaal waar het raam moet komen en meet dit op

Als tweede punt is het van belang dat je op voorhand goed kijkt waar je het raam precies wilt gaan plaatsen. Uiteraard dien je er hierbij ook goed rekening te houden met andere factoren. Denk hierbij aan zonlicht, wind etc.

Stap 3: Opening van het dakraam uitzagen

Wanneer je de plaatst hebt bepaald en weet hoe groot het oppervlak is, gaan we over naar de derde stap. In dit stap ga je namelijk een opening uitzagen voor het dakraam.

Dit is een nauwkeurig werkje en vereist dan ook de nodige know-how en kennis. Dit is niet iets dat je zomaar even kunt doen.

Stap 4: Dakraam plaatsen

Wanneer je de opening van het dakraam hebt gecreëerd is het tijd om het dakraam te plaatsen. Wanneer jij op een goede nauwkeurige het dakraam hebt uitgezaagd is dit een fluitje van een cent.

Stap 5: Binnenafwerking aanbrengen

Als laatste stap bij het vervangen van je dakraam neem je de binnenafwerking onder handen. Dit doe je door het geheel netjes dicht te kitten.

Wil jij meer weten over de kosten van een dakraam vervangen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de kosten van een dakraam plaatsen

Het laten plaatsen van een dakraam kan aardig wat geld kosten. Dat is toch een vrij bekend begrip. Toch raden wij het af om dit zelf te doen. Wil je dan toch zoveel mogelijk besparen? Dan ben je bij ons op de juiste plek.

Wij werken samen met specialisten door het hele land. Laat je gegevens achter op het daarvoor bestemde formulier en wij sturen je tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes! En uiteraard is dit geheel vrijblijvend en gratis.


Veel gevraagd

Hoe kan ik een dakraam plaatsen in een stalen dakpaneel?

Een dakraam plaatsen in een stalen dakpaneel is mogelijk. Echter is dit wel moeilijker. Wij adviseren je dan ook dit uit te laten voeren door een professional zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een dakraam te plaatsen?

Hoeveel ruimte je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je dakraam. Hoe groter het dakraam is, hoe meer ruimte je nodig hebt. Ook dit kan je goed overleggen met een professional.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>