fbpx

PVC vloer laten leggen? Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Wil jij een (nieuwe) PVC vloer laten leggen? En ben je benieuwd naar wat de prijzen hiervan zijn? BespaarGelijk vertelt het je. In het overzicht hieronder vertellen we je welke hoe de PVC vloer laten leggen kosten per vierkante meter zijn opgebouwd en wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een PVC vloer.

Wil jij meer weten over de kosten van een PVC vloer laten leggen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Wat kost een PVC vloer laten leggen?

Het laten leggen van een PVC vloer kost gemiddeld tussen de  €6,- en €32,- euro per vierkante meter.  Over het algemeen is klik PVC laten leggen een stuk goedkoper dan het laten leggen van plak PVC. Daarnaast heeft het patroon dat je gaat leggen invloed op de kosten van een PVC vloer laten leggen. Stroken laten leggen is goedkoper dan patronen zoals visgraat. 


Wat kost een PVC vloer laten leggen?

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten leggen van een PVC vloer. 

Soort klus

Kosten per vierkante meter

Klik PVC vloer laten leggen

€6.5,- / €10.5

Plak PVC laten leggen

€16,- / €24,-

Patronen (Visgraat PVC etc)

€24,- / €32,-

Optioneel: Ondervloer

€3,- / €5,-

* Deze prijzen zijn gebaseerd op eerdere klussen. Maak gebruik van ons formulier om tot 4 verschillende prijzen te vergelijken.


Gemiddelde kosten PVC vloer leggen

Hierboven hebben we je al verteld wat de kosten zijn voor het leggen van een PVC vloer. Hieronder vertellen we je wat meer over de verschillen hiertussen.

  • arbeidsloon

Een laminaatvloer kost geld per uur. Echter, bij het laten leggen van een PVC vloer zijn deze kosten al inbegrepen. Hier hoef je dus geen extra rekening mee te houden.

  • materiaalkosten

In het kostenoverzicht bovenaan gaat het enkel om de prijs per m2 voor het leggen van de PVC vloer, en niet voor het PVC zelf. De prijzen hiervan worden uitgedrukt in vierkante meter en beginnen rond 20 euro en lopen op tot 50 euro voor de duurste vloeren. 

  • voorrijkosten

De persoon die jouw pvc vloer gaat leggen rekent ook voorrijkosten. Deze zijn relatief laag in vergelijking met de kosten voor het leggen zelf. Houdt rekening met ongeveer 40 - 80 euro aan voorrijkosten. Wij matchen jou altijd met vakmannen in jouw eigen regio zodat deze kosten laag blijven. 

P.S. niet alle bedrijven hanteren een voorrij tarief. Bij sommigen is het al in de vierkante meter prijs verwerkt. 


Welke PVC vloeren zijn er?

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe PVC vloer zul je zien dat er veel keuzes zijn. Zowel in het PVC zelf als het patroon wat je in huis wil laten leggen.

Soorten PVC

Klik PVC:
Dit is PVC wat op dezelfde manier gelegd wordt als laminaat. Hierbij worden de verschillende stukken in elkaar geklikt. Dit is de meest simpele manier van PVC leggen en kost daardoor ook het minst. 

Plak PVC:

Plak PVC (de standaard) wordt gelijmd op de vloer, en daarna gewalst zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. Het zelf leggen van een PVC vloer wordt dan ook niet aangeraden omdat het zeer specialistisch werk is. Ook moet de vloer volkomen legaal zijn om problemen te voorkomen. 

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een PVC vloer laten leggen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van PVC specialisten in jouw regio. 

Stijlen

Betonlook PVC:
PVC vloeren met betonlook zijn steeds populairder. Het lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op beton. Echter hoeft dit niet altijd saai grijs te zijn. Je kunt een PVC vloer in betonlook laten leggen in verschillende kleurtinten.

Houtlook PVC:

Er zijn meerdere redenen waarom mensen niet voor een houten vloer kiezen, maar wel het gevoel van een houten vloer willen nabootsen. In dat geval is PVC met houtlook een ideale optie. Dit is namelijk qua kosten stukken goedkoper dan echt hout.


Stappenplan PVC vloer leggen

Zoals we al eerder aangeven, is een PVC vloer laten leggen de beste optie. Als je hier geen ervaring mee hebt is het niet verstandig om het zelf te doen (klik PVC uitgezonderd). 

Voor de hele handige mannen en vrouwen die het toch zelf willen leggen hebben we hier een klein stappenplan voor je gemaakt.

Stap 1: Vloer opmeten

Meet de vloer in de ruimte waar je wil gaan leggen goed op. Doe het voor de zekerheid twee keer zodat je zeker weet dat je geen rekenfout hebt gemaakt. Je dient altijd wat extra vierkante meters op te tellen bij het totaal oppervlak. Dit vanwege snijverlies. Houdt hiervoor ongeveer 10% aan.

Voorbeeld: de ruimte heeft een oppervlakte van 60m2, dan bestel je voor 66m2 aan PVC vloer.

Stap 2: Vloer leegmaken

Voordat je gaat leggen dien je de vloer helemaal leeg te maken en te zorgen dat deze schoon is. Alle stofjes, kruimels en andere rotzooi dient verwijderd te worden, om problemen bij het leggen te voorkomen.

P.s. Zorg alvast dat je de vloer die je gaat leggen 24 uur van tevoren op kamertemperatuur laat liggen. Dit noemen we het acclimatiseren van de vloer en is erg belangrijk.

Stap 3: Egaliseren van de vloer

De vloer egaliseren is een van de belangrijkste stappen uit dit stappenplan PVC leggen. Dit wordt gedaan met primer en egaline. Zodra de vloer geëgaliseerd is, mag er 6 uur lang niet op gelopen worden. Hierna dient de vloer geschuurd te worden.

Stap 4: PVC vloer leggen

Je kunt nu beginnen met het lijmen of leggen (bij klik PVC) van je PVC vloer. Doe dit zorgvuldig en niet te gehaast. Meet de verschillende stukken goed op en zorg dat je altijd iemand bij je hebt die kan meehelpen. Het liefst iemand met ervaring natuurlijk. Bij twijfel kun je altijd nog een specialist inschakelen.

Stap 5: Walsen

Wanneer je in stap 5 hebt moeten lijmen, dien je de vloer te ‘walsen’ die zorgt ervoor dat alle lucht uit de vloer wordt gedrukt.

Wil jij meer weten over de kosten van een PVC vloer laten leggen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Prijzen PVC vloeren (per soort)

Niet alleen in het leggen heeft het PVC soort invloed op de prijs. Ook bij de aankoop van de vloer zelf is dit van invloed. In de tabel hieronder zie je de prijs van verschillende vloeren. Deze prijzen zijn dus exclusief het leggen van de PVC.

Soort PVC

Kosten per vierkante meter

Klik PVC

€10,- / €34,-

Klik PVC visgraat / patroon

€28,- / €55,-

Plak PVC

€24,- / €54,-

Plak PVC visgraat / Patroon

€38,- / €67,


Besparen op de PVC vloer laten leggen kosten

Als je je PVC vloer al gekocht hebt, dan weet je dat de prijzen voor dezelfde vloer kunnen verschillen bij verschillende aanbieders. Bij een PVC vloer leggen werkt dit net zo. De ene vakman hanteert een lager tarief dan de ander. Om te zorgen dat je niet teveel betaalt vraag je via ons formulier tot 4 verschillende offertes op. Zo kun je gemakkelijk de kosten vergelijken!


PVC vloer leggen offerte

Direct een offerte voor PVC vloer leggen ontvangen? Begin met jouw gegevens in te vullen en ontvang er 4 gratis in jouw mailbox.


Veelgevraagd

Wat kost een PVC vloer leggen inclusief egaliseren en leggen?

PVC vloer leggen inclusief egaliseren, lijmen en leggen kost tussen de 16 euro en 24 euro per vierkante meter voor normale stroken en tegels. Voor patronen en visgraat kost het leggen tussen de 24 en 32 euro per m2.

Kun je zelf egaliseren?

Dit kan wel, maar als je niet heel erg handig bent raden wij het niet aan. Wil je het wel zelf doen? Besteed dan genoeg tijd aan het inwinnen van informatie.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>