fbpx

Vaatwasser aansluiten – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Heb je een nieuwe vaatwasser gekocht en wil je deze laten aansluiten? Op deze pagina ontdek je wat het kost om een vaatwasser af te sluiten, maar ook hoe deze kosten zijn opgebouwd. Kies je er toch voor om zelf een vaatwasser afsluiting te maken? Dan hebben we een mooi stappenplan voor je uitgewerkt!

Wil jij meer weten over de kosten van het aansluiten van een vaatwasser? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Wat kost een vaatwasser aansluiten?

Het laten aansluiten van een vaatwasser kost gemiddeld 250 euro. Dit is inclusief arbeidskosten en installatiekosten. Sommige specialisten rekenen hier bovenop nog voorrijkosten. 


Overzicht kosten vaatwasser aansluiten

In de tabel hieronder is een overzicht te zien met de gemiddelde kosten voor het laten aansluiten van een vaatwasser.

Wat?

+/- €

Arbeidskosten

€75,- / €125,-

Installatiekosten

€150,- / €225,-

Voorrijkosten

€50,-

* Deze prijzen zijn gebaseerd op eerdere klussen. Maak gebruik van ons formulier om tot 4 verschillende prijzen te vergelijken.


Gemiddelde kosten vaatwasser aansluiten

Hieronder vertellen we je over de opbouw van de gemiddelde kosten voor het laten aansluiten van een vaatwasser. Zo weet je precies waarvoor je betaalt en welke kosten jij wel of niet hoeft te maken:

vaatwasser prijzen aansluiten

Arbeidskosten

Een specialist die je vaatwasser komt aansluiten rekent gemiddeld tussen de 22,5 en 35 euro als arbeidstarief. Meestal zal deze persoon 3 a 4 uur bezig zijn met de aansluiting, afhankelijk van hoe complex het is.

Kosten voor installatiemateriaal

Dit zal niet altijd nodig zijn maar in sommige gevallen moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Zo kan het zijn dat er nog geen waterkraan in de buurt zit waar de vaatwasser op kan worden aangesloten, of moet er een extra groep worden aangelegd. Hier is materiaal voor nodig. In sommige gevallen moeten keukenkasten of werkbladen vervangen worden. Onze vakmannen hebben de benodigde spullen altijd mee, hier hoef je zelf niks voor te doen mocht dit nodig zijn.

Voorrijkosten

Iedere specialist rekent voorrijkosten. Sommige klussen kosten namelijk slechts heel weinig tijd, en een vakman dient ook zijn eigen reiskosten terug te verdienen. Soms worden voorrijkosten berekend per kilometer, soms is het een vast bedrag. Je kunt bij voorrijkosten voor een vaatwasser plaatsen rekening houden met 30 tot 70 euro. Als je vakmannen vergelijkt via onze website tonen we je altijd specialisten uit jouw regio, om voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.

Optioneel: kosten voor de vaatwasser zelf

Heb je nog geen nieuwe vaatwasser? De kosten hiervan bedragen tussen de € 250 en € 1100. Uiteraard kun je deze zelf online of in de winkel aanschaffen. Bekijk hier welke vaatwassers als best getest zijn.

Optioneel: kosten voor verwijderen oude vaatwasser

Sommige vakmannen, maar niet allemaal, rekenen kosten voor het verwijderen en weghalen van de oude vaatwasser. Dit is iets om rekening mee te houden. Het afsluiten van een oude vaatwasser is voor de meeste mensen namelijk niet heel lastig.


Wat voor soort vaatwasser aansluiten?

Er zijn 3 soorten vaatwassers die je kunt laten aansluiten: vrijstaand, inbouw of onderbouw. 

Een vrijstaande vaatwasser aansluiting is het ‘simpelst’. Maar vergis je niet. Ook hier komt vaak maatwerk bij kijken. Zo moeten keukendeuren gedemonteerd worden en moeten er soms bepaalde leidingen worden verlegd om de vaatwasser op de afvoer aan te sluiten. De hele slimme klusjesman kan dit zelf, maar de meeste mensen niet. De kosten voor een totale aansluiting liggen ongeveer rond de 240 tot  300 euro.

Onderbouw vaatwassers komen qua installatie redelijk in de buurt van een vrijstaand model, wat betreft complexiteit. 

Een inbouw vaatwasser aansluiten is vaak wat ingewikkelder en er moet meer gebeuren. De kosten zullen dan ook wat hoger oplopen omdat de keukenspecialist meer werk zal moeten uitvoeren. Wij raden het NIET aan om deze zelf aan te sluiten.

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van het laten aansluiten van een vaatwasser? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 


Vaatwasser laten aansluiten of zelf doen?

Wil je het toch zelf doen? dan hebben we hier een stappenplan voor je uitgewerkt.

In dit stappenplan gaan we ervan uit dat je de oude vaatwasser al hebt afgesloten. Indien dit niet het geval is kun je dat als stap 1 beschouwen.

Stap 1: Meten = weten

Je zal niet de eerste zijn die een vaatwasser koopt en erachter komt dat het toch niet helemaal past. Blijkt deze toch niet goed te passen? Dan komt er heel veel maatwerk bij kijken om te zorgen dat deze toch in je bestaande keukenopstelling past.

Stap 2: Aansluiting op stroom en afvoer

Twee dingen die nodig zijn om jouw vaatwasser aansluiting goed te laten werken is stroom en watertoevoer en afvoer. Heb je nog een stopcontact vrij of moet je deze nog aanmaken? Als er al teveel apparaten op één groep zitten heb je een extra groep nodig. Verder is het belangrijk dat je de vaatwasser zowel goed aansluit op de waterafvoer en toevoer. Voordat je deze stap begint is het belangrijk dat je het water afsluit.

Stap 3: Waterpas zetten

Een vaatwasser die niet waterpas staat kan heel erg trillen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Ga dit goed na en pas als het nodig is de pootjes aan.

Stap 4: Afwerking

Afwerking is een breed begrip. In het geval van een inbouw vaatwasser dient het deurpaneel bijvoorbeeld nog bevestigd te worden. Het is sowieso een goed idee om voor je de vaatwasser gebruikt goed na te gaan of alles goed vastzit en dat deze stevig staat.

Wil jij meer weten over de kosten van het aansluiten van een vaatwasser? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de kosten van een vaatwasser aansluiten

Wist je dat je bij BespaarGelijk kunt besparen op de kosten van een vaatwasser aansluiting. In het formulier hieronder beantwoord je een aantal simpele vragen. Deze delen we met 3 tot 4 keukenmonteurs uit jouw regio. Dit doen we om eventuele voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Zij sturen je via de mail een offerte zodat je weet wat de kosten zijn voor een vaatwasser aansluiting laten maken.


Veelgestelde vragen

Wat heb je nodig voor een vaatwasser aansluiting?

Om een aansluiting te maken heb je een wasmachinekraan nodig en de aansluiting voor op het sifon van de gootsteen. Let op; een wasmachinekraan heeft een ¾” schroefdraad.

Welke maat afvoer heb ik nodig voor de vaatwasser?

Voor huishoudelijke vaatwasser modellen heb je meestal een afvoer van 40mm nodig. Voor professionele spoelkeukens en apparatuur kan dit afwijken.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>