fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Uitvaart
  • /
  • Overleden en niet verzekerd? Uitvaart regelen zonder verzekering

Een uitvaart regelen zonder verzekering? Dit is geen ramp! Er zijn verschillende manieren om de kosten van een uitvaart te dekken. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet!


Wat moet je doen bij een overlijden zonder verzekering?

Zodra iemand overlijdt zonder een uitvaartverzekering afgesloten te hebben, zal een uitvaart alsnog betaald moeten worden. Zodra een uitvaartverzekering ontbreekt zijn er genoeg andere manieren om een uitvaart te bekostigen. Deze lichten we hieronder aan je toe!

Andere methoden

Vaak zie je dat zodra mensen niet verzekerd overlijden, deze personen op andere manieren ervoor hebben gezorgd een mogelijke uitvaart te kunnen bekostigen. Hierbij kan je denken aan een depositofonds, overlijdensrisicoverzekering of een uitvaart koopsompolis

Andere methoden

Wanneer er geen verzekeringen of fondsen zijn afgesloten om de uitvaart te bekostigen, wordt de uitvaart vaak betaald uit de erfenis. De nabestaanden hoeven dan niet op te draaien voor de kosten uitvaart zonder verzekering, maar deze worden dan bekostigd vanuit het nalatenschap van de overledene.

Nabestaanden

Is er geen erfenis, of is deze niet groot genoeg om de uitvaartkosten te dekken? Dan zullen de erfgenamen aansprakelijk zijn om de uitvaart te bekostigen. Kunnen de nabestaanden de uitvaart echt niet betalen? Dan kan bij de gemeente een aanvraag ingediend worden voor bijzondere bijstand.

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een uitvaart? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 


Kosten uitvaart zonder verzekering 

Overleden en niet verzekerd? Een uitvaart regelen zonder verzekering brengt wel kosten met zich mee! De kosten voor een uitvaart verschillen voor een begrafenis of crematie. Onderstaand zetten we de kosten voor zowel een begrafenis zonder verzekering als een crematie zonder verzekering voor je op een rijtje!

Wat kost een begrafenis zonder verzekering?

De kosten voor een begrafenis zonder verzekering liggen in Nederland gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.000. Deze prijs bestaat uit drie delen, namelijk: de basiskosten, begrafenis, de grafkosten én de kosten persoonlijke wensen.

Onder basiskosten begrafenis vallen de kosten voor de opbaring, verzorging van de overledene, transport en het begraven zelf. Grafkosten zijn de kosten voor waar de overledene begraven wordt, dit verschilt per gemeente en soort graf. Onder kosten voor persoonlijke wensen vallen de kosten voor o.a. de kist, rouwkaarten, rouwboeket, catering en muziek.

Gemiddelde kosten begrafenis zonder verzekering


Uitvaartverzorger

€ 2.000

Opbaring

€ 875

Verzorging overledene

€ 250

Transport

€ 300

Dragers

€ 450

Afscheidsdienst

€ 350

Begraafplaats (20 jaar)

€ 3500

Kist

€ 1200

Rouwkaarten (100 st.)

€ 650

Bloemen

€ 150

Catering

€ 650

Totaal

+/- € 10.375

Wat kost een crematie zonder verzekering?

De kosten voor een crematie zonder verzekering liggen in Nederland gemiddeld tussen de € 5.500 en € 8.000. Deze prijs bestaat uit twee delen, namelijk: de basiskosten crematie én de kosten persoonlijke wensen. 


Onder basiskosten crematie vallen de kosten voor de uitvaartverzorger, opbaring, verzorging van de overledene, transport en de crematie zelf. Onder kosten voor persoonlijke wensen vallen de kosten voor o.a. de kist, rouwkaarten, bloemen, catering en de urn.

Gemiddelde kosten begrafenis zonder verzekering


Uitvaartverzorger

€ 2.000

Opbaring

€ 875

Verzorging overledene

€ 250

Transport naar crematorium

€ 300

Crematie

€ 1250

Urn

€ 300

Begraafplaats (20 jaar)

€ 3500

Kist

€ 1200

Rouwkaarten (100 st.)

€ 650

Bloemen

€ 150

Catering

€ 650

Totaal

+/- € 10.375


Geen uitvaartverzekering, wat nu?

Een overlijden zonder uitvaartverzekering is geen ramp! Een uitvaart kost natuurlijk veel geld, maar je kunt deze kosten middels Top-X.nl zo laag mogelijk houden. Door via top-X.nl offertes op te vragen kun je verschillende uitvaartbedrijven met elkaar vergelijken. Zij sturen je een vrijblijvende offerte op en kunnen je adviseren over hoe je de kosten, mocht dat gewenst zijn, zo laag mogelijk kunt houden!


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>